back to top
26.6 C
Athens
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

Η Ευρώπη Ασφαλιστική περνάει στην εταιρεία Κλουκίνας – Λάππας με 46,55 εκατ. ευρώ

Μεταβιβάζονται οι μετοχές της εταιρείας Ευρώπη Ασφαλιστική στην Κλουκίνας – Λάππας, ενώ η μεταβίβαση θα γίνει τμηματικά, αρχικά ποσοστού 65% και μετέπειτα του υπόλοιπου 35%.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της Ευρώπη Ασφαλιστική αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31.3.2025 οπότε και θα ανοίξει επισήμως μία ακόμη ένδοξη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, η «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ» (δ.τ. «ΚΛΜ Α.Ε.», εφεξής η «Εταιρεία»), σε συνέχεια των από 29.5.2024 και 13.9.2024 Ανακοινώσεών της, ανακοινώνει την υπογραφή στις 10/10/2024 Σύμβασης Αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Εταιρείας, της ανώνυμης εταιρείας «KNL INVESTMENT HOLDINGS», μοναδικής μετόχου της ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» και του κ. Νικολάου Μακρόπουλου, μοναδικού μετόχου της ως άνω Πωλήτριας εταιρείας, ως Εγγυητή, για την απόκτηση από την Εταιρεία του συνόλου (100%) των μετοχών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» .

Ειδικότερα, η μεταβίβαση των μετοχών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» στην Εταιρεία, βάσει των όρων της ως άνω Σύμβασης, θα γίνει τμηματικά (αρχικά ποσοστού 65% και μετέπειτα του υπόλοιπου 35%), έναντι συνολικού τιμήματος ποσού 46.550.000 ευρώ (εκ του οποίου ποσό 30.000.000 ευρώ θα καταβληθεί με τη μεταβίβαση του 65% και ποσό 16.550.000 ευρώ με τη μεταβίβαση του υπολοίπου 35%).

- Advertisement -

H ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διευρύνει ουσιαστικά τον επενδυτικό ορίζοντα της Intrakom

Η ολοκλήρωση των ως άνω μεταβιβάσεων τελεί υπό την πλήρωση όρων και αιρέσεων που έχουν τεθεί με τη Σύμβαση για κάθε μία εκ των μεταβιβάσεων αυτών, περιλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της σχετικής έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» στην Εταιρεία εκτιμάται ότι θα συντελεστεί μέχρι την 31.12.2024 για το 65% αυτών και μέχρι την 31.03.2025 για το υπόλοιπο 35%. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη με επόμενες ανακοινώσεις της.

H Κλουκίνας -Λάππας, η Intracom Properties και το deal με την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Credia-ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, στο βάθος η ΕΤΕ, τρεις καταλύτες εξελίξεων

Στόχος της EΥΡΩΠΗ είναι η αύξηση κερδοφορίας με αύξηση παραγωγής που θα προέλθει τόσο από την οργανική ανάπτυξη όσο και από νέες στρατηγικές συνεργασίες

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Την Κυριακή το μεσημέρι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΑ στην 90ή ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων και της επιχειρηματικής κοινότητας

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Στην κορυφή της ψηφιακής καινοτομίας η Anytime Romania – Το βραβείο παρέλαβε ο Αντώνης Τσακνάκης

Μια στιγμή που επιβεβαιώνει τη θέση της Anytime στη νέα γενιά των ψηφιακών ασφαλιστικών μοντέλων

Χαμηλότερη η τιμολόγηση των ομολογιών της Εθνικής Ασφαλιστικής, πάνω από 600 εκατ. οι εντολές

Υπερκάλυψη συναλλαγής x 3, θεσμικοί επενδυτές κυρίως από Γαλλία, Βρετανία, την 9η Σεπτεμβρίου στο Euro MTF Market