back to top
21.7 C
Athens
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2026

Η ERGO στην κορυφή των γενικών ασφαλίσεων

Συνέντευξη του κ Θεόδωρου Κοκκάλα CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα

Η ERGO αναδεικνύεται ο μεγαλύτερος όμιλος γενικών ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, με παράλληλη σημαντική παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας» δηλώνει ο Θεόδωρος Κοκκάλας, CEO των εταιρειών του Ομίλου ERGO στην Ελλάδα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Broker’s Time, με αφορμή την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

- Advertisement -
  • Μετά και την υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά της ATE Ασφαλιστικής, τι αλλάζει στη στρατηγική της ERGO;

Η επένδυση στην ΑΤΕ Ασφαλιστική επισφραγίζει την επιτυχημένη πορεία της ERGO στην Ελλάδα τα τελευταία 27 χρόνια. Είναι μια επένδυση που προσθέτει αξία στην εταιρεία μας, διευρύνει σημαντικά την πελατειακή μας βάση και ενισχύει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό μας. Με την ένταξη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, μίας από τις πλέον αξιόπιστες εταιρείες, με μακρά παρουσία και πολύ σοβαρό έργο στην Ελλάδα, ο Όμιλος ERGO, με βάση τα εγγεγραμμένα το 2015 ασφάλιστρα των δύο εταιρειών, αναδεικνύεται στον μεγαλύτερο όμιλο γενικών ασφαλίσεων στην ελληνική αγορά, με παράλληλη σημαντική παρουσία στις ασφαλίσεις ζωής και υγείας.

Στόχος μας, λοιπόν, και μετά από αυτήν την εξέλιξη, είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στη μακροχρόνια και συνετή στρατηγική της κερδοφόρου ανάπτυξης, που αποδίδει στέρεα και θετικά αποτελέσματα και μας έφερε σε αυτήν τη θέση στην αγορά. Η ERGO στην Ελλάδα κατάφερε τα τελευταία 15 χρόνια, ακολουθώντας πιστά την ίδια στρατηγική, να βρεθεί από την 24η θέση που κατείχε στις γενικές ασφάλειες στην τρίτη θέση και μετά την εξαγορά της ΑΤΕ στην πρώτη θέση, και στόχος της είναι να κρατήσει την ηγετική θέση, ταυτόχρονα με τη σταθερή της κερδοφορία και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές.

- Advertisement -
  • Πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης;

Στην παρούσα φάση, στόχος είναι η λειτουργική ταύτιση των δύο εταιρειών, και αυτό θα γίνει με προσαρμογή της λειτουργίας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στους κανόνες και στις διαδικασίες του Ομίλου ERGO. Αυτή η φάση της ευθυγράμμισης θα επιδιώξουμε βεβαίως να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν (στόχος μας είναι το τέλος του 2017). Κύριο μέλημά μας όμως είναι να εξελιχθεί ομαλά, με προσεκτικά και σίγουρα βήματα, που διασφαλίζουν ότι η επιχειρηματική αυτή κίνηση θα δημιουργήσει τον μέγιστο θετικό αντίκτυπο για τους ασφαλισμένους, για τους συνεργάτες μας και για τους εργαζομένους μας.

  • Τι παρεμβάσεις σχεδιάζονται στα δίκτυα πωλήσεων ώστε, με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, να δράσουν συμπληρωματικά;

Η επόμενη μέρα για τους συνεργάτες μας θα διατηρεί τα καλύτερα στοιχεία της προηγούμενης και θα θέτει ταυτόχρονα τις βάσεις για την περαιτέρω σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας και της συνεργασίας μας. Θα δημιουργήσουμε μια μεγαλύτερη «οικογένεια» συνεργατών, με περισσότερα αλλά ισότιμα μέλη, που θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μιας ισχυρής εταιρείας, η οποία θα διαθέτει περισσότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα, υψηλή φερεγγυότητα, τεχνογνωσία και εξελιγμένα εργαλεία δουλειάς. Για να εδραιώσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά θα αξιοποιήσουμε τη συμπληρωματικότητα των υπηρεσιών των δικτύων μας και θα επενδύσουμε στην ψηφιοποίηση (digitalization), προκειμένου να παρέχουμε βελτιωμένη εξυπηρέτηση στους συνεργάτες και, κατ’ επέκταση, στους πελάτες μας.

  • Ποιες είναι οι πρώτες «σκέψεις» σας για τους κλάδους ζωής-υγείας; Πότε θα ενεργοποιηθείτε δυναμικότερα στους δύο αυτούς τομείς;

Ο Όμιλος ERGO δεν εξαγόρασε απλώς ένα χαρτοφυλάκιο συμβολαίων, αλλά μια εταιρική οντότητα με το σύνολο των δραστηριοτήτων της: το δίκτυο, την τεχνογνωσία και την εμπειρία της. Οι υπηρεσίες λοιπόν της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον κλάδο ζωής και υγείας θα συνεχίσουν να ισχύουν, με κύριο στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων σε κάθε βήμα της διαδικασίας ένταξης της εταιρείας στον όμιλο. Σε επόμενη φάση, η ERGO, ως μέλος ενός διεθνούς ασφαλιστικού ομίλου με ισχυρή παρουσία στον κλάδο υγείας και πρόσβαση σε υψηλή τεχνογνωσία και υποστήριξη ως προς την ανάπτυξη και τη διαχείριση τέτοιων ασφαλιστικών προϊόντων, θα επιδιώξει την ενίσχυση της θέσης της σε αυτόν τον κλάδο, με την παροχή σύγχρονων προϊόντων, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών.

Αναδημοσίευση από το Broker’s Time / ΣΕΜΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ενεργότερη η παρουσία της Atradius Greece στη διαμεσολάβηση

Συμμετοχή της Atradius στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η αγορά αναζητά νέα εργαλεία

ΣΕΜΑ: Η ασφαλιστική αγορά ξανά μαζί – Ισχυρό «παρών» και ουσιαστικό networking στην Ετήσια Εκδήλωση

Μια βραδιά που ανέδειξε τη σημασία της επικοινωνίας, της συνεργασίας και της εμπιστοσύνης – Δείτε τα στιγμιότυπα

ΣΕΜΑ: Οι συζητήσεις στο παρασκήνιο για την επόμενη ημέρα της ασφαλιστικής αγοράς

Μεταξύ των θεμάτων ήταν οι αναγκαίες αλλαγές στα επενδυτικά προϊόντα και, όπως πάντα, η απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στα ιδιωτικά νοσοκομεία

Το «παρών» των πραγματογνωμόνων

Στη βραδιά του ΣΕΜΑ ξεχώρισε η παρουσία του Σίμου Μασέλη, Co-Owner της TECHNOGROUP Ltd και Προέδρου της HALA

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Δείτε το πρόγραμμα του Greek Risk Management Forum 2026

Ένα πρόγραμμα με πολλαπλές θεματικές και οπτικές επιφυλάσσει το #grmf26 για την Τετάρτη 23/9 στην Telekom Academy

Η νέα «μάχη» των ασφαλιστικών στα social media

Η ασφάλιση δεν περιμένει πλέον τον πελάτη να χτυπήσει την πόρτα του γραφείου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθνική Ασφαλιστική, NN, Generali, Groupama: Οι στόχοι για το 2027 και οι ανοιχτές διαφωνίες της αγοράς

Μεγάλο εμπόδιο η αρρύθμιστη αγορά της ιδιωτικής υγείας

H Υδρόγειος Ασφαλιστική επεκτείνει με Digital Twin τις εγκαταστάσεις της

Αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες Internet of Things, real-time monitoring και ανάλυσης δεδομένων στο πλαίσιο της εταιρικής στρατηγικής βιωσιμότητας

Έρευνα EY: To frontier ΑΙ αλλάζει τα δεδομένα κυβερνοασφάλειας

Πάνω από 1 στα 3 assets ενός οργανισμού στη «ζώνη ευπάθειας», ανεπαρκής πλέον η στρατηγική προστασίας μόνο των «πολυτιμότερων περιουσιακών στοιχείων»

Η ECG επενδύει στην εξωστρέφεια και αναδεικνύει τον ρόλο της ασφάλισης – Ο Ν. Βαγιάννης για τα εργαλεία που χρειάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στις...

H στρατηγική που παρουσίασε ο CEO στην πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΞ κινείται πέρα από την παραδοσιακή λογική της ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων

Ενεργότερη η παρουσία της Atradius Greece στη διαμεσολάβηση

Συμμετοχή της Atradius στην ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η αγορά αναζητά νέα εργαλεία