back to top
13.9 C
Athens
Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2026

Η ERGO Hellas είναι πανέτοιμη για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έρχονται

Παρουσία του κ. Θεόδωρου Κοκκάλα, προέδρου της Ergo International, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βορρέ η ετήσια εκδήλωση των συνεργατών της εταιρείας. 

Η ERGO Hellas, έχοντας στο τιμόνι της τον καταξιωμένο Ερρίκο Μοάτσο, βαδίζει ήδη με σταθερά βήματα στη νέα εποχή.

- Advertisement -

Τo IW σας μεταφέρει πρώτο όλο το ρεπορτάζ με τα κεντρικά σημεία της κομβικής ομιλίας του κ. Μοάτσου, CEO της ERGO Hellas.

- Advertisement -

“Είμαστε μέλος ενός πολύ μεγάλου οργανισμού, με παρουσία σε 20 και πλέον χώρες, με 21 δισ. έσοδα ασφαλίστρων, κέρδη 800 εκατ ευρώ, που απασχολεί πάνω από 36.000 υπάλληλος και μέλος της Munich re.

Είμαστε περήφανοι που η ERGO Ελλάδας είναι μέλος αυτής της οικογένειας, είπε ο κ. Μοάτσος, διαδεχόμενος στο βήμα τον κ. Κοκκάλα που παρουσίασε -μεταξύ άλλων- αποτελέσματα του Ομίλου.

“Έχουμε υψηλή θέση στην αγορά, στις γενικές ασφαλίσεις και ακόμη περισσότερο τον κλάδο περιουσίας, έχουμε σχέδιο ανάπτυξης στον τομέα Ζωής και Υγείας.

Η μεγάλη συνεισφορά μας είναι οι 94.000 ζημιές που πληρώσαμε το 2024 που αντιστοιχούν σε 50 ζημιές κάθε εργάσιμη ώρα.

Ζούμε σε έναν κόσμο με πολλές προκλήσεις, αλλά κοιτάμε και τις ευκαιρίες. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κλιματική κρίση αυξάνει την σφοδρότητα και την συχνότητα των φυσικών καταστροφών. Η κοινωνία πρέπει να έχει ανθεκτικότητα. Είναι ευχάριστο, διότι η Πολιτεία αναγνωρίζει την συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης.

Υπάρχουν πρωτοβουλίες για να ασφαλίσουν οι πολίτες τα σπίτια τους, οι επιχειρήσεις να ασφαλιστούν για φυσικές καταστροφές. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τον ρόλο μας.

Στόχος και ο τομέας Ζωής / Υγείας

Η ασφάλιση υγείας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς αποτελεί την μεγαλύτερη ανάγκη που έχουν οι πολίτες. Εδώ είναι ένας τομέας στον οποίο θα συμμετάσχει πιο ενεργά η ERGO.

Ο κόσμος αλλάζει, η αγορά  μεταβάλλεται. H ΑΙ είναι oλοένα και πιο διαθέσιμη στην υπηρεσία των πελατών και διαμεσολαβητών. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας κρύβουν ευκαιρίες.

Να θυμηθούμε ποιος είναι ο σκοπός μας. Είμαστε εδώ για να βοηθάμε, έχουμε το όραμα να είμαστε η πρώτη επιλογή των συνεργατών και των ασφαλισμένων.

Η στρατηγική μας είναι να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά γενικών ασφαλίσεων και να αναπτύξουμε τον τομέα Ζωής και Υγείας. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται και να προσφέρουμε προϊόντα τα οποία έχουν αξία. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ο κορυφαίος εργοδότης της χρονιάς, καθώς η επιτυχία στηρίζεται στους ανθρώπους της εταιρείας. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την κερδοφορία. Στόχος μας η κερδοφόρα ανάπτυξη. Στην ERGO μπαίνει πρώτα η ανάγκη του ασφαλισμένου” τόνισε ο κ. Μοάτσος.  

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO Hellas: Η σωστή προετοιμασία για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας – Συμβουλές για ασφαλή συμμετοχή

Η σωστή προετοιμασία, η ισορροπημένη διατροφή και η επαρκής ξεκούραση αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή συμμετοχή

Δασικές πυρκαγιές Ιουλίου-Αυγούστου 2026: Σε €6,41 εκατ. οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών

Η πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές

Τέσσερα βήματα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού προτείνει η ERGO Hellas

Τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού αναδεικνύει η ERGO Hellas

Ερρίκος Μοάτσος: Ανάγκη περιορισμού του ασφαλιστικού κενού απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Την ανάγκη περιορισμού του ασφαλιστικού κενού απέναντι στις φυσικές καταστροφές ανέδειξε ο Ερρίκος Μοάτσος, διευθύνων σύμβουλος της ERGO Ασφαλιστικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συντάξεις, δημογραφικό και ασφαλιστική αγορά: Το σενάριο της Κομισιόν για την Ελλάδα έως το 2080

Μια ιδιαίτερα απαιτητική εικόνα για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας και τις προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος αποτυπώνουν

Νέα δενδροφύτευση του Ε.Ε.Α. στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας την Πέμπτη 12/11

Περισσότερο πράσινο, καλύτερο περιβάλλον, βιώσιμο μέλλον!

Ισχυροί άνεμοι: Οι κίνδυνοι για τα οχήματα και τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Οι ισχυροί άνεμοι δεν δημιουργούν κινδύνους μόνο για τις θαλάσσιες και εναέριες μετακινήσεις, αλλά επηρεάζουν άμεσα και την οδική ασφάλεια

The Fraud Games 2026: Τριάντα χρόνια εταιρικής απάτης και οι προκλήσεις της «επόμενης ημέρας»

Πεντακόσιοι και πλέον συμμετέχοντες, από 13 ευρωπαϊκές χώρες, παρακολούθησαν διά ζώσης και διαδικτυακά όλες τις παρεμβάσεις γύρω από ένα κρίσιμο θέμα: την εταιρική απάτη

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συντάξεις, δημογραφικό και ασφαλιστική αγορά: Το σενάριο της Κομισιόν για την Ελλάδα έως το 2080

Μια ιδιαίτερα απαιτητική εικόνα για το δημογραφικό μέλλον της Ελλάδας και τις προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος αποτυπώνουν

Νέα δενδροφύτευση του Ε.Ε.Α. στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας την Πέμπτη 12/11

Περισσότερο πράσινο, καλύτερο περιβάλλον, βιώσιμο μέλλον!

Generali: Ψηφιακή πρόσβαση σε γιατρούς όλο το 24ωρο μέσω του My e-Doctor

Τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, σε 24ωρη βάση και ανεξάρτητα από το σημείο στο οποίο βρίσκεται ο ασφαλισμένος

Ισχυροί άνεμοι: Οι κίνδυνοι για τα οχήματα και τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Οι ισχυροί άνεμοι δεν δημιουργούν κινδύνους μόνο για τις θαλάσσιες και εναέριες μετακινήσεις, αλλά επηρεάζουν άμεσα και την οδική ασφάλεια

Παρουσίαση εξομοιωτή πυρκαγιάς αεροσκάφους στην Πτολεμαΐδα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2026, η εκδήλωση παρουσίασης του νέου εξομοιωτή πυρκαγιάς αεροσκάφους στη Σχολή Πυροσβεστών