back to top
11.7 C
Athens
Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026

H Allianz Ιδρυτικό Μέλος του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Thess INTEC

Η Allianz ανακοινώνει τη στήριξή της ως Χρυσός Δωρητής στο Διεθνές Τεχνολογικό Κέντρο Thess INTEC (Thessaloniki Innovation & Technology Center), αποτελώντας πλέον Ιδρυτικό Μέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα καινοτομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα. Πιστή στο όραμά της να διαμορφώνει νέες προοπτικές που αποτελούν τις βάσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η εταιρία επενδύει διαχρονικά στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου η καινοτομία, η τεχνολογία και η επιχειρηματικότητα συνδυάζονται αρμονικά. Μέσω της δωρεάς αυτής, η Allianz ενισχύει την ταχύτερη υλοποίηση του έργου, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός οικοσυστήματος καινοτομίας που θα επιταχύνει τη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, βασισμένο στη γνώση, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη. 

- Advertisement -

Με τη συνεργασία πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και της τοπικής κοινωνίας, το Thess INTEC στοχεύει να δημιουργήσει έναν ισχυρό κόμβο τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας. Θα προσελκύσει στρατηγικές επενδύσεις, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης. Επιπλέον, σε μια έκταση 760 στρ. δίπλα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, θα φιλοξενήσει πρωτοπόρα ερευνητικά και τεχνολογικά projects, ενώ παράλληλα, θα παρέχει ένα σύγχρονο περιβάλλον συνεργασίας μεταξύ εταιριών, startups και επιστημονικών φορέων, προσφέροντας τις απαραίτητες υποδομές και εργαλεία για την ανάπτυξη τους.

Ο CEO της Allianz, κ. Βασίλης Χριστίδης, σχολίασε σχετικά: «Το Thess INTEC είναι μια πρωτοβουλία που έχει όλη τη δυναμική για να αλλάξει τα δεδομένα επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας. 

- Advertisement -

Στην Allianz, δεν επενδύουμε απλώς σε ένα έργο. Επενδύουμε στις δυνατότητες που δημιουργεί για τις επόμενες γενιές. Η στήριξή μας στο Thess INTEC είναι μέρος της δέσμευσής μας να ενισχύσουμε πρωτοβουλίες που προωθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογική εξέλιξη και την κοινωνική πρόοδο και αξιοποιούν το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Στην Allianz, πιστεύουμε ότι το μέλλον ανήκει σε εκείνους που το σχεδιάζουν σήμερα». 

Από την πλευρά του, ο κ. Νίκος Ευθυμιάδης Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Τεχνολογικού Κέντρου Thess INTEC, δήλωσε: «Η Ελλάδα ολόκληρη έχει ανάγκη και περιμένει την ολοκλήρωση ενός Τεχνολογικού Πάρκου όπως το Τhess INTEC, όχι μόνο για το 1 δις επενδύσεις που θα αποδώσει επιβεβαιωμένα τα επόμενα 8 με 10 χρόνια, αλλά γιατί θα αλλάξει ριζικά την Ελλάδα. 

Το Thess INTEC είναι ένα έργο που θεμελιώνεται σε γερές βάσεις, χάρη σε μια συλλογική προσπάθεια και στην αμέριστη στήριξη των μετόχων και των  χορηγών μας. Ευχαριστούμε θερμά την Allianz, έναν χορηγό που εμπνέει όλες μας τις προσπάθειες».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Συνεργασία Allianz και Anthropic για επιτάχυνση στην υιοθέτηση της υπεύθυνης τεχνητής νοημοσύνης

Η σύμπραξη εστιάζει αρχικά σε 3 βασικούς τομείς, όπου ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη κοινά εγχειρήματα

Ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων ΠΑΡΟΝ: Επαγγελματισμός με όραμα αλλά και ανθρώπινο πρόσωπο

Παρουσία θεσμικών εκπροσώπων, ανώτατων στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, συνεργατών και φίλων του ασφαλιστικού γραφείου

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η επετειακή εκδήλωση της ΕΑΔΕ ανοίγει διάλογο με τη νέα γενιά για το μέλλον της ασφάλισης

Εκπρόσωποι της πολιτείας, των θεσμών, της αγοράς και κυρίως των νέων προσδίδουν ιδιαίτερο βάρος στο ραντεβού της 23ης Ιανουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΠΟΑΔ: Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 17 και 18 Ιανουαρίου 2026 στις Σέρρες

Κομβικό σημείο ανασυγκρότησης και χάραξης στρατηγικής για την επόμενη μέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα

Κάτι συμβαίνει στην ασφαλιστική αγορά

Ο Ανασφάλιστος θέλει να πιστεύει ότι έρχεται θετική αλλαγή. Πολλώ δε μάλλον οι ασφαλισμένοι που το βλέπουν στις τσέπες τους

Ξηρογιαννόπουλος Insurance Brokers: Ενημέρωση για την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες

Η Ξηρογιαννόπουλος συμβουλεύει τους πελάτες της και δηλώνει στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Βέλτιστη διάρκεια ορμονοθεραπείας στον καρκίνο του προστάτη: Νέα δεδομένα από μεγάλη μετα-ανάλυση

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η διάρκεια της ADT επηρεάζει ουσιαστικά τη συνολική επιβίωση

Ευρωβουλή: Αγώνας για να διατηρηθούν τα δικαιώματα των επιβατών στις αερομεταφορές

Το ΕΚ στοχεύει μεταξύ άλλων στη διασφάλιση του δικαιώματος αποζημίωσης μετά από τρίωρη καθυστέρηση

ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 19/1 παρουσιάζεται έρευνα της RASS για ακρίβεια, αγορά, υγεία, ασφάλιση, τράπεζες

Τα αποτελέσματα θα σχολιάσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γ. Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταναλωτών Β. Μουντάκης

Η επετειακή εκδήλωση της ΕΑΔΕ ανοίγει διάλογο με τη νέα γενιά για το μέλλον της ασφάλισης

Εκπρόσωποι της πολιτείας, των θεσμών, της αγοράς και κυρίως των νέων προσδίδουν ιδιαίτερο βάρος στο ραντεβού της 23ης Ιανουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΠΟΑΔ: Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση 17 και 18 Ιανουαρίου 2026 στις Σέρρες

Κομβικό σημείο ανασυγκρότησης και χάραξης στρατηγικής για την επόμενη μέρα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα