back to top
29.7 C
Athens
Κυριακή 7 Ιουνίου 2026

Η Εθνική Ασφαλιστική στηρίζει το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με τη δωρεά σημαντικού εξοπλισμού

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει στο επίκεντρο όλων των δράσεων της τον άνθρωπο και την υγεία του, αποσκοπώντας με κάθε της βήμα να υποστηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με αυτόν τον στόχο προχώρησε πρόσφατα σε δωρεά ενδοσκοπικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», για την βελτιωμένη εκτέλεση γαστρεντερολογικών εξετάσεων των παιδιών της κλινικής.

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια παρέδωσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ. Εμμανουήλ Παπασάββα και στην Διευθύντρια του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον, προηγμένης τεχνολογίας, ενδοσκοπικό εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει τα παρακάτω:

- Advertisement -

Α. Ένα ενδοσκοπικό πύργο με καινοτόμες τεχνολογίες απεικόνισης του βλεννογόνου, συμβατό με τα ενδοσκόπια τα οποία ήδη διαθέτει το νοσοκομείο και λειτουργούν με ενδοσκοπικό πύργο εγκατεστημένο στα χειρουργεία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παράλληλη διενέργεια διαγνωστικής ενδοσκόπησης εκτός χειρουργείων και συγκεκριμένα στον χώρο της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου.

Β. Ένα δεύτερο ενδοσκοπικό πύργο με δυνατότητα οπτικής χρωμοενδοσκόπησης, ψηφιακής βελτίωσης της εικόνας και ενίσχυσης της ορατότητας σε επιλεκτικά σημεία, συμβατό με σύστημα καθοδηγούμενης κολονοσκόπησης (Scope Guide), ενδοσκοπικό υπέρηχο και σύστημα ΑΙ.

- Advertisement -

Γ. Ένα παιδιατρικό κολονοσκόπιο καθοδηγούμενης κολονοσκόπησης με ενσωματωμένα ηλεκτρομαγνητικά πηνία και δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης του ενδοσκοπίου στο έντερο.

Δ. Ένα παιδιατρικό ενδοσκόπιο πολύ λεπτής διαμέτρου για τη δυνατότητα διενέργειας ρινοενδοσκόπησης χωρίς αναισθησία σε επιλεγμένους ασθενείς.

Ε. Σύστημα απολύμανσης, αποθήκευσης και στεγνώματος ενδοσκοπίων, με πλήρως αυτοματοποιημένες λειτουργίες το οποίο εγγυάται τη διατήρηση της απολύμανσης των ενδοσκοπίων εξαλείφοντας πλήρως παθογόνα και μικροοργανισμούς και εξασφαλίζοντας την πλήρη ασφάλεια για χρήση στον ασθενή χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης μολύνσεων.

Ζ. Ένα τροχήλατο για την ασφαλή μεταφορά των ενδοσκοπίων για χρήση στον ασθενή ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη παρέμβαση και ό,τι αυτή συνεπάγεται (πιθανές ζημίες κλπ).

Ο συγκεκριμένος υπερσύγχρονος εξοπλισμός αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σε επίπεδο διάγνωσης, ελέγχου αλλά και διαχείρισης μικρών ασθενών καθώς πρόκειται για όργανα προηγμένης τεχνολογίας και κατάλληλου μεγέθους προκειμένου να διενεργούνται με ασφάλεια προγραμματισμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές ιατρικές πράξεις στον πλέον κατάλληλα διαμορφωμένο, φιλικό προς τους μικρούς ασθενείς, χώρο της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Δημήτρης Μαζαράκης, συναντήθηκε με τον κ. Παπασάββα καθώς και την κα. Παπαδοπούλου και περιηγήθηκε στον χώρο με τον νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην κλινική, ο κ. Μαζαράκης δήλωσε: «Ως Εθνική Ασφαλιστική, αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στο σπουδαίο έργο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το έργο αυτό, που επιτελείται καθημερινά από τους εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και τα παιδιά μας. Επενδύοντας στην προστασία της υγείας τους, δεν υποστηρίζουμε μόνο το παρόν, αλλά χτίζουμε και μια καλύτερη αυριανή μέρα για όλους. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε δίπλα στους μοναδικούς  ανθρώπους του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συνεισφέροντας στο όραμα και την αποστολή τους για ένα υγιέστερο μέλλον».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Εθνική Ασφαλιστική για τη ευγενική της πρόθεση να προβεί στη δωρεά υπερσύγχρονου ενδοσκοπικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας για την εκτέλεση γαστρεντερολογικών εξετάσεων στους μικρούς μας ασθενείς. Η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται  πάντα στο πλευρό της κοινωνίας μας και μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στηρίζει εμπράκτως το έργο μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΕΣΑΕ: Με υψηλό ενδιαφέρον και συμμετοχή η εκδήλωση για τις μικροεκφράσεις προσώπου

H ομιλία της Ρ. Οικονόμου είχε στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη παρατηρητικότητας και επικοινωνιακής ακρίβειας

Η νέα ΕΣΣΕ της Εθνικής Ασφαλιστικής αναδεικνύει τον άνθρωπο ως επίκεντρο της εργασίας

Πώς η συμφωνία με τον Σύλλογο Υπαλλήλων διαμορφώνει ένα πιο σύγχρονο και ενισχυμένο σύστημα προστασίας και στήριξης των εργαζομένων

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει στους ανθρώπους της με την υπογραφή νέας 3ετούς ΕΣΣΕ

Η συμφωνία περιλαμβάνει αναβαθμισμένες αλλά και νέες παροχές, που αγγίζουν διαφορετικές πτυχές της ζωής των εργαζομένων

Η θέση της ΕΑΔΕ για το δικαίωμα συμβολαίου

Ανακοίνωση στον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης με την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία πραγματοποιήθηκε σε «ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ο ασφαλιστικός πράκτορας δεν είναι μόνος

Η Χρ. Φυτέα, Πρ. Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ, εξηγεί γιατί η ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση αποτελεί σημαντική θεσμική νίκη

NN Hellas: Ανακοίνωση για τις αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα υγείας

«Συμμορφωνόμαστε πλήρως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αναμένουμε τη δημοσίευση του νέου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ» επισημαίνει μεταξύ άλλων η εταιρεία

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ο ασφαλιστικός πράκτορας δεν είναι μόνος

Η Χρ. Φυτέα, Πρ. Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ, εξηγεί γιατί η ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση αποτελεί σημαντική θεσμική νίκη

NN Hellas: Ανακοίνωση για τις αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα υγείας

«Συμμορφωνόμαστε πλήρως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αναμένουμε τη δημοσίευση του νέου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ» επισημαίνει μεταξύ άλλων η εταιρεία