back to top
29.3 C
Athens
Δευτέρα 3 Αυγούστου 2026

Η ERGO στην κορυφή των γενικών ασφαλίσεων

Συνέντευξη του κ Θεόδωρου Κοκκάλα CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα

Η ERGO αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος όμιλος γενικών ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, με παράλληλη σημαντική παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας» δηλώνει ο Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Broker’s Time, με αφορμή την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

- Advertisement -
  • Μετά και την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της ATE Ασφαλιστικής, τι αλλάζει στη στρατηγική της ERGO;

Η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική επισφραγίζει την επιτυχημένη πορεία της ERGO στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια. Είναι μια επένδυση που προσθέτει αξία στην εταιρεία μας, διευρύνει σημαντικά την πελατειακή μας βάση και ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας. Με την ένταξη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, μίας από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες, με μακρά παρουσία και πολύ σοβαρό έργο στην Ελλάδα, ο Όμιλος ERGO, με βάση τα εγγεγραμμένα το 2015 ασφάλιστρα των δύο εταιρειών, αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο όμιλο γενικών ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, με παράλληλη σημαντική παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας.

Στόχος μας, λοιπόν, και μετά από αυτήν την εξέλιξη, είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη μακροχρόνια και συνετή στρατηγική της κερδοφόρου ανάπτυξης, που αποδίδει στέρεα και θετικά αποτελέσματα και μας έφερε σε αυτήν τη θέση στην αγορά. Η ERGO στην Ελλάδα κατάφερε τα τελευταία 15 χρόνια, ακολουθώντας πιστά την ίδια στρατηγική, να βρεθεί από την 24η θέση που κατείχε στις γενικές ασφάλειες στην τρίτη θέση και μετά την εξαγορά της ΑΤΕ στην πρώτη θέση, και στόχος της είναι να κρατήσει την ηγετική θέση, ταυτόχρονα με τη σταθερή της κερδοφορία και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές.

- Advertisement -
  • Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης;

Στην παρούσα φάση, στόχος είναι η λειτουργική ταύτιση των δύο εταιρειών, και αυτό θα γίνει με προσαρμογή της λειτουργίας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στους κανόνες και στις διαδικασίες του Ομίλου ERGO. Αυτή η φάση της ευθυγράμμισης θα επιδιώξουμε βεβαίως να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν (στόχος μας είναι το τέλος του 2017). Κύριο μέλημά μας όμως είναι να εξελιχθεί ομαλά, με προσεκτικά και σίγουρα βήματα, που διασφαλίζουν ότι η επιχειρηματική αυτή κίνηση θα δημιουργήσει τον μέγιστο θετικό αντίκτυπο για τους ασφαλισμένους, για τους συνεργάτες μας και για τους εργαζομένους μας.

  • Τι παρεμβάσεις σχεδιάζονται στα δίκτυα πωλήσεων ώστε, με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, να δράσουν συμπληρωματικά;

Η επόμενη μέρα για τους συνεργάτες μας θα διατηρεί τα καλύτερα στοιχεία της προηγούμενης και θα θέτει ταυτόχρονα τις βάσεις για την περαιτέρω σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας και της συνεργασίας μας. Θα δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη «οικογένεια» συνεργατών, με περισσότερα αλλά ισότιμα μέλη, που θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μιας ισχυρής εταιρείας, η οποία θα διαθέτει περισσότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα, υψηλή φερεγγυότητα, τεχνογνωσία και εξελιγμένα εργαλεία δουλειάς. Για να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά θα αξιοποιήσουμε τη συμπληρωματικότητα των υπηρεσιών των δικτύων μας και θα επενδύσουμε στην ψηφιοποίηση (digitalization), προκειμένου να παρέχουμε βελτιωμένη εξυπηρέτηση στους συνεργάτες και, κατ’ επέκταση, στους πελάτες μας.

  • Ποιες είναι οι πρώτες «σκέψεις» σας για τους κλάδους ζωής-υγείας; Πότε θα ενεργοποιηθείτε δυναμικότερα στους δύο αυτούς τομείς;

Ο Όμιλος ERGO δεν εξαγόρασε απλώς ένα χαρτοφυλάκιο συμβολαίων, αλλά μια εταιρική οντότητα με το σύνολο των δραστηριοτήτων της: το δίκτυο, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της. Οι υπηρεσίες λοιπόν της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον κλάδο ζωής και υγείας θα συνεχίσουν να ισχύουν, με κύριο στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων σε κάθε βήμα της διαδικασίας ένταξης της εταιρείας στον όμιλο. Σε επόμενη φάση, η ERGO, ως μέλος ενός διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου με ισχυρή παρουσία στον κλάδο υγείας και πρόσβαση σε υψηλή τεχνογνωσία και υποστήριξη ως προς την ανάπτυξη και τη διαχείριση τέτοιων ασφαλιστικών προϊόντων, θα επιδιώξει την ενίσχυση της θέσης της σε αυτόν τον κλάδο, με την παροχή σύγχρονων προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Αναδημοσίευση από το Broker’s Time / ΣΕΜΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ασφαλιστική αγορά δίνει το πρώτο της φθινοπωρινό ραντεβού στο ετήσιο κάλεσμα του ΣΕΜΑ

Με την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) δίνει το έναυσμα για τη νέα ασφαλιστική χρονιά...

Ο Κωστής Αλφιέρης για τη νέα αξία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Καίριες επισημάνσεις από τον ΓΓ της ΕΑΔΕ και Πρόεδρο του ΣΕΜΑ κατά τον θεσμικό χαιρετισμό του στο 19ο Insurance Conference – #inco26

Στις 8 Σεπτεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Η παρέμβαση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επαγγελματικής ασφάλισης

Θετική επί της αρχής, με συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης, ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Panormos Cluster: Η σωστή προετοιμασία πριν τις καλοκαιρινές αποδράσεις ξεκινά από την ασφάλεια του αυτοκινήτου

Με την καλοκαιρινή περίοδο να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και τις μετακινήσεις προς προορισμούς διακοπών να αυξάνονται, το Panormos Cluster υπενθυμίζει

Λάθη ΕΛΣΤΑΤ για ΕΔΑ, μία ασφαλιστική δεν έδωσε στοιχεία

Με λάθη στα ποσοστά μεταβολών στα μακροχρόνια και ετήσια συμβόλαια ασφάλισης υγείας δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2025 ο Ενιαίος Δείκτης Κόστους Υπολογισμού Υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου, MDRT Hellas: Θα θέλαμε το MDRT Day by MCC Hellas 2026 να αφήσει ένα συναίσθημα

Με αφορμή την έναρξη του κύκλου των Media Partnerships, το MDRT Hellas προχωρά στη φετινή του επικοινωνιακή διαδρομή προς το MDRT Day

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους