back to top
17.5 C
Athens
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2025

Ευρωκλινική Αθηνών: Κορυφαίες υπηρεσίες υγείας με ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις

Η Ευρωκλινική Αθηνών, η πρώτη κλινική στην Ελλάδα και την Ευρώπη πιστοποιημένη ως «Φιλική προς τους Ασθενείς» (Patients’FriendlyHospitals) από την TÜV AUSTRIA HELLAS, πιστοποιήθηκε εκ νέου για ένα ακόμα έτος, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το τρίπτυχο Εμπιστοσύνη-Ασφάλεια-Φροντίδα, που θέτει τον ασθενή στο κέντρο του ενδιαφέροντος και ικανοποιεί κάθε του ανάγκη.

Επιπλέον, η Ευρωκλινική Αθηνών πέρασε επιτυχώς τον ετήσιο έλεγχο σε σχέση με τη συμβατότητα των λειτουργιών της με την επίσημη ευρωπαϊκή προδιαγραφή ΕΝ 15224:2012 για παρόχους υγείας, η οποία διασφαλίζει την ποιότητα ιατρικών, νοσηλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών, καθώς και  για την ασφάλεια των γευμάτων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO22000:2013 (FoodSafety), που δηλώνει την άρτια και ελεγχόμενη λειτουργία της αλυσίδας: πρώτες ύλες-υλικά-παραλαβή-προετοιμασία, διαχείριση γευμάτων και διακίνηση-διανομή εντός της κλινικής.

- Advertisement -

Επίσης, σε ένα συνολικό επίπεδο παροχών πιστοποιήθηκε με το νέο διεθνές πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001: 2015 για όλες τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει, καλλιεργώντας σταθερότητα και συνέπεια στον μηχανισμό λειτουργίας της.

Για τη δημιουργία των συνθηκών που την πιστοποιούν ως Κλινική Φιλική προς τους Ασθενείς η Ευρωκλινική Αθηνών επιλέγει με συγκεκριμένα κριτήρια το προσωπικό της και φροντίζει για τη συνεχή εκπαίδευσή του. Επίσης, έχει δημιουργήσει σημεία εξυπηρέτησης για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς, ενώ «εκπαιδεύει» και ενημερώνει τους συγγενείς και συνοδούς για τις ισχύουσες πολιτικές και διαδικασίες.

- Advertisement -

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι τόσο για τις νέες μας πιστοποιήσεις όσο και για την επαναπιστοποίηση των υπηρεσιών μας από την TÜV AUSTRIA HELLAS. Η ανταπόκριση της Ευρωκλινικής στα διεθνή πρότυπα μας γεμίζει με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς, που μας εμπιστεύονται, αλλά και τους συνοδούς τους που μοιράζονται την ίδια αγωνία. Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος για άριστη, ασφαλή και ανθρώπινη κλινική αντιμετώπιση κάθε περιστατικού υγείας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νοσηλευτές/-ριες, τους ιατρούς και το διοικητικό προσωπικό μας, που καθημερινά παλεύουν και προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τον στόχο μας – να βάλουν τον ασθενή-άνθρωπο στο κέντρο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την επιθεώρηση επισημάνθηκαν η εξαιρετική λειτουργία του εργαστηρίου Βιοπαθολογίας, η πληρότητα των νοσηλευτικών πρωτοκόλλων, η πολύ καλή λειτουργία της Αποθήκης Υγειονομικού Υλικού, η αρτιότητα των ιατρικών φακέλων και η εξαιρετική λειτουργία της ανακαινισμένης κουζίνας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ πιστοποιείται ως Great Place to Work® για 4η συνεχόμενη χρονιά

Ρεκόρ σημείωσε φέτος ο συνολικός Δείκτης Εμπειρίας Εργαζομένων – Εδραιωμένο το αίσθημα δικαιοσύνης, εμπιστοσύνης και ισότητας

Η Ydrogios Digital Academy προετοιμάζει τους επαγγελματίες του αύριο

Μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία μάθησης για όσους θέλουν να θέσουν τα θεμέλια καριέρας στην ασφαλιστική αγορά

Νέα ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα από την Υδρόγειο Ασφαλιστική για νέους επαγγελματίες

Η πλατφόρμα συνδυάζει θεωρητικές ενότητες με πρακτικές δοκιμασίες που εστιάζουν στις εξετάσεις της Τράπεζας της Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

To Νοσοκομείο «Παπανικολάου» φωτίζεται πορτοκαλί για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρωτοβουλία στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης, με έμφαση φέτος στη ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής βίας

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης»

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, η εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τις νέες αρμοδιότητες και η μετεξέλιξή της

Κυκλοφορεί τo νέο τεύχος του Insurance World

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2025 φιλοξενείται η κεντρική συνέντευξη της Μαρίας Παπαζαρκάδα, Country Manager της Coface στην Ελλάδα

Η Αμερικανίδα πρέσβης Γκίλφοϊλ στο Υπουργείο Υγείας για τον Ψηφιακό Βοηθό 1566 στο ΕΣΥ

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο CEO της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Sword Health και εκπρόσωπος του ΠΟΥ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

«Θεσμοί και Ανάπτυξη: Πώς θα τρέξουμε πιο γρήγορα από τις προκλήσεις» από τη διαΝΕΟσις στην Εθνική Πινακοθήκη

Η εκδήλωση της 26ης Νοεμβρίου έχει ως αφορμή την ολοκλήρωση σειράς δράσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

To Νοσοκομείο «Παπανικολάου» φωτίζεται πορτοκαλί για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η πρωτοβουλία στέλνει μήνυμα ευαισθητοποίησης, με έμφαση φέτος στη ραγδαία εξάπλωση της ψηφιακής βίας

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών: Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Για τη βία κατά των γυναικών ως συλλογική υπόθεση, καθώς και την απάντηση της Πολιτείας κάνει λόγο σε σημερινή ανάρτησή του ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ίδρυση Ελληνικού Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης»

Βασικός στόχος του νομοσχεδίου, η εναρμόνιση του νομοθετικού πλαισίου της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με τις νέες αρμοδιότητες και η μετεξέλιξή της

Ημερίδα ΕΑΕΕ και UNSAR στη Ρουμανία για την Περιβαλλοντική Ευθύνη

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE PROFILE για την αποτελεσματική διαχείριση περιβαλλοντικών κινδύνων