back to top
35.9 C
Athens
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026

Η ERGO Hellas είναι πανέτοιμη για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που έρχονται

Παρουσία του κ. Θεόδωρου Κοκκάλα, προέδρου της Ergo International, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βορρέ η ετήσια εκδήλωση των συνεργατών της εταιρείας. 

Η ERGO Hellas, έχοντας στο τιμόνι της τον καταξιωμένο Ερρίκο Μοάτσο, βαδίζει ήδη με σταθερά βήματα στη νέα εποχή.

- Advertisement -

Τo IW σας μεταφέρει πρώτο όλο το ρεπορτάζ με τα κεντρικά σημεία της κομβικής ομιλίας του κ. Μοάτσου, CEO της ERGO Hellas.

- Advertisement -

“Είμαστε μέλος ενός πολύ μεγάλου οργανισμού, με παρουσία σε 20 και πλέον χώρες, με 21 δισ. έσοδα ασφαλίστρων, κέρδη 800 εκατ ευρώ, που απασχολεί πάνω από 36.000 υπάλληλος και μέλος της Munich re.

Είμαστε περήφανοι που η ERGO Ελλάδας είναι μέλος αυτής της οικογένειας, είπε ο κ. Μοάτσος, διαδεχόμενος στο βήμα τον κ. Κοκκάλα που παρουσίασε -μεταξύ άλλων- αποτελέσματα του Ομίλου.

“Έχουμε υψηλή θέση στην αγορά, στις γενικές ασφαλίσεις και ακόμη περισσότερο τον κλάδο περιουσίας, έχουμε σχέδιο ανάπτυξης στον τομέα Ζωής και Υγείας.

Η μεγάλη συνεισφορά μας είναι οι 94.000 ζημιές που πληρώσαμε το 2024 που αντιστοιχούν σε 50 ζημιές κάθε εργάσιμη ώρα.

Ζούμε σε έναν κόσμο με πολλές προκλήσεις, αλλά κοιτάμε και τις ευκαιρίες. Όλοι γνωρίζουμε ότι η κλιματική κρίση αυξάνει την σφοδρότητα και την συχνότητα των φυσικών καταστροφών. Η κοινωνία πρέπει να έχει ανθεκτικότητα. Είναι ευχάριστο, διότι η Πολιτεία αναγνωρίζει την συνεισφορά της ιδιωτικής ασφάλισης.

Υπάρχουν πρωτοβουλίες για να ασφαλίσουν οι πολίτες τα σπίτια τους, οι επιχειρήσεις να ασφαλιστούν για φυσικές καταστροφές. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να αναδείξουμε τον ρόλο μας.

Στόχος και ο τομέας Ζωής / Υγείας

Η ασφάλιση υγείας είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς αποτελεί την μεγαλύτερη ανάγκη που έχουν οι πολίτες. Εδώ είναι ένας τομέας στον οποίο θα συμμετάσχει πιο ενεργά η ERGO.

Ο κόσμος αλλάζει, η αγορά  μεταβάλλεται. H ΑΙ είναι oλοένα και πιο διαθέσιμη στην υπηρεσία των πελατών και διαμεσολαβητών. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας κρύβουν ευκαιρίες.

Να θυμηθούμε ποιος είναι ο σκοπός μας. Είμαστε εδώ για να βοηθάμε, έχουμε το όραμα να είμαστε η πρώτη επιλογή των συνεργατών και των ασφαλισμένων.

Η στρατηγική μας είναι να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην αγορά γενικών ασφαλίσεων και να αναπτύξουμε τον τομέα Ζωής και Υγείας. Πρέπει να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται και να προσφέρουμε προϊόντα τα οποία έχουν αξία. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ο κορυφαίος εργοδότης της χρονιάς, καθώς η επιτυχία στηρίζεται στους ανθρώπους της εταιρείας. Οφείλουμε να διατηρήσουμε την κερδοφορία. Στόχος μας η κερδοφόρα ανάπτυξη. Στην ERGO μπαίνει πρώτα η ανάγκη του ασφαλισμένου” τόνισε ο κ. Μοάτσος.  

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Στο επίκεντρο οι σχέσεις εμπιστοσύνης με το δίκτυο συνεργατών της

Τη σημασία της προσωπικής σχέσης με τον ασφαλισμένο και του ρόλου που διαδραματίζει το δίκτυο συνεργατών της αναδεικνύει η ERGO Hellas

Αυξάνεται η συχνότητα και η ένταση των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα

Μελέτη της ΕΑΕΕ για τις ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές...

Νέο διαφοροποιημένο προϊόν από την ERGO – Βγαίνει με πλήρη παλέτα σε υγεία και ζωή

Με μότο «Απλά γιατί είναι Σημαντικά» πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση Δικτύων Ανεξάρτητων Συνεργατών και Μεσιτών της ERGO – Ανάκτηση 19.000 οχημάτων, πριν το τέλος του 2026 θα έχει επιτευχθεί ο στόχος των 50.000

Θ. Κοκκάλας (ERGO International): «Ο ανοιχτός διάλογος μετατρέπει τη στρατηγική σε πράξη»

Μήνυμα από τη συνάντηση στην Ισπανία, όπου ο COO του Ομίλου παρουσίασε το νέο στρατηγικό πλαίσιο σε στελέχη και εργαζομένους της DKV Seguros

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέος Γενικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής ο Στέλιος Λιανός

Η Αθηναϊκή Γενική Κλινική των Medifirst Group ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή από τον κ. Στέλιο Λιανό...

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Τα πιο συχνά λάθη στο πρώτο 24ωρο των διακοπών – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλισης και της οδικής ασφάλειας υπενθυμίζουν ότι τα περισσότερα μικρά ή μεγαλύτερα

Στο MDRT ο Απόστολος Σιαμπάνης – Διεθνής διάκριση για τον ασφαλιστικό σύμβουλο της Apollon Insurance  

Μια σημαντική επαγγελματική διάκριση ανακοίνωσε η Apollon Insurance, γνωστοποιώντας την ένταξη του ασφαλιστικού συμβούλου Απόστολου Σιαμπάνη 

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέος Γενικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής ο Στέλιος Λιανός

Η Αθηναϊκή Γενική Κλινική των Medifirst Group ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή από τον κ. Στέλιο Λιανό...

H Πειραιώς συμμετέχει στο πιλοτικό ψηφιακό ευρώ

Η Πειραιώς συγκαταλέγεται στους 36 παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που επέλεξε το Ευρωσύστημα και ανακοίνωσε στις 14/7 ότι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η ασφάλεια των παιδιών στις διακοπές ξεκινά από τον χώρο διαμονής

Με αφορμή σχετική ανάρτηση της AIG Greece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύεται ένα ζήτημα που συχνά

Τα πιο συχνά λάθη στο πρώτο 24ωρο των διακοπών – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλισης και της οδικής ασφάλειας υπενθυμίζουν ότι τα περισσότερα μικρά ή μεγαλύτερα