Με την αγαστή συνεργασία της κυβέρνησης το CVC σχεδιάζει την έξοδο του από την Εθνική Ασφαλιστική, πουλώντας το μερίδιο του στην Τράπεζα Πειραιώς αντί του ποσού των 600 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με διαρροές που γίνονται στον Τύπο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες απορρίφθηκε η πρόταση της Εθνικής Τράπεζας για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής ύψους 375 εκατομμυρίων ευρώ.
Αν το σενάριο αυτό βγει αληθινό, η Τράπεζα Πειραιώς θα αποκτήσει πρόσβαση σε 1,7 εκατομμύρια πελάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ το CVC θα φύγει από την Εθνική Ασφαλιστική αποκομίζοντας καθαρά κέρδη περίπου 350 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, αφήνοντας πίσω του πολλά αναπάντητα ερωτήματα, όπως:
- Θα σπάσει η Πειραιώς τις συμβάσεις που έχει με τις δύο ασφαλιστικές: την ERGO και την ΝΝ για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων περιουσίας σε στεγαστικά δάνεια και αντίστοιχα ζωής και υγείας; Μήπως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί αφού λήξει μια από τις δύο συμβάσεις;
- Ποιο είναι το ποσό που ορίζουν οι ρήτρες από το σπάσιμο των συμφωνιών, και ποιο το τελικό τίμημα για την Τράπεζα Πειραιώς;
- Πως θα διαχειριστεί τις ζημιές από τα ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής και υγείας η Τράπεζα Πειραιώς με το δεδομένο ότι αυτά δεν έχουν προχωρήσει σε run off διαδικασίες και οι ζημιές αυξάνονται;
- Τι τροπή θα πάρει η συμφωνία της Εθνικής Τράπεζας με την Εθνική Ασφαλιστική για την πώληση των ασφαλιστικών προϊόντων της δεύτερης; Σύμφωνα με τις διαρροές που κυκλοφορούν λέγεται ότι η ΕΤΕ συμφώνησε να πουλήσει το μερίδιο της στην Εθνική Ασφαλιστική που ανέρχεται 10% στην Πειραιώς.
Σημειώνεται δε ότι η Εθνική Τράπεζα στην παρούσα φάση βρέθηκε σε μειονεκτική θέση έναντι της Πειραιώς καθώς δεν ήταν σε θέση να ανεβάσει το αντίτιμο της εν δυνάμει πώλησης πάνω από τα 375 εκατομμύρια ευρώ, λόγω αποτιμήσεων.
Συζητήσεις φαίνεται να υπάρχουν και ως προς το θέμα της κατοχύρωσης του ονόματος. Σύμφωνα με τις διαρροές η Εθνική Τράπεζα δεν έχει κατοχυρώσει το όνομα της Εθνικής Ασφαλιστικής ως αποκλειστική θυγατρική της ΕΤΕ.