back to top
27 C
Athens
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2026

Η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως έξοδο, αλλά ως επένδυση

Εκδήλωση με το άκρως ενδιαφέρον θέμα «κυβερνοασφάλεια και προστασία επιχειρήσεων» και πολύ σημαντικούς ομιλητές, διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.), με πρωτοβουλία της επιτροπής Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων, τιμώντας την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Ο Πρόεδρος του ΕΕΘ κ. Μιχάλης Ζορπίδης ανοίγοντας τον κύκλο των χαιρετισμών, τόνισε πως η ιδιωτική ασφάλιση δεν πρέπει να εκλαμβάνετε ως έξοδο, αλλά ως επένδυση. Παράλληλα, δήλωσε πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι από τους μεγαλύτερους κλάδους επαγγελματιών που εκπροσωπεί και στηρίζει πάντα το Επιμελητήριο, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ασφάλισης των επιχειρήσεων, ώστε να είναι οχυρωμένες απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες στο διαδίκτυο.

- Advertisement -

Από την πλευρά της και στο ίδιο μήκος κλίματος, η πρόεδρος της επιτροπής κα Ματίνα Σιώχου, αναφέρθηκε στη αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ιδιωτική ασφάλιση. Επισήμανε τον στόχο της επιτροπής για πλήρη ενημέρωση των επαγγελματιών, μελών του Επιμελητηρίου, για τους κινδύνους που κρύβονται στο διαδίκτυο, γεγονός που αναδεικνύει και σε αυτή την περίπτωση την αναγκαιότητα θωράκισης μέσα ασφαλιστική κάλυψη.

Η κ. Σιώχου αναφερόμενη στην Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης τόνισε, πως συμβάλει στην ανάδειξη του θεσμού και της αξίας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

- Advertisement -

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μέσα από την τεράστια εμπειρία του, ανέδειξε τους μεγάλους κινδύνους που κρύβονται μέσα από την χρήση του διαδικτύου. Χαρακτηριστική ήταν η φράση του «το έγκλημα μεταλλάσσεται επικίνδυνα, από παραδοσιακό έχει μεταλλαχτεί σε ηλεκτρονικό». Όπως τόνισε «η ζημία από ηλεκτρονικές απάτες κατ΄ έτος στη χώρα μας ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ», πραγματοποιώντας την πρόβλεψη πως «η νέα φτωχοποίηση θα γίνει από το διαδίκτυο».

Εξίσου σημαντικές ήταν οι επισημάνσεις που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Financial Lines Manager, AIG και Μέλος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης. Όπως υπογράμμισε «Η ασφάλιση των Διαδικτυακών & Ηλεκτρονικών κινδύνων δεν είναι απλά ένα ασφαλιστικό προϊόν, είναι ένα εργαλείο Risk Management, παρέχοντας όχι μόνο αποζημιώσεις, αλλά κυρίως υπηρεσίες αντιμετώπισης κρίσης». Ο κ. Βούλγαρης συμφώνησε με τον κ. Σφακιανάκη δηλώνοντας και ο ίδιος πως «μετατοπίζεται το έγκλημα από τον πραγματικό στον ηλεκτρονικό κόσμο», ενώ πραγματοποίησε παρουσίαση αναδεικνύοντας, τις συνέπειες για την επιχείρηση από τους διαδικτυακούς κινδύνους (Cyber Risks), τα αίτια για τα οποία πραγματοποιούνται οι διαδικτυακές απάτες, και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτές, δίνοντας ένα σαφές πλάνο για τις παροχές ασφαλιστικής κάλυψης που υπάρχουν.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Γενική Διευθύντρια Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.) κα Ελίνα Παπασπυροπούλου μέσα από ένα βίντεο που απέστειλε και το οποίο παρουσιάστηκε.

Σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης η κα Σπυροπούλου ανάφερε «αν και τα οφέλη από την ψηφιοποίηση είναι προφανή και αναμφισβήτητα, η αυξανόμενη εξάρτηση από τις ψηφιακές τεχνολογίες οδηγεί αναπόφευκτα σε αύξηση των κινδύνων ψηφιακής ασφάλειας και σε ανάλογη αύξηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος». Πρόσθεσε πως η ασφαλιστική βιομηχανία φαίνεται ότι είναι σε θέση να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στον τομέα αυτόν.

Το «παρών» στη εκδήλωση έδωσαν βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος επαγγελματιών. Η επιτροπή Εργασιακών, Νομικών, Ασφαλιστικών και Τραπεζικών Θεμάτων υπό την διοργανωτική εποπτεία της οποία πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελείτε από: Πρόεδρος: Ματίνα Σιώχου Μέλη: Κωνσταντίνος Λάσκος, Άννα Νικηφορίδου, Ιορδάνης Σιδηρόπουλος και Θεόδωρος Αγγελίδης.

Πηγή: www.voria.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχεδόν 1 στα 2 θύματα ψηφιακής κακοποίησης γνωρίζει προσωπικά τον δράστη

Συμβουλές από την Kaspersky για να μην πέσετε θύμα ψηφιακής κακοποίησης

Deloitte: Τα 5 παράδοξα που διαμορφώνουν το μέλλον της κυβερνοασφάλειας

Η νέα έκδοση της έρευνας «Global Future of Cyber» υποδεικνύει τα σημεία όπου οι οργανισμοί καλούνται να γεφυρώσουν το χάσμα στρατηγικής και πράξης

Η τέχνη του (κυβερνο)πολέμου στην εποχή της προληπτικής ασφάλισης

Στον 5ο αιώνα π.Χ., ο Sun Tzu έγραψε το πιο διαχρονικό εγχειρίδιο στρατηγικής. Στον 21ο αιώνα, οι κυβερνοεγκληματίες το εφαρμόζουν καλύτερα από εμάς

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η EUROINS Μέγας Χορηγός στο 16ο Διεθνές Meeting Αλμάτων

Πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στη δημιουργία θετικού κοινωνικού αποτυπώματος

Υψηλοί στόχοι και εργαλεία επίτευξής τους παρουσιάστηκαν στην Εκπαιδευτική Συνάντηση της Interasco στη Β. Ελλάδα

Φιλόδοξος στόχος για παραγωγή 100 εκατ. ευρώ έως το 2031, μέσα από οργανική ανάπτυξη και συνεχή ενίσχυση του δικτύου

Κάλυψη κλοπής αυτοκινήτου: Τι αποζημιώνει η ασφάλιση και ποιες παγίδες αγνοούν πολλοί οδηγοί

Η Apeiron Insurance Project επισημαίνει ότι η γνώση των όρων του συμβολαίου είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά

Ilia Forum 2026: Μια αναπτυξιακή πρόταση για την περιοχή της Ηλείας

Στην ανάδειξη των σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ηλείας, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, επικεντρώθηκε το #ilfo26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Το σύγχρονο γραφείο γιορτάζει 300 χρόνια: Η ΤΝ αναδεικνύεται ως η σημαντικότερη καινοτομία στον χώρο της εργασίας

Όπως προκύπτει από την ιστορικής σημασίας έκθεση με τίτλο «IWG: 300 Χρόνια Καινοτομίας στο Γραφείο»

Η πρώτη ευρωπαϊκή έκθεση για τη συμμετοχή των ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας

Η Έκθεση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών (EPF) διαπιστώνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά απαιτούνται περισσότερα βήματα

Η EUROINS Μέγας Χορηγός στο 16ο Διεθνές Meeting Αλμάτων

Πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται δίπλα σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στη δημιουργία θετικού κοινωνικού αποτυπώματος

Η Deloitte διευρύνει δυναμικά τη διοικητική της ομάδα

Με 4 νέους Equity Partners και 3 νέους Partners, η εταιρεία ενισχύει στρατηγικούς τομείς υπηρεσιών και επιβεβαιώνει τη συνεχή επένδυσή της στο δυναμικό της