back to top
7.7 C
Athens
Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως έξοδο, αλλά ως επένδυση

Εκδήλωση με το άκρως ενδιαφέρον θέμα «κυβερνοασφάλεια και προστασία επιχειρήσεων» και πολύ σημαντικούς ομιλητές, διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), με πρωτοβουλία της επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων, τιμώντας την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών, τόνισε πως η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνετε ως έξοδο, αλλά ως επένδυση. Παράλληλα, δήλωσε πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι από τους μεγαλύτερους κλάδους επαγγελματιών που εκπροσωπεί και στηρίζει πάντα το Επιμελητήριο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ασφάλισης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι οχυρωμένες απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες στο διαδίκτυο.

- Advertisement -

Από την πλευρά της και στο ίδιο μήκος κλίματος, η πρόεδρος της επιτροπής κα Ματίνα Σιώχου, αναφέρθηκε στη αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση. Επισήμανε τον στόχο της επιτροπής για πλήρη ενημέρωση των επαγγελματιών, μελών του Επιμελητηρίου, για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο, γεγονός που αναδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση την αναγκαιότητα θωράκισης μέσα ασφαλιστική κάλυψη.

Η κ. Σιώχου αναφερόμενη στην Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης τόνισε, πως συμβάλει στην ανάδειξη του θεσμού και της αξίας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μέσα από την τεράστια εμπειρία του, ανέδειξε τους μεγάλους κινδύνους που κρύβονται μέσα από την χρήση του διαδικτύου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του «το έγκλημα μεταλλάσσεται επικίνδυνα, από παραδοσιακό έχει μεταλλαχτεί σε ηλεκτρονικό». Όπως τόνισε «η ζημία από ηλεκτρονικές απάτες κατ΄ έτος στη χώρα μας ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ», πραγματοποιώντας την πρόβλεψη πως «η νέα φτωχοποίηση θα γίνει από το διαδίκτυο».

Εξίσου σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Financial Lines Manager, AIG και Μέλος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης. Όπως υπογράμμισε «Η ασφάλιση των Διαδικτυακών & Ηλεκτρονικών κινδύνων δεν είναι απλά ένα ασφαλιστικό προϊόν, είναι ένα εργαλείο Risk Management, παρέχοντας όχι μόνο αποζημιώσεις, αλλά κυρίως υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσης». Ο κ. Βούλγαρης συμφώνησε με τον κ. Σφακιανάκη δηλώνοντας και ο ίδιος πως «μετατοπίζεται το έγκλημα από τον πραγματικό στον ηλεκτρονικό κόσμο», ενώ πραγματοποίησε παρουσίαση αναδεικνύοντας, τις συνέπειες για την επιχείρηση από τους διαδικτυακούς κινδύνους (Cyber Risks), τα αίτια για τα οποία πραγματοποιούνται οι διαδικτυακές απάτες, και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτές, δίνοντας ένα σαφές πλάνο για τις παροχές ασφαλιστικής κάλυψης που υπάρχουν.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κα Ελίνα Παπασπυροπούλου μέσα από ένα βίντεο που απέστειλε και το οποίο παρουσιάστηκε.

Σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης η κα Σπυροπούλου ανάφερε «αν και τα οφέλη από την ψηφιοποίηση είναι προφανή και αναμφισβήτητα, η αυξανόμενη εξάρτηση από τις ψηφιακές τεχνολογίες οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των κινδύνων ψηφιακής ασφάλειας και σε ανάλογη αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος». Πρόσθεσε πως η ασφαλιστική βιομηχανία φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στον τομέα αυτόν.

Το «παρών» στη εκδήλωση έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος επαγγελματιών. Η επιτροπή Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων υπό την διοργανωτική εποπτεία της οποία πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελείτε από: Πρόεδρος: Ματίνα Σιώχου Μέλη: Κωνσταντίνος Λάσκος, Άννα Νικηφορίδου, Ιορδάνης Σιδηρόπουλος και Θεόδωρος Αγγελίδης.

Πηγή: www.voria.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Kaspersky μεταξύ των κορυφαίων παρόχων κυβερνοασφάλειας σε ανεξάρτητη αξιολόγηση διαφάνειας και εταιρικής υπευθυνότητας

Yπερβαίνοντας σταθερά τα πρότυπα σε τομείς όπως η διαχείριση δεδομένων, η αξιοπιστία της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι δυνατότητες επαλήθευσης πελατών

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ηλεκτρονικών και Διαδικτυακών Κινδύνων – Cyber Risk Insurance

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 20 και την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026, 16:00-19:20

Η κυβερνοασφάλεια είναι εθνική υπόθεση: Επενδύοντας στην 1η γραμμή άμυνας του μέλλοντος

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας απευθύνεται σε μαθητές/-ριες Λυκείου και αποτελεί τον προθάλαμο για την Εθνική Ομάδα

ΕΑΕΕ: Εγκύκλιος για την καθολική εφαρμογή της ΣΣΕ στον κλάδο

Η απόφαση αυτή ισχύει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στις 08.01.2026

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με ευρεία συμμετοχή αλλά και προβληματισμό η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Οι μεγάλες διεθνείς προκλήσεις και το ελληνικό κενό προστασίας ειδικότερα αναδείχθηκαν ως φλέγοντα ζητήματα από τον Αλ. Σαρρηγεωργίου

Η επετειακή εκδήλωση της ΕΑΔΕ ανοίγει διάλογο με τη νέα γενιά για το μέλλον της ασφάλισης

Εκπρόσωποι της πολιτείας, των θεσμών, της αγοράς και κυρίως των νέων προσδίδουν ιδιαίτερο βάρος στο ραντεβού της 23ης Ιανουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΠΟΑΔ: Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 17 και 18 Ιανουαρίου 2026 στις Σέρρες

Κομβικό σημείο ανασυγκρότησης και χάραξης στρατηγικής για την επόμενη μέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers: Ενημέρωση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες

Η Ξηρογιαννόπουλος συμβουλεύει τους πελάτες της και δηλώνει στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΤΕΑΥΦΕ: Αύξηση 8,33% στις επικουρικές συντάξεις – Μήνυμα βιωσιμότητας προς την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ένδειξη ωρίμανσης του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης, σε μια συγκυρία όπου αναζητούνται αξιόπιστες μακροπρόθεσμες λύσεις

Με ευρεία συμμετοχή αλλά και προβληματισμό η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της ΕΑΕΕ

Οι μεγάλες διεθνείς προκλήσεις και το ελληνικό κενό προστασίας ειδικότερα αναδείχθηκαν ως φλέγοντα ζητήματα από τον Αλ. Σαρρηγεωργίου

Βέλτιστη διάρκεια ορμονοθεραπείας στον καρκίνο του προστάτη: Νέα δεδομένα από μεγάλη μετα-ανάλυση

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η διάρκεια της ADT επηρεάζει ουσιαστικά τη συνολική επιβίωση

Ευρωβουλή: Αγώνας για να διατηρηθούν τα δικαιώματα των επιβατών στις αερομεταφορές

Το ΕΚ στοχεύει μεταξύ άλλων στη διασφάλιση του δικαιώματος αποζημίωσης μετά από τρίωρη καθυστέρηση

ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 19/1 παρουσιάζεται έρευνα της RASS για ακρίβεια, αγορά, υγεία, ασφάλιση, τράπεζες

Τα αποτελέσματα θα σχολιάσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταναλωτών Β. Μουντάκης