back to top
11.5 C
Athens
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026

Ευρώπη Ασφαλιστική: Κέρδη προ φόρων 3,854 εκ. στο εννεάμηνο

Στα 3,854 εκ. ευρώ έναντι 3,020 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων της Ευρώπης Ασφαλιστικής στο εννεάμηνο του 2024, αυξημένα κατά 28% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό χρονικό διάστημα.Η κερδοφορία της Ευρώπης Ασφαλιστικής θα είχε ξεπεράσει τα 5 εκ. ευρώ αν δεν είχε επηρεαστεί αρνητικά από τις χαμηλές αποδόσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της Ασφαλιστικής.

Φερεγγυότητα

- Advertisement -

Σημαντικό για την φερεγγυότητα της εταιρείας είναι και οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) οι οποίοι διατηρούνται σε κορυφαία επίπεδα και κατά την 30/09/2024 διαμορφώθηκαν σε 197,08% και 369,02% αντίστοιχα και είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς γεγονός που την κατατάσσει στις πλέον αξιόπιστες και φερέγγυες εταιρείες του κλάδου της.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική κ. Νικόλαος Μακρόπουλος αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα του 9μήνου της εταιρείας και ευχαριστώντας θερμά τους συνεργάτες του που δείχνουν καθημερινά στα προϊόντα και στις υπηρεσίες της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική δήλωσε: “Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική συνεχίζει την ανοδική της πορεία, εν αναμονή των εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές για την ένταξη της στον πολυσχιδή  Όμιλο Intracom, δημιουργώντας σημαντικές προοπτικές για την ισχυρή ανάπτυξή της στο άμεσο μέλλον προκειμένου να είναι παρούσα σε όλες τις επικείμενες εξελίξεις και να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά“.

- Advertisement -

Στόχοι 2025

Στόχος της εταιρείας για το 2025 είναι τα ασφάλιστρα παραγωγής να ξεπεράσουν τα € 35 εκ. λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την ασφάλιση ακινήτων και επιχειρήσεων, έναντι δασικής πυρκαγιάς, πλημμύρας και σεισμού, όπου η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι μεταξύ των 10 μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο Περιουσίας. Στους πρωταρχικούς στόχους της διοίκησης  της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι να δημιουργήσει μία dream team, στην οποία θα συμμετέχουν ανώτατα στελέχη της σημερινής εταιρείας και έμπειρα ανώτατα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς που θα ενταχθούν στο νέο σχήμα και θα εμπλουτίσουν το ανθρώπινο δυναμικό για την πραγματοποίηση των στόχων της εταιρείας.

Η ΕΥΡΩΠΗ στον Ομιλο Intracom

Τα επόμενα  χρόνια η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική εκμεταλλευόμενη  τις συνέργειες στους κλάδους Περιουσίας, Τεχνικών Έργων, Εγγυήσεων και Εξειδικευμένων Κινδύνων (special risks) σε συνεργασία με τον Όμιλο Intracom, θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης των εργασιών της καθιστώντας την ηγέτιδα δύναμη στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική εντασσόμενη στον Όμιλο Intracom διατηρεί τον ελληνικό χαρακτήρα της, αποκτά νέες δυνατότητες ανάπτυξης και μας επιτρέπει να επενδύσουμε σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας εξειδικευμένες ασφαλιστικές λύσεις και πρωτοποριακές υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναζητά Έμπειρο Στέλεχος Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης και Τεχνικών Ασφαλίσεων

Η εταιρεία προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης και εξέλιξης σε ένα σύγχρονο, φιλικό και οργανωμένο περιβάλλον

H ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική υποδέχτηκε μετόχους και μεγάλους πελάτες στα λαμπερά εγκαίνια των νέων γραφείων της

Σύγχρονος και σχεδιασμένος κατά τα πρότυπα ESG, ο νέος χώρος αντικατοπτρίζει τη συνεχή εξέλιξη της εταιρείας και την εδραίωσή της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αναζητά έμπειρο Στέλεχος Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων

Στους στόχους της θέσης, η ενίσχυση του μεριδίου αγοράς, η αναβάθμιση του δικτύου συνεργατών και η αξιοποίηση των καινοτόμων προϊόντων της εταιρείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Health Insurance and Medical Underwriting»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 24/3 έως 9/4, σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Γ. Κεφαλογιάννης: Ο εθελοντισμός συνειδητή επιλογή κοινής ευθύνης για όσα μας ενώνουν

Τελετή παραλαβής Μέσων Ατομικής Προστασίας για τις εθελοντικές οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΙΓΙΣ

Ο ΣΔΑΕ στο Money Show – «Το σύγχρονο ασφαλιστικό γραφείο: Προκλήσεις, ευκαιρίες και προοπτικές»

Τι θα περιλαμβάνει η ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/3 στο Hyatt Regency Thessaloniki

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αναθεωρήθηκαν οι κατευθυντήριες Οδηγίες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ενισχύεται η προσέγγιση του διαβήτη ως ετερογενούς νοσήματος, με μεγαλύτερη έμφαση στη διάγνωση και ταξινόμηση διαφορετικών μορφών

PwC: 1 στις 2 συναλλαγές αφορά ασφάλειες, αλλαγές στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Αναμένεται νέα συναλλαγή στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Health Insurance and Medical Underwriting»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 24/3 έως 9/4, σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Σωματείο Εργαζομένων Ν. Νίκαιας: Πώς είναι το ΕΣΥ πίσω από την κυβερνητική βιτρίνα

Το Υπουργείο Υγείας διαφημίζει ότι «το ΕΣΥ βρίσκεται στα καλύτερά του», αλλά οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων μεταφέρουν εντελώς διαφορετική εικόνα