back to top
23.3 C
Athens
Δευτέρα 2 Ιουνίου 2025

Η Affidea Ελλάδος στο Europe Health Insurance Innovation Congress 2024

Εκπροσωπώντας τον Όμιλο Affidea, ο Θανάσης Λοπατατζίδης, Commercial Executive Director Affidea Ελλάδος, προσκλήθηκε και προήδρευσε στις εργασίες του Συνεδρίου «Europe Health Insurance Innovation Congress 2024», που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ. Συντόνισε τη συζήτηση και τις παρουσιάσεις υψηλού επιπέδου ηγετικών στελεχών της υγειονομικής περίθαλψης και ιδιωτικής ασφάλισης υγείας, αναδεικνύοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Θέτοντας το πλαίσιο της συζήτησης επικεντρώθηκε σε έξι κρίσιμα ζητήματα:

Οικονομικές πιέσεις: Η ανάγκη εξισορρόπησης μεταξύ ανταγωνιστικών προτεραιοτήτων και περιορισμένων δημόσιων πόρων για την υγεία.

- Advertisement -

Έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού: Οι αυξανόμενοι μισθοί στον τομέα της υγείας δυσχεραίνουν την προσέλκυση και διατήρηση εξειδικευμένων επαγγελματιών, ενώ ο ΟΟΣΑ υπολογίζει έλλειψη 1,2 εκατομμυρίων γιατρών και νοσηλευτών στην ΕΕ.

Υγιής μακροζωία: Η επένδυση στην πρόληψη και την προώθηση της υγιούς γήρανσης μπορεί να ελαφρύνει τα συστήματα υγείας.

- Advertisement -

Ανισότητες στην υγεία: Διαφορές στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των χωρών και η υγεία των νέων παραμένουν προτεραιότητες. Και τελικά το χάσμα προσδόκιμου ζωής μεταξύ των δύο φίλων δεν είναι πραγματικό γιατί τα επιπλέον έτη επιβίωσης των γυναικών δεν συνοδεύονται από καλή υγεία.

Βελτίωση της φροντίδας: Παρά τις βελτιώσεις στην ποιότητα και την ασφάλεια της περίθαλψης, το κόστος συνεχίζει να αυξάνεται.

Ψηφιακή υγεία: Οι τεράστιες δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού υγείας συνοδεύονται από την ανάγκη για καλύτερη προετοιμασία και υποδομές σε πολλές χώρες.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Λοπατατζίδης, παρέθεσε ομιλία υπό την προεδρία του Harry van der Zwan, Chief Commercial Officer Brokers & Partnerships ΝΝ. Η ομιλία εστίασε στη φροντίδα βάσει αξίας (Value-Based Healthcare – VBHC) στις εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες, αναδεικνύοντας την επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της NN και της Affidea, ως πρότυπο προσέγγισης. Ο κ. Λοπατατζίδης παρουσίασε τους βασικούς στόχους της συνεργασίας, οι οποίοι περιλαμβάνουν:

Βελτίωση της υγείας των μελών μέσω στοχευμένων προγραμμάτων.
Ενίσχυση της εμπειρίας του ασθενούς με καινοτόμες, ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες.
Διατήρηση του κόστους σε βιώσιμα επίπεδα χάρη στην αποτελεσματική πρόληψη και διαχείριση.

Αναφερόμενος στα πρωτογενή αποτελέσματα, ο κ. Λοπατατζίδης υπογράμμισε ότι η συνεργασία έχει ήδη επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα, και συγκεκριμένα αποδοχή προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου με αυξημένη συμμετοχή των ασθενών και υψηλά επίπεδα ικανοποίησης ασθενών, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στο σύστημα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί πρότυπο για το πώς μπορούν να συνδυαστούν η εμπειρία και η καινοτομία, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας, εξασφαλίζοντας τόσο την ευημερία των ασφαλισμένων όσο και τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.

Στοχεύοντας στη στρατηγική “κρατώντας τους ασθενείς εκτός νοσοκομείων”, οι επόμενες δράσεις μπορούν να εστιάσουν στη διαχείριση κρίσιμων παραγόντων κινδύνου που σχετίζονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, διαβήτη και παχυσαρκία. Ο κ. Λοπατατζίδης τόνισε τη σημασία της συλλογικής νοημοσύνης και της συνεργασίας όλων των παραγόντων του κλάδου για την οικοδόμηση υπηρεσιών βάσει αξίας. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν το δρόμο για τη μελλοντική εξέλιξη της εξωνοσοκομειακής φροντίδας, όπου η υγεία, η αξία και η βιωσιμότητα αποτελούν τους πυλώνες της στρατηγικής ανάπτυξης. Με τη στρατηγική να βασίζεται στη δέσμευση και τη συνεργασία, η Affidea Ελλάδος και η NN καθοδηγούν το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης με καινοτόμες λύσεις που θέτουν τον ασθενή στο επίκεντρο, κατέληξε.

Το Europe Health Insurance Innovation Congress 2024 αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια στον τομέα της ασφάλισης υγείας στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες (NN, Achmea – Interamerican, Allianz, AXA, BUPA, Nippon Life, Groupama, Swiss Re κλπ) κορυφαία στελέχη, ειδικούς και φορείς από όλο τον κλάδο. Το συνέδριο εστιάζει στην καινοτομία και την εξέλιξη των πρακτικών και πολιτικών που διαμορφώνουν το μέλλον της υγειονομικής κάλυψης, αναδεικνύοντας τα πιο επίκαιρα ζητήματα και προκλήσεις. Συμμετέχοντες από διαφορετικά μέρη του κόσμου παρουσιάζουν επιτυχημένα παραδείγματα πολιτικών ασφάλισης υγείας που βασίζονται στη βελτιστοποίηση της φροντίδας και τη μείωση του κόστους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Affidea Καλλιθέας: Αναβάθμιση υπηρεσιών

Το κέντρο παρέχει αξιόπιστες και καινοτόμες λύσεις υγείας, σε ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον, σχεδιασμένο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες κάθε εξεταζόμενου.

“Τρίποντα αγάπης” με τη στήριξη του Ομίλου Affidea

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου

Η Affidea ανοίγει τον δρόμο στη συμπεριληπτική παροχή υπηρεσιών Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), η Affidea, πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών υγείας...

Θεόδωρος Καρούτζος: Στην Affidea αξιοποιούμε την αιχμή της τεχνολογίας προς όφελος της υγείας όλων των πολιτών

Ο Θεόδωρος Καρούτζος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, έχει συνδέσει το όνομά του με τη δυναμική και ανοδική εξέλιξη της Affidea

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Tι μας προσφέρει η επέκταση του MyHealth app σε όλους τους γιατρούς

Στην ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών και τη βελτίωση της προσβασιμότητας των στοχεύοιυν οι νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

Δηλώστε συμμετοχή στο 9th Health Innovation Conference

Πλούσια είναι η ατζέντα του φετινού συνεδρίου, με κορυφαία θέματα, εξειδικευμένους ομιλητές και σημαντικές συζητήσεις που αναμένεται να προσελκύσουν

Περιορισμοί που υφίστανται οι Γενικοί Οικογενειακοί Γιατροί στην χώρα μας

Τους περιορισμούς που υφίστανται οι Γενικοί Οικογενειακοί Γιατροί τονίζει η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Γενικής

Νέος Γενικός Διευθυντής στην Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας ο Δρ. Αθανάσιος Κοτσιαρός

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) καλωσορίζει τον Δρ. Αθανάσιο Κοτσιαρό στη θέση του Γενικού Διευθυντή.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Τι χρειάζεται για να φανούν οι αλλαγές στις ασφαλιστικές, το φρένο και οι αμφιβολίες

Δεν είναι τα πιο δυνατά τα είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές". 

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Μήνυμα ενότητας και εμπιστοσύνης στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και Προστασία των Ασφαλισμένων

Σε κλίμα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ενότητας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική βράβευση της Προέδρου του ΣΠΑΤΕ

Ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου: Μετεξέλιξη, σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές προκλήσεις

Η επαγγελματική μου ενασχόληση στην ασφάλιση πιστώσεων τα τελευταία 25+ έτη μού αποδεικνύει διαρκώς ότι πρόκειται για έναν δυναμικά εξελισσόμενο