back to top
29.3 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Αναγκαία η στήριξη και για την έμμεση ζημία επιχειρήσεων που βρίσκονται στα καμμένα

Την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά στην Αττική, αλλά και για εκείνες που βρίσκονται στις περιοχές των καμμένων – για ένα διάστημα προσαρμογής – υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου χαρακτήρισε σημαντική τη βοήθεια που δίνεται για την αποκατάσταση των ζημιών, διερωτώμενος ωστόσο αν αρκεί για την επαναφορά των επιχειρήσεων στην κανονικότητα, ενώ έθεσε και το ζήτημα των έμμεσων επιπτώσεων για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις καμμένες περιοχές.

- Advertisement -

Σε αυτές τις περιοχές, όπως εξήγησε, σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση της Περιφέρειας Αττικής οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις ανέρχονται σε 19, αλλά, υπάρχουν εστιατόρια και κτήματα δεξιώσεων, τα οποία δύσκολα πλέον θα επιλέξει κάποιος για μία έξοδο ή εκδήλωση, όταν όλα γύρω είναι καμμένα. Αυτό σημαίνει ότι οι τζίροι τους θα μειωθούν ή και θα μηδενιστούν για ένα διάστημα, ενώ οι υποχρεώσεις τους θα “τρέχουν”, πρόσθεσε.

“Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω μέτρα γιατί η προσαρμογή απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο”, όπως είπε και υπενθύμισε την πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τη στήριξη κάθε πυρόπληκτης επιχείρησης – μέλους του, με το ποσό των 5.000 ευρώ.
Ερωτηθείς για την ασφάλιση επιχειρήσεων και κατοικιών, υπενθύμισε ότι ο αριθμός των ασφαλισμένων επιχειρήσεων και κατοικιών δεν ξεπερνά το 20% και τόνισε πως δεν υπάρχει χώρα του δυτικού κόσμου που μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλες καταστροφές με ίδια μέσα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος και της Πολιτείας και της κοινωνίας, και την ανάγκη παροχής φορολογικών κινήτρων για την αύξηση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η παρέμβαση του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στη Βουλή για το νομοσχέδιο της επαγγελματικής ασφάλισης

Θετική επί της αρχής, με συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης, ήταν η παρέμβαση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Δύο παρεμβάσεις-κλειδιά στη Βουλή για την επαγγελματική ασφάλιση – Τι αναμένεται να προτείνει

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α. θα χαιρετίσει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο IW: Οι επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν ακόμη και με κρατική παρέμβαση

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η ακρίβεια «γονατίζει» την κοινωνία – Νέα μεγάλη έρευνα της Pulse για το Ε.Ε.Α.

Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα για την κατάσταση στην κοινωνία και την πραγματική οικονομία φέρνει στη φως μεγάλη έρευνα της Pulse για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Δημιουργώντας το νέο πρότυπο στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση για Αποταμιευτικές – Επενδυτικές και Συνταξιοδοτικές Λύσεις

Η Ελληνική ασφαλιστική αγορά φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως πρόκληση των τελευταίων  ετών αλλά  και σε μια ιστορική ευκαιρία.

Η εμπιστοσύνη δεν δηλώνεται, δοκιμάζεται

Στην Aσφάλιση υπάρχει μια αλήθεια που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Ο πελάτης δεν αγοράζει απλά ένα συμβόλαιο, αγοράζει μια υπόσχεση ότι

«Παίδων Υγεία»: Ισόβια προστασία για ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία

Η υγεία των παιδιών αποτελεί διαχρονικά την ύψιστη προτεραιότητα κάθε οικογένειας. Σε ένα περιβάλλον όπου οι ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης αυξάνονται

Οι 10 μεγαλύτερες παρεξηγήσεις στις ασφαλίσεις

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι, τη στιγμή που πληρώνουμε το ασφαλιστήριό μας κάθε χρόνο, είμαστε πλήρως προστατευμένοι απέναντι σε κάθε απρόοπτο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου, MDRT Hellas: Θα θέλαμε το MDRT Day by MCC Hellas 2026 να αφήσει ένα συναίσθημα

Με αφορμή την έναρξη του κύκλου των Media Partnerships, το MDRT Hellas προχωρά στη φετινή του επικοινωνιακή διαδρομή προς το MDRT Day

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους