12.3 C
Athens
Τρίτη 24 Μαρτίου 2026

Ευγ. Καφφετζή, ΣΕΜΑ: Ομάδα ίσων ευκαιριών

της Ελενας Ερμείδου

Η Ευγενία Καφφετζή με μεγάλη εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, πολυτάλαντη, διορατική και, άνθρωπος των ίσων ευκαιριών μαζί με τον ΣΕΜΑ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάπτυξης, ενδυνάμωσης και ανέλιξης των γυναικών Brokers στον ασφαλιστικό κλάδο.

- Advertisement -

Σύμφωνα, με την Ευγενία Καφφετζή, οι διαπιστώσεις και έρευνες δεν πρόκειται να βοηθήσουν την ενδυνάμωση  των γυναικών στον ασφαλιστικό κλάδο. Τα δύο μόνιμα εμπόδια, δηλαδή τα στερεότυπα που κρατούν τις κυρίες του κλάδου, είτε της ασφαλιστικής αγοράς, είτε της διαμεσολάβησης στο back office μιας ασφαλιστικής επιχείρησης είναι το “κολλώδες πάτωμα” και η «γυάλινη οροφή». Μιλάμε δηλαδή, η ίδια διευκρινίζει για τη στασιμότητα και το “ταβάνι” στην εξέλιξη της καριέρας των γυναικών του ασφαλιστικού κλάδου.

Για αυτό και, η πρωτοποριακή απόφαση του Δ. Σ. του ΣΕΜΑ την ενθουσίασε, ώστε να την στηρίξει με κάθε τρόπο.

- Advertisement -

Ο βασικός στόχος για τη δημιουργία ομάδας Ίσων Ευκαιριών τονίζει είναι: “η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, η ΑΝΕΛΙΞΗ   και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ των γυναικών Βrokers ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΑ με Γυναίκες Στελέχη της Αγοράς μας σε ολες τις βαθμίδες, ασφαλιστικών εταιριών και διαμεσολάβησης της ελληνικής αλλά και την ευρωπαικής αγοράς“. 

Η Ομάδα Ίσων Ευκαιριών και η Ευγενία Καφφετζή θέλουν να γίνουν  ΠΡΟΤΥΠΟ επαγγελματικής πρακτικής και επιχειρηματικότητας για νέες Ελληνίδες ώστε να ακολουθήσουν τον τομέα.

Θέλουν να βοηθήσουν, ώστε να σπασει η γυάλινη οροφή για γυναίκες με δυνατότητες ώστε  να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον.

Ο ΣΕΜΑ στους επόμενους μήνες θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει και να ορίσει συγκεκριμένες δράσεις για τις οποίες η συμμετοχή όλων θα είναι σημαντική.

Μία σύντομη ματιά στις αναλογίες

Ας σημειώσουμε ότι οασφαλιστικός κλάδος υποστηρίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τη γυναίκεια δύναμη και επιχειρηματικότητα. Για αυτό και το γεγονός ότι από τα  μελη του ΣΕΜΑ το 32% είναι γυναικες από τις οποιες το 86% είναι Γυναικες Επιχειρηματίες BROKERS είναι μια αισιόδοξη προοπτική για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Στις ελληνικές επιχειρήσεις η αναλογία γυναικών vs ανδρών σε θέσεις διοίκησης μόλις 1% vs 9% Ευρώπης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Τζέης: Αύξηση επισφαλών συναλλαγών λόγω δυσμενών διεθνών συγκυριών

Την αξία της ασφάλισης πιστώσεων για το επιχειρείν σε περιόδους κρίσης εξήρε ο Διευθύνων Σύμβουλός της Atradius στην ετήσια εκδήλωση των συνεργατών

ΕΑΣΚ Εργαζομένων στην Ιδιωτική Ασφάλιση: Fake news τα περί υποχρεωτικής ΣΣΕ

Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν ότι, παρά τους ισχυρισμούς του Υπουργείου, πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου παραμένουν ακάλυπτοι

ΕΑΔΕ, ΠΣΑΣ, ΠΟΑΔ και ΕΕΑ: Τη Δευτέρα 26/1 η εκδήλωση ενημέρωσης για τη μείωση προμηθειών

Θα παρουσιαστεί νομική γνωμοδότηση και θα τοποθετηθούν Πρόεδροι Σωματείων από όλη την Ελλάδα – Παρακολουθήστε από κοντά ή σε live streaming

Κυκλοφόρησε ο νέος ετήσιος Οδηγός Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κλάδο, με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη νέα χρονιά

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Η δυναμική επιστροφή των ασφαλίσεων ζωής και τι σημαίνει για την αγορά

Με τα συνολικά κεφάλαια να φτάνουν τα 12,6 δισ. ευρώ, ο κλάδος επιβεβαιώνει ότι έχει αφήσει πίσω του την περίοδο στασιμότητας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»