back to top
13.8 C
Athens
Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

(upd) H VIG επεκτείνεται: Μπορεί και στην Ελλάδα;

Διάφορες συζητήσεις που γίνονται επικεντρώνονται στην Vienna Insurance Group, VIG. Βλέπουν ότι η Vienna Insurance Group έρχεται στην Ελλάδα. Επίσης ακούγεται εδώ και καιρό ότι έχει ήδη συνάψει συνεργασία με μεσιτική για ειδικές ασφαλίσεις. 

Το IW έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό από το περασμένο Σεπτέμβριο πριν πραγματοποιηθεί η 21η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών στην Υδρα, αλλά και σε παλαιότερα δημοσιεύματα.

- Advertisement -

της Ελενας Ερμείδου

Η AXA XL θα βάλει “χέρι” να βγάλουν οι κυβερνήσεις από “πάνω” τους, τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών και να τους μεταφέρουν στην ιδιωτική ασφάλισης, προβλέποντας σε επιχειρηματικά ανοίγματα, αλλά οι συνεργασία και των δύο είναι απαραίτητη, ακούσαμε στο RVS – 2019

- Advertisement -

Η VIG Re επεκτείνεται σε νέες αγορές πέραν των γεωγραφικών της δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης, στοχεύοντας σε περαιτέρω ανάπτυξη. Για να δούμε, μήπως εμφανιστεί και στην Ελλάδα. Η VIG Re διαφέρει από την ΑΧΑ, την Allianz ή την Generali.

Ο ρόλος της εποπτείας είναι κομβικός αλλά η πολλή λεπτομέρεια έχει οδηγήσει σε ασφυξία σημειώνει η Mapfre. Οι επόπτες θα πρέπει να είναι πιο δεκτικοί πιο ανοικτοί στο περιβάλλον.

Η Munich Re πάει να ενδυναμώσει το ψηφιακό της αποτύπωμα με ενίσχυση των τοπικών συνεργασιών.

Η ασφαλιστική διείσδυση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε Τουρκία, πρώην Σοβιετική Ενωση και πρώην Γιουκοσλαβία μας ενημερώνει η PhoeniCRetro. Οι χώρες έχουν υψηλή έκθεση σε φυσικές καταστροφές, κυρίως είναι ευάλωτες σε σεισμούς. Εδώ στην Ελλάδα άλλα θέλουν να μας λένε για την Τουρκία, την έχουν υπόδειγμα.

Η B3i πάει φτιάξει ένα δικό της σύστημα αφήνοντας τους μεσίτες να περάσουν τις δικές στους πλατφόρμες πάνω σε αυτήν.

Η Partner Re αποφάσισε να το παίξει καθαρή αντασφαλίστρια και να επωφεληθεί από το πλεονέκτημα αυτό.

Τα χαμηλά επιτόκια και οι χαμηλές αποδόσεις δημιουργούν θέματα και προκλήσεις στους ασφαλιστές, η ΑΧΑ χάρη στην XL έχει καταφέρει να αυξήσει το τεχνικό ρίσκο που αναλαμβάνει.

H Ευρώπη πέρασε μία οικονομική κρίση, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις χρησιμοποίησε σωστά, δεν έχει κάνει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σημειώνει η Swiss Re. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ακόμα και να τα λύσει τώρα, ο αντίκτυπος θα υπάρχει.

Αν και οι επενδυτές έχουν κόψει ταχύτητες, πολλά funds καιροφυλακτούν, τονίζει η ΑΟΝ.

Η New Re είναι διορατική και βλέπει να έρχονται πολλά M&A, αντασφαλιστική η οποία προσχώρησε στην Munich RE το 1980 ψάχνει για να επωφεληθεί και να βελτιώσεις τις επιδόσεις των συμβάσεων της και του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων.

Αυτοί που αγοράζουν για Ευρώπη και Ιαπωνία δεν θέλουν να πληρώσουν τα σπασμένα για την Φλόριντα και το αντίστροφο λέει η Andersen Alternative Capital.

Τα Lloyds του Λονδίνου ετοιμάζονται να περιορίσουν τα χαρτοφυλάκια που γράφουν ζημιές μέσα σε αυτό το χρόνο. Επιχειρήσεις αξίας 4 δισεκ. έχασαν πέρυσι τα Llody’s.

O περιορισμός του κόστους διανομής είναι το ζητούμενο για τους πελάτες της Verisk. Oι πελάτες της Sequel χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα στοχεύουν να εξοικονομήσουν περί το 10%.

Οι μικροί αντασφαλιστές θα επιβιώσουν, θα μπουν σε περισσότερο εξειδικευμένες και στοχευμένες αγορές αναφέρει έρευνα που παρουσιάστηκε στο Μόντε – Κάρλο στην οποία συμμετείχαν αντασφαλιστές , επενδυτές ILS κεφαλαίων και Ομολόγων Καταστροφών.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν την ζήτηση λέει η GlobalExcel. Οι αντασφαλιστές ήδη έχουν πάρει πολλά οφέλη από την τεχνολογία.

Η αξιολόγηση του αντασφαλιστικού κλάδου γίνεται όλο και καλύτερη, οι κύκλοι στο underwriting φλατ, ωστόσο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mapfre: Πτώση των παγκοσμίων χρηματοδοτήσεων σε Insurtechs 7%

Το τρίτο τρίμηνο του 2024 οι χρηματοδοτήσεις των Insurtechs έκλεισαν με μία πτώση 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2023 στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mapfre: Υποχωρεί η χρηματοδότηση των Insurtechs

Η περιοχή του Ειρηνικού παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, ιδίως η Κεντρική Αμερική (69%), ο Εκουαδόρ (35%), η Κολομβία (24%) και το Περού (23%).

AI: Πλαίσιο ενεργειών Ασφαλιστικών και Αρχών, προβλέψεις

Πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να εξετάσουν οι ασφαλιστές εν όψει των πιθανών εξελίξεων στη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

Η Axa XL δίνει ώθηση στον γαλλικό όμιλο

Άνοδο 180% στα καθαρά έσοδα του πρώτου εξαμήνου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Axa, καθώς η γαλλική ασφαλιστική εταιρεία ανέκαμψε, έπειτα από την αύξηση των απαιτήσεων που σχετίζονται με την πανδημία, για τις οποίες πέρυσι η  κατέβαλε 1,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κ. Μακέδος: Iσχυρή δέσμευση η επένδυση στην ασφάλεια και στην υποστήριξη των μελών του ΤΜΕΔΕ

Σε ισχύ έχουν τεθεί από χθες 1η Απριλίου 2025 οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις, που προσφέρει το Ταμείο Μηχανικών

Δ. Γαβαλάκης: Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών για τους διαμεσολαβούντες

Προχωρά περαιτέρω η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών προς τους ασφαλιστικούς και αντασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ερώτηση σφήνα: Πώς περιμένουν να αυξήσουν τα μερίδια τους οι ασφαλιστικές;

Η απάντηση στην ερώτηση σφήνα του Ανασφάλιστου για πως περιμένουν να αναπτυχθούν οι ασφαλιστικές  δεν μπορεί να είναι μόνο μία, είναι πολλές

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το ΕΣΥ-Τι δείχνει έρευνα της GPO για τον ΠΙΣ

Παρά τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης, αυξάνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών για το δημόσιο σύστημα υγείας

«Να ξαναγίνουμε ο εθνικός πρωταθλητής στην Ιδιωτική Ασφάλιση» το μήνυμα που Δ. Μαζαράκη από το βήμα της Επιθεώρησης Χρυσολόγου

«Δημιουργώντας… αστέρια»! Αυτό τον τίτλο επέλεξε φέτος η Επιθεώρηση του κ. Χρήστου Χρυσολόγου, δεδομένης της σταθερής δυναμικής της

H EUROINS Ελλάδος μέγας χορηγός του «13ΟY KALLITHEA RUN»

Για 13η συνεχόμενη χρονιά, η Ασφαλιστική Εταιρεία Euroins Ελλάδος στηρίζει έναν θεσμό που φέρνει κοντά τους κατοίκους της Καλλιθέας

Brokers Union: € 36 εκατ. παραγωγή, 15% αύξηση, ισχυρή ανάπτυξη στον κλάδο Ζωής & Υγείας

Η Brokers Union επιβεβαιώνει τη σταθερή της ανάπτυξη, κλείνοντας το 2024 με 36 εκατ. € καθαρή παραγωγή (συν δικαίωμα) και 15% αύξηση ασφαλίστρων.