back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο 7 Μαρτίου 2026

Η Εθνική Ασφαλιστική στηρίζει το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» με τη δωρεά σημαντικού εξοπλισμού

Η Εθνική Ασφαλιστική έχει στο επίκεντρο όλων των δράσεων της τον άνθρωπο και την υγεία του, αποσκοπώντας με κάθε της βήμα να υποστηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με αυτόν τον στόχο προχώρησε πρόσφατα σε δωρεά ενδοσκοπικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», για την βελτιωμένη εκτέλεση γαστρεντερολογικών εξετάσεων των παιδιών της κλινικής.

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια παρέδωσε στον Διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κ. Εμμανουήλ Παπασάββα και στην Διευθύντρια του Γαστρεντερολογικού Τμήματος και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Γαστρεντερολογίας, Ηπατολογίας και Διατροφής, της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τον, προηγμένης τεχνολογίας, ενδοσκοπικό εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει τα παρακάτω:

- Advertisement -

Α. Ένα ενδοσκοπικό πύργο με καινοτόμες τεχνολογίες απεικόνισης του βλεννογόνου, συμβατό με τα ενδοσκόπια τα οποία ήδη διαθέτει το νοσοκομείο και λειτουργούν με ενδοσκοπικό πύργο εγκατεστημένο στα χειρουργεία, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παράλληλη διενέργεια διαγνωστικής ενδοσκόπησης εκτός χειρουργείων και συγκεκριμένα στον χώρο της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου.

Β. Ένα δεύτερο ενδοσκοπικό πύργο με δυνατότητα οπτικής χρωμοενδοσκόπησης, ψηφιακής βελτίωσης της εικόνας και ενίσχυσης της ορατότητας σε επιλεκτικά σημεία, συμβατό με σύστημα καθοδηγούμενης κολονοσκόπησης (Scope Guide), ενδοσκοπικό υπέρηχο και σύστημα ΑΙ.

- Advertisement -

Γ. Ένα παιδιατρικό κολονοσκόπιο καθοδηγούμενης κολονοσκόπησης με ενσωματωμένα ηλεκτρομαγνητικά πηνία και δυνατότητα τρισδιάστατης (3D) απεικόνισης του ενδοσκοπίου στο έντερο.

Δ. Ένα παιδιατρικό ενδοσκόπιο πολύ λεπτής διαμέτρου για τη δυνατότητα διενέργειας ρινοενδοσκόπησης χωρίς αναισθησία σε επιλεγμένους ασθενείς.

Ε. Σύστημα απολύμανσης, αποθήκευσης και στεγνώματος ενδοσκοπίων, με πλήρως αυτοματοποιημένες λειτουργίες το οποίο εγγυάται τη διατήρηση της απολύμανσης των ενδοσκοπίων εξαλείφοντας πλήρως παθογόνα και μικροοργανισμούς και εξασφαλίζοντας την πλήρη ασφάλεια για χρήση στον ασθενή χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης μολύνσεων.

Ζ. Ένα τροχήλατο για την ασφαλή μεταφορά των ενδοσκοπίων για χρήση στον ασθενή ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη παρέμβαση και ό,τι αυτή συνεπάγεται (πιθανές ζημίες κλπ).

Ο συγκεκριμένος υπερσύγχρονος εξοπλισμός αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο σε επίπεδο διάγνωσης, ελέγχου αλλά και διαχείρισης μικρών ασθενών καθώς πρόκειται για όργανα προηγμένης τεχνολογίας και κατάλληλου μεγέθους προκειμένου να διενεργούνται με ασφάλεια προγραμματισμένες διαγνωστικές και θεραπευτικές ιατρικές πράξεις στον πλέον κατάλληλα διαμορφωμένο, φιλικό προς τους μικρούς ασθενείς, χώρο της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Δημήτρης Μαζαράκης, συναντήθηκε με τον κ. Παπασάββα καθώς και την κα. Παπαδοπούλου και περιηγήθηκε στον χώρο με τον νέο υπερσύγχρονο εξοπλισμό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην κλινική, ο κ. Μαζαράκης δήλωσε: «Ως Εθνική Ασφαλιστική, αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια που μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στο σπουδαίο έργο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το έργο αυτό, που επιτελείται καθημερινά από τους εξαιρετικούς γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου, αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και τα παιδιά μας. Επενδύοντας στην προστασία της υγείας τους, δεν υποστηρίζουμε μόνο το παρόν, αλλά χτίζουμε και μια καλύτερη αυριανή μέρα για όλους. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε δίπλα στους μοναδικούς  ανθρώπους του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», συνεισφέροντας στο όραμα και την αποστολή τους για ένα υγιέστερο μέλλον».

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Εμμανουήλ Παπασάββας, δήλωσε: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Εθνική Ασφαλιστική για τη ευγενική της πρόθεση να προβεί στη δωρεά υπερσύγχρονου ενδοσκοπικού εξοπλισμού στο Νοσοκομείο μας για την εκτέλεση γαστρεντερολογικών εξετάσεων στους μικρούς μας ασθενείς. Η Εθνική Ασφαλιστική βρίσκεται  πάντα στο πλευρό της κοινωνίας μας και μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες στηρίζει εμπράκτως το έργο μας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Χρ. Μεγάλου: Το βάρος των πωλήσεων στο bancassurance και στα δάνεια

Στόχος, ο διπλασιασμός της ασφαλιστικής παραγωγής με ορίζοντα το 2030

The Freedom Way: Η νέα δύναμη στις ομαδικές ασφαλίσεις

Η FREEDOM επενδύει στην εκπαίδευση, στη συνεργασία και στη στρατηγική ενίσχυση της ομάδας της πραγματοποιώντας διήμερο σεμινάριο στη Χαλκίδα

Πού οφείλονται οι πλημμύρες στον Έβρο – Οι επιστημονικές εξηγήσεις και η επόμενη ημέρα

Η Εθνική Ασφαλιστική φιλοξενεί την επιστημονική τοποθέτηση του καθηγητή Δ. Εμμανουλούδη, ΔΠΘ

Εθνική Ασφαλιστική: Silver βραβείο για τη στρατηγική «Best Leads Generation Strategy in Home Insurance»

Η διάκριση στα e-volution awards επιβεβαιώνει τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας να συνδέει την επιχειρηματική ανάπτυξη με ένα ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κ. Χατζηδάκης: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προστασία της κοινωνίας

Την ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης κινδύνων ανέδειξε από το βήμα της εκδήλωσης «Beyond Risk» της ΕΑΕΕ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ελ. Παπασπυροπούλου: Η ασφάλιση πυλώνας προστασίας και εμπιστοσύνης για κοινωνία και οικονομία

Στην ανάγκη για ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης, προστασία του καταναλωτή και διαφάνεια στάθηκε μεταξύ άλλων η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κατά τη ΓΣ

Από το ρίσκο στην απόδοση: Ο broker ως επιταχυντής καινοτομίας και ανθεκτικότητας

Στον μεταβαλλόμενο κόσμο της επιχειρηματικότητας πρωταγωνιστούν όσοι κατανοούν πως το ρίσκο δεν είναι εμπόδιο, αλλά πηγή εξέλιξης

«Beyond Risk»: Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, φυσικοί κίνδυνοι και προκλήσεις υγείας στο επίκεντρο του πάνελ

Γιάννης Στουρνάρας, Frédéric de Courtois και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου αντάλλαξαν απόψεις με συντονίστρια τη Μαρία Νικόλτσιου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εκδήλωση στο Europa Experience για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η ημερίδα με θέμα «Η βία κατά των γυναικών στη δημοκρατία του σήμερα: από τα στερεότυπα στην ψηφιακή βία» θα πραγματοποιηθεί 8/3 στο Cinema 360°

Κ. Χατζηδάκης: Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην προστασία της κοινωνίας

Την ανάγκη για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης κινδύνων ανέδειξε από το βήμα της εκδήλωσης «Beyond Risk» της ΕΑΕΕ ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Ελ. Παπασπυροπούλου: Η ασφάλιση πυλώνας προστασίας και εμπιστοσύνης για κοινωνία και οικονομία

Στην ανάγκη για ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης, προστασία του καταναλωτή και διαφάνεια στάθηκε μεταξύ άλλων η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ κατά τη ΓΣ

Από το ρίσκο στην απόδοση: Ο broker ως επιταχυντής καινοτομίας και ανθεκτικότητας

Στον μεταβαλλόμενο κόσμο της επιχειρηματικότητας πρωταγωνιστούν όσοι κατανοούν πως το ρίσκο δεν είναι εμπόδιο, αλλά πηγή εξέλιξης

«Beyond Risk»: Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, φυσικοί κίνδυνοι και προκλήσεις υγείας στο επίκεντρο του πάνελ

Γιάννης Στουρνάρας, Frédéric de Courtois και Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου αντάλλαξαν απόψεις με συντονίστρια τη Μαρία Νικόλτσιου