back to top
14.9 C
Athens
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025

Eurolife FFH: Αξία έχει να μας ενώνει η μουσική

Στις 28, 29 και 30 Απριλίου το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής από το Υπουργείο
Πολιτισμού, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Eurolife FFH

Ένα πολιτιστικό γεγονός μεγάλης εμβέλειας έρχεται ξανά στην πόλη της Αθήνας, καθώς το Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής επιστρέφει στις 28, 29 και 30 Απριλίου για να προσφέρει μια κατανυκτική βιωματική εμπειρία, με πάνω από 50 συναυλίες σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους. Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το 1ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής το Πάσχα του 2022, το Υπουργείο Πολιτισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Eurolife FFH προχώρησαν ξανά σε μια σύμπραξη δυνάμεων, για τη διοργάνωση του φεστιβάλ για δεύτερη φορά.

- Advertisement -

Ο μουσικός μαραθώνιος, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Κουμεντάκη, θα προσεγγίσει πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής μέσα από περισσότερες από 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις, που θα γεμίσουν την Αθήνα από την Κυριακή των Βαΐων έως και τη Μεγάλη Τρίτη. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαία έργα της λατρευτικής μουσικής και έργα με αφορμή τη λατρεία και το θρησκευτικό συναίσθημα, σε ιδιαίτερους και κατανυκτικούς χώρους – από εκκλησίες διαφορετικών δογμάτων, μουσεία μικρής, μεσαίας, μεγάλης κλίμακας, αίθουσες συναυλιών και παραστάσεων, έως ανοιχτούς χώρους όπως πεζοδρόμους, κήπους και αύλειους χώρους. Οι θεατές που θα βρεθούν σε σημεία όπως ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου, η Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Μητρόπολη Αθηνών, η Αγγλικανική, η Ευαγγελική εκκλησία, ο Καθολικός καθεδρικός Ναός, το Φετιχιέ Τζαμί, το Παλιό Χρηματιστήριο, τα Μουσεία Ακρόπολης, Νεότερου Πολιτισμού και Γουλανδρή, οι αίθουσες της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ και ο Παρνασσός, θα μπορέσουν να απολαύσουν για τρεις ημέρες ένα σπάνιο καλλιτεχνικό γεγονός, με τη συμμετοχή πάνω από 500 νεότερων και διακεκριμένων καλλιτεχνών, μουσικών, χορωδών, τραγουδιστών, ψαλτών, συνθετών, ηθοποιών, αρχιμουσικών.

- Advertisement -

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, δήλωσε σχετικά: «Το Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ήρθε ως φυσική συνέχεια της συνεργασίας μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή και της κοινής μας αντίληψης για το πώς η τέχνη και ο πολιτισμός ανοίγουν νέους πνευματικούς ορίζοντες στους ανθρώπους και το πώς η παγκόσμια γλώσσα της μουσικής έχει τη μαγική ικανότητα να μας ενώνει όλους, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας ή όποιου άλλου χαρακτηριστικού. Με μεγάλη χαρά αποφασίσαμε να ενώσουμε ξανά τις δυνάμεις μας με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Υπουργείο Πολιτισμού για αυτό το μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, γεμάτο πνευματικότητα και κατάνυξη. Ο πολιτισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurolife FFH, στον οποίο επενδύουμε με συνέπεια από την πρώτη στιγμή.»

Η Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, έχει στόχο να αποτελεί καταλύτη για θετική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων, τόσο μέσα από τα προϊόντα της όσο και μέσα από τα κοινωνικά της προγράμματα. Βρίσκεται σταθερά δίπλα σε πρωτοβουλίες πολιτιστικού χαρακτήρα, πρεσβεύοντας πως αξία έχει να έχουμε όλοι πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα. Μέσα από τη στήριξή της στο 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, η εταιρεία στέκεται για ακόμα μια φορά στο πλευρό ενός καλλιτεχνικού γεγονότος μεγάλη κλίμακας, που προάγει τον πολιτισμό, τη γνώση και την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία.

Το πρόγραμμα του 2 ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργου Κουμεντάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurolife FFH, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου. Θα έχει ελεύθερο είσοδο σε όλους τους χώρους, με σειρά προτεραιότητας. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι αναρτημένο στο nationalopera.gr και στο digitalculture.gov.gr, ενώ στο έντυπο που θα διανέμεται στους θεατές θα υπάρχει συνοπτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και QR code για παραπομπή στο αναλυτικό πρόγραμμα στον ιστότοπο της ΕΛΣ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Eurolife FFH αλλάζει τη ζωή των οικογενειών και κερδίζει τη διάκριση της χρονιάς

Η ασφαλιστική δείχνει τον δρόμο για το πώς οι εταιρείες μπορούν να συνδυάζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη με την ουσιαστική κοινωνική συνεισφορά

Η Eurolife FFH διακρίθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2025

Η ασφαλιστική βραβεύτηκε για την κοινή της δράση με τη HOPEgenesis ενάντια στην υπογεννητικότητα

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου

The Fair Five: Η Eurolife FFH μεταμορφώνει τη διαδικασία των αποζημιώσεων οχήματος με ΤΝ

Το προηγμένο σύστημα σημαίνει «λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερο χρόνο για ουσιαστική, ανθρώπινη εξυπηρέτηση»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ICAP CRIF: Αυτοί είναι οι TRUE LEADERS του 2024

Στους 115 νικητές της λαμπρής διοργάνωσης συγκαταλέγονται οι Allianz, Interamerican και Ιατρόπολις

Ασφαλιστικό «παρών» στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου HeDA

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Καντώρος και μέλη του ΔΣ, όπως οι Φ. Μιχάλη, Γ. Κώτσαλος, Κ. Παπαναστασόπουλος

ΕΑΣΕ και ΣΕΣΜΑ άνοιξαν τον διάλογο για μια Ελλάδα που παράγει αξία

Όσα ανέδειξε η κοινή εκδήλωση με θέμα «Νέο παραγωγικό μοντέλο: Η Ελλάδα παράγει – Οι πολίτες ευημερούν»

Η Allianz κάνει την ασφάλιση παιχνίδι και βίωμα για τα παιδιά

Η ασφαλιστική συμβάλλει ενεργά αλλά και διασκεδαστικά στο θεματικό πάρκο Chocolate & Ice Cream Experience

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου στην Εθνική Ασφαλιστική ο Γ. Κώτσαλος

Ποιος φέρεται να αποχωρεί από το υφιστάμενο ΔΣ της εταιρείας, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες του «IW»

Πολιτική συμφωνία για τη Retail Investment Strategy

Thea Utoft Høj Jensen, Insurance Europe: «Συμφωνία ορόσημο για την SIU, αλλά όχι το τέλος της διαδικασίας»

Χακαρίστηκε η σελίδα του ΠΣΑΣ στο Fb – Άμεση επαναφορά με νέα παρουσία στα social media

Με την αντίδρασή του ο ΠΣΑΣ έστειλε το μήνυμα ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν επηρεάζουν ούτε τη λειτουργία ούτε τη θεσμική του παρουσία