back to top
34.1 C
Athens
Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026

Η ανακύκλωση της αγοράς και τα συγχωροχάρτια

Όλα ανακυκλώνονται στην αγορά. Τα διαζύγια των τραπεζών με τις ασφαλιστικές δεν άντεξαν στον χρόνο, μπήκαν στον μηχανισμό της ανακύκλωσης και βγήκαν με άλλο πρόσωπο.

Ασφαλιστικές και τράπεζες ξαναδίνουν όρκους βαθιάς πίστης με στόχο οι τράπεζες να εκμεταλλευτούν ότι μπορούν και να αυξήσουν τα έσοδα τους.

- Advertisement -

Οι στρεβλώσεις με τα ασφάλιστρα υγείας δεν τιθασεύτηκαν ποτέ, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια, ευνοούμενες από το μονοπωλιακό καθεστώς, μάλιστα πολύ χειρότερες.

Τα 350.000 ανασφάλιστα κυκλοφορούν στους δρόμους, μία και οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις παραμένουν κολλημένες.

- Advertisement -

Συζεύξεις τραπεζών με ασφαλιστικές – το πρόσφατο παράδειγμα της γειτονικής μας Κύπρου

Πριν 10 χρόνια δαιμονοποιήθηκαν οι τράπεζες που είχαν θυγατρικές ασφαλιστικές. Τελευταία, πήραν τα συγχωροχάρτια και επαναλαμβάνουν όσα ξέρουν να κάνουν καλά.

Ας πάμε πίσω στον Απρίλιο, στην γείτονα μας χώρα, η  εξαγορά της CNP Ασφαλιστικής από την Ελληνική Τράπεζα αντί του ποσού των 182 εκατομμυρίων ευρώ μας λέει πολλά. Την περασμένη εβδομάδα ήλθε η Πειραιώς και επιβεβαίωσε με ανακοίνωση της ότι ενδιαφέρεται πολύ σοβαρά να αγοράσει την Εθνική Ασφαλιστική.

Κανείς δεν το περίμενε και ακόμα και τώρα οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα εμπόδια μπορεί να είναι ανυπέρβλητα. Η Πειραιώς δεν έχει καταθέσει ακόμα δεσμευτική προσφορά, αυτό όμως δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι αν αυτό που γίνεται  με στόχο το οικονομικό όφελος έχει στόχο και το κοινωνικό όφελος και το όφελος των ασφαλισμένων.

Συγχωροχάρτια και στα νοσήλια

Τα προβλήματα με τα νοσήλια και τα ασφάλιστρα υγείας ανακυκλώνονται.  Εσκασαν και πάλι και βγήκαν στην επιφάνεια. Παρά τις διαπραγματεύσεις που είχαν γίνει πριν δέκα περίπου χρόνια, η κατάσταση χειροτέρευσε μία και οι κανόνες του μονοπωλίου  στην ιδιωτική υγεία το ευνοούν.  Τι έγινε για να μην ανακυκλωθούν; εφαρμόστηκαν στα ιατρικά πρωτόκολλα, έγιναν νέες επενδύσεις σε κλίνες;  Τα προβλήματα ενισχύθηκαν από τις ιδιωτικές κλινικές. Τα συγχωροχάρτια μοιράζονται από την κυβέρνηση. Οι ασφαλιστικές βρέθηκαν  απολογούνται στην θέση άλλων.

Ανακυκλώσεις μηχανισμών

Τα ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν, χωρίς να φοβούνται ότι θα εντοπιστούν, αφού δεν δουλεύει ο μηχανισμός ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Οι πολιτικοί ανακυκλώνουν τα λόγια τους.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά μόνο αυτά αρκούν ώστε η ασφαλιστική αγορά να έχει το 2025 πολλά προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει μόνο της. Τα συγχωροχάρτια δεν δίνουν λύση, κρύβουν το πρόβλημα. Η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να ασκήσει με νέους τρόπους πιέσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης το καλοκαίρι: Τι αλλάζει και τι πρέπει να προσέχουμε

Ο Ηλίας Τσούγκος, Διευθυντής της ΣΤ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Υγεία, εξηγεί

Αυτά που ακούγονται για τους ασφαλιστές, οι εκρήξεις

Τόσο πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα, που δεν φτάνει το μάτι να τα δει και να τα ξεχωρίσει

Οι τράπεζες οδηγούν την ανάπτυξη της ασφάλισης κατοικιών – Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρος και Ιόνια Νησιά σχεδόν ανασφάλιστα

Οξύμωρο το μήνυμα που μεταφέρουν τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την ασφάλιση κατοικίας

Το πρόγραμμα Προλαμβάνω συνεχίζεται με 75 εκατ. ευρώ ετησίως – Ανακοίνωση του Πρωθυπουργού

Μια από τις πιο εκτεταμένες παρεμβάσεις προληπτικής ιατρικής στη χώρα, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Τα πιο συχνά λάθη στο πρώτο 24ωρο των διακοπών – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλισης και της οδικής ασφάλειας υπενθυμίζουν ότι τα περισσότερα μικρά ή μεγαλύτερα

Στο MDRT ο Απόστολος Σιαμπάνης – Διεθνής διάκριση για τον ασφαλιστικό σύμβουλο της Apollon Insurance  

Μια σημαντική επαγγελματική διάκριση ανακοίνωσε η Apollon Insurance, γνωστοποιώντας την ένταξη του ασφαλιστικού συμβούλου Απόστολου Σιαμπάνη 

Η Euroins προωθεί το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου AutoSafe με έμφαση στην ολοκληρωμένη κάλυψη

Η Euroins Greece δημοσίευσε νέα ενημερωτική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της οποίας προβάλλει το ασφαλιστικό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέος Γενικός Διευθυντής της Αθηναϊκής Γενικής Κλινικής ο Στέλιος Λιανός

Η Αθηναϊκή Γενική Κλινική των Medifirst Group ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή από τον κ. Στέλιο Λιανό...

H Πειραιώς συμμετέχει στο πιλοτικό ψηφιακό ευρώ

Η Πειραιώς συγκαταλέγεται στους 36 παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που επέλεξε το Ευρωσύστημα και ανακοίνωσε στις 14/7 ότι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα

Ο ιστός της αράχνης απλώνεται σε όλον τον κόσμο, μεγάλα θύματα της ΤΝ και ιδιώτες

Τα ευρήματα της έρευνας «Munich Re Global Cyber ​​Risk and Insurance Survey 2026» υποδεικνύουν ότι ένας στους δύο ανθρώπους έχει ήδη πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Η ασφάλεια των παιδιών στις διακοπές ξεκινά από τον χώρο διαμονής

Με αφορμή σχετική ανάρτηση της AIG Greece στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδεικνύεται ένα ζήτημα που συχνά

Τα πιο συχνά λάθη στο πρώτο 24ωρο των διακοπών – Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλισης και της οδικής ασφάλειας υπενθυμίζουν ότι τα περισσότερα μικρά ή μεγαλύτερα