back to top
26.4 C
Athens
Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου: “Σοκ και δέος. Να το δούμε να γίνεται πράξη”

Mε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α και Επίτιμος Διδάκτορας ΠΑ.ΠΕΙ. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου χαιρέτισε τις ανακοινώσεις διά στόματος πρωθυπουργού περί φορολόγησης των μεγάλων επιχειρήσεων που φοροαποφεύγουν.

Χαιρετίζουμε την πρόθεση του Πρωθυπουργού, όπως την ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου σε εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών στο Ζάππειο, για φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων που φοροαποφεύγουν.

- Advertisement -

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει επισημάνει πριν καν ψηφιστεί το νέο φορολογικό ότι δεν μπορεί να μπαίνουν στο στόχαστρο μόνο οι μικρομεσαίοι και οι μεγάλες επιχειρήσεις είτε να φοροαποφεύγουν είτε να φοροδιαφεύγουν.

Δεν είναι δυνατόν να παραδέχονται εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργάνων ότι το φορολογικό καθεστώς στην Ελλάδα επιτρέπει σε πολύ μεγάλες επιχειρήσεις να καταβάλουν χαμηλότερους φόρους μέσω της λειτουργίας υπεράκτιων εταιρειών και να μην έχει γίνει τίποτα έως σήμερα.

- Advertisement -

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη νέα φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών το κράτος στοχεύει στην είσπραξη περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που όπως έχει αποκαλύψει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή φτάνει στο ύψος των 10 δισ. ευρώ. 

Περιμένουμε να δούμε λοιπόν να γίνεται πράξη η πρόθεση της κυβέρνησης και να υπάρξει επιτέλους ισονομία στην απόδοση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Όπως περιμένουμε να εφαρμοστεί νωρίτερα και η μείωση φορολογικών συντελεστών που η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει το 2026. Και αυτό γιατί οι μικρομεσαίοι δεν έχουν άλλες αντοχές. Τα μεγάλα φορολογικά βάρη, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια, έχουν προκαλέσει οικονομικό αδιέξοδο σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ενεργειακό κόστος ύψους 250 ευρώ τη μεγαβατώρα, είναι σίγουρο ότι ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων δεν θα μπορεί να αποπληρώσει τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου προς Τ. Θεοδωρικάκο: Γιατί μειώσεις τιμών από τον Σεπτέμβριο και όχι από αύριο;

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις στην εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Η MEGA BROKERS συνέβαλε στον καθαρισμό του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές»

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Τρεις διακρίσεις απέσπασε η MEGA BROKERS στα Sales Awards της INTERAMERICAN

Για αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας που συνεχώς ενισχύεται έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος Τ. Χατζηθεοδοσίου

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση και απαγόρευση στους κάτω των 17 φέρνει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο

Γ. Κώτσηρας: Στόχος μας, να ενισχύσουμε την ασφάλεια στους δρόμους, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα – Σώοι οι ένοικοι, 5 προσαγωγές

Μεταξύ άλλων εξετάζεται αν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες για τις εργασίες που ήταν σε εξέλιξη σε όμορο οικόπεδο

Ζημιές σε κατοικίες και κατολισθήσεις από τον ισχυρό σεισμό στην Εύβοια – Σε επιφυλακή οι αρχές

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάλυψη σεισμού καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε σειρά ενεργειών

NN Hellas: Ανακοίνωση για τις αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα υγείας

«Συμμορφωνόμαστε πλήρως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αναμένουμε τη δημοσίευση του νέου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ» επισημαίνει μεταξύ άλλων η εταιρεία

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του ΕΕΑ

Από τις 09:00 έως τις 14:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, με δωρεάν χώρο στάθμευσης

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 7: «αν ήξερες!» πόσο εκτεθειμένος είσαι ψηφιακά

Ο Νίκος Γεωργόπουλος, Cyber Risks Advisor της Cromar Insurance Brokers Ltd, εξηγεί μεταξύ άλλων τι πραγματικά ασφαλίζεται σε ένα cyber συμβόλαιο

Η Groupama Ασφαλιστική ανανεώνει με ακόμη υψηλότερς επιδόσεις την πιστοποίηση ETHOS Platinum

Οι αρχές ESG ενσωματώνονται απόλυτα στη λήψη αποφάσεων και στη δημιουργία διαχρονικής αξίας για τους ασφαλισμένους, τους (συν)εργαζομένους και την κοινωνία

ΕΑΕΕ και ΔΕΕΙΑ σε εκδήλωση των Lloyd’s στο Λονδίνο

Παρεμβάσεις που ανέδειξαν τις προοπτικές της οικονομίας και του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε την εξαγορά της Altius Insurance Ltd.

Η τράπεζα δημιουργεί τον τρίτο ισχυρότερο ασφαλιστικό πυλώνα της Κύπρου