back to top
13.7 C
Athens
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026

(upd) H VIG επεκτείνεται: Μπορεί και στην Ελλάδα;

Διάφορες συζητήσεις που γίνονται επικεντρώνονται στην Vienna Insurance Group, VIG. Βλέπουν ότι η Vienna Insurance Group έρχεται στην Ελλάδα. Επίσης ακούγεται εδώ και καιρό ότι έχει ήδη συνάψει συνεργασία με μεσιτική για ειδικές ασφαλίσεις. 

Το IW έχει αναφερθεί στο θέμα αυτό από το περασμένο Σεπτέμβριο πριν πραγματοποιηθεί η 21η Συνάντηση Ασφαλιστών & Αντασφαλιστών στην Υδρα, αλλά και σε παλαιότερα δημοσιεύματα.

- Advertisement -

της Ελενας Ερμείδου

Η AXA XL θα βάλει “χέρι” να βγάλουν οι κυβερνήσεις από “πάνω” τους, τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών και να τους μεταφέρουν στην ιδιωτική ασφάλισης, προβλέποντας σε επιχειρηματικά ανοίγματα, αλλά οι συνεργασία και των δύο είναι απαραίτητη, ακούσαμε στο RVS – 2019

- Advertisement -

Η VIG Re επεκτείνεται σε νέες αγορές πέραν των γεωγραφικών της δραστηριοτήτων και εξειδίκευσης, στοχεύοντας σε περαιτέρω ανάπτυξη. Για να δούμε, μήπως εμφανιστεί και στην Ελλάδα. Η VIG Re διαφέρει από την ΑΧΑ, την Allianz ή την Generali.

Ο ρόλος της εποπτείας είναι κομβικός αλλά η πολλή λεπτομέρεια έχει οδηγήσει σε ασφυξία σημειώνει η Mapfre. Οι επόπτες θα πρέπει να είναι πιο δεκτικοί πιο ανοικτοί στο περιβάλλον.

Η Munich Re πάει να ενδυναμώσει το ψηφιακό της αποτύπωμα με ενίσχυση των τοπικών συνεργασιών.

Η ασφαλιστική διείσδυση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε Τουρκία, πρώην Σοβιετική Ενωση και πρώην Γιουκοσλαβία μας ενημερώνει η PhoeniCRetro. Οι χώρες έχουν υψηλή έκθεση σε φυσικές καταστροφές, κυρίως είναι ευάλωτες σε σεισμούς. Εδώ στην Ελλάδα άλλα θέλουν να μας λένε για την Τουρκία, την έχουν υπόδειγμα.

Η B3i πάει φτιάξει ένα δικό της σύστημα αφήνοντας τους μεσίτες να περάσουν τις δικές στους πλατφόρμες πάνω σε αυτήν.

Η Partner Re αποφάσισε να το παίξει καθαρή αντασφαλίστρια και να επωφεληθεί από το πλεονέκτημα αυτό.

Τα χαμηλά επιτόκια και οι χαμηλές αποδόσεις δημιουργούν θέματα και προκλήσεις στους ασφαλιστές, η ΑΧΑ χάρη στην XL έχει καταφέρει να αυξήσει το τεχνικό ρίσκο που αναλαμβάνει.

H Ευρώπη πέρασε μία οικονομική κρίση, είχε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις χρησιμοποίησε σωστά, δεν έχει κάνει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σημειώνει η Swiss Re. Τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα. Ακόμα και να τα λύσει τώρα, ο αντίκτυπος θα υπάρχει.

Αν και οι επενδυτές έχουν κόψει ταχύτητες, πολλά funds καιροφυλακτούν, τονίζει η ΑΟΝ.

Η New Re είναι διορατική και βλέπει να έρχονται πολλά M&A, αντασφαλιστική η οποία προσχώρησε στην Munich RE το 1980 ψάχνει για να επωφεληθεί και να βελτιώσεις τις επιδόσεις των συμβάσεων της και του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων.

Αυτοί που αγοράζουν για Ευρώπη και Ιαπωνία δεν θέλουν να πληρώσουν τα σπασμένα για την Φλόριντα και το αντίστροφο λέει η Andersen Alternative Capital.

Τα Lloyds του Λονδίνου ετοιμάζονται να περιορίσουν τα χαρτοφυλάκια που γράφουν ζημιές μέσα σε αυτό το χρόνο. Επιχειρήσεις αξίας 4 δισεκ. έχασαν πέρυσι τα Llody’s.

O περιορισμός του κόστους διανομής είναι το ζητούμενο για τους πελάτες της Verisk. Oι πελάτες της Sequel χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα στοχεύουν να εξοικονομήσουν περί το 10%.

Οι μικροί αντασφαλιστές θα επιβιώσουν, θα μπουν σε περισσότερο εξειδικευμένες και στοχευμένες αγορές αναφέρει έρευνα που παρουσιάστηκε στο Μόντε – Κάρλο στην οποία συμμετείχαν αντασφαλιστές , επενδυτές ILS κεφαλαίων και Ομολόγων Καταστροφών.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις οδηγούν την ζήτηση λέει η GlobalExcel. Οι αντασφαλιστές ήδη έχουν πάρει πολλά οφέλη από την τεχνολογία.

Η αξιολόγηση του αντασφαλιστικού κλάδου γίνεται όλο και καλύτερη, οι κύκλοι στο underwriting φλατ, ωστόσο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Mapfre: Πτώση των παγκοσμίων χρηματοδοτήσεων σε Insurtechs 7%

Το τρίτο τρίμηνο του 2024 οι χρηματοδοτήσεις των Insurtechs έκλεισαν με μία πτώση 7% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2023 στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Mapfre: Υποχωρεί η χρηματοδότηση των Insurtechs

Η περιοχή του Ειρηνικού παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης, ιδίως η Κεντρική Αμερική (69%), ο Εκουαδόρ (35%), η Κολομβία (24%) και το Περού (23%).

AI: Πλαίσιο ενεργειών Ασφαλιστικών και Αρχών, προβλέψεις

Πλαίσιο ενεργειών που πρέπει να εξετάσουν οι ασφαλιστές εν όψει των πιθανών εξελίξεων στη Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz Trade: Η Ευρώπη σείεται από αφερεγγυότητες

Η Δυτική Ευρώπη ξεχωρίζει και ειδικά οι εταιρείες με κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ

Αύξηση ανησυχίας αλλά και προσδοκιών για κοινή δράση καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο

Εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων, οι πολίτες προβληματίζονται για το μέλλον και επιθυμούν η ΕΕ να ενεργεί με ενότητα και φιλοδοξία

Η πρόληψη στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής βιομηχανίας

Η διαδραστική πλατφόρμα Consumer Hub της Insurance Europe ξεναγεί σε ασφαλιστικές καινοτομίες σχεδιασμένες γύρω από τον άνθρωπο

Vision Zero: Ο ευρωπαϊκός στόχος για μηδενικούς θανάτους στους δρόμους έως το 2050

H Apeiron Insurance Project επισημαίνει, ωστόσο, ότι ο σημερινός ρυθμός μείωσης των θανατηφόρων τροχαίων μοιάζει ανεπαρκής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Άρειος Πάγος: Ανάσα για τους δανειολήπτες του «νόμου Κατσέλη»

Κατά πλειοψηφία απόφαση για υπολογισμό του ανατοκισμού επί της μηνιαίας δόσης και όχι επί του συνολικού κεφαλαίου της οφειλής

Η Generali Hellas έκανε την πρώτη κίνηση, το έχετε μάθει;

Ξεκίνησαν να δίνουν τις πρώτες τους απαντήσεις οι ασφαλιστικές απέναντι στα ιδιωτικά νοσοκομεία και στον έλεγχο κόστους υπηρεσιών υγείας

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Μια νέα ρύθμιση 120 δόσεων που δεν κοστίζει τίποτα, αλλά μπορεί να αποδώσει πολλά»

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ τονίζει ότι μια τέτοια λύση μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός αύξησης των δημόσιων εσόδων και επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας

Hellenic Insurance Agency: Σημαντική υπενθύμιση για την έκπτωση ΕΝΦΙΑ μέσω myPROPERTY

Η εταιρεία δηλώνει στη διάθεση των ενδιαφερομένων για να τους καθοδηγήσει τόσο στην επιλογή της κατάλληλης κάλυψης όσο και στη διαδικασία δήλωσης

Τραγωδία Χίου: Ηρωική η ανταπόκριση του Σκυλίτσειου – Ανάγκη άμεσης ενίσχυσης προσωπικού

Τις στιγμές έντασης και συγκίνησης στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, αλλά και ζήτημα της υποστελέχωσης, ανέδειξαν οι ιατροί σε Συνέντευξη Τύπου