back to top
32.3 C
Athens
Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025

Εθνική Ασφαλιστική: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Δημήτρης Μαζαράκης

Η Εθνική Ασφαλιστική ανακοινώνει ότι, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του σχεδίου μετασχηματισμού και της νέας εταιρικής στρατηγικής, o κ. Robert Gauci αποχωρεί από την εταιρία στις αρχές Ιουλίου και νέος Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης.

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης τίθεται επικεφαλής της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 8 Ιουλίου 2024, με την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης σχετικής διαδικασίας της εποπτικής Αρχής.

- Advertisement -

To Ι.W. είχε γράψει από το Σάββατο για αυτήν την εξέλιξη στην ηγεσία της Εθνικής Ασφαλιστικής.

- Advertisement -

Ο κ. Δ. Μαζαράκης, με 30 χρόνια εμπειρίας στην ασφαλιστική αγορά και αποδεδειγμένη ικανότητα στο μετασχηματισμό και τη δημιουργία ηγετικών οργανισμών και ομάδων, είχε μία εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία στην ALICO AIG Life και στη MetLife έχοντας διατελέσει Αναλογιστής και Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών καθώς και Διευθυντής Πωλήσεων και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελλάδα. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι επικεφαλής της MetLife στις περιοχές του Περσικού Κόλπου (ΗΑΕ, Κατάρ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κουβέιτ) και τη Σαουδική Αραβία.

Με διακεκριμένη πορεία σε ηγετικές θέσεις στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας μας, αλλά και διεθνώς, ο κ. Δ. Μαζαράκης έχει καταξιωθεί ως πρωτοπόρος στην εξέλιξη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε σημαντικούς θεσμικούς ρόλους όπως είναι Πρόεδρος της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, Αντιπρόεδρος του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής, Πρόεδρος της Επιτροπής Ζωής, Υγείας & Συντάξεων και Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Ο κ. Robert Gauci δήλωσε ότι «Η Εθνική Ασφαλιστική είναι πλέον έτοιμη να περάσει στο επόμενο στάδιο του μετασχηματισμού της και είμαι περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα. Με αυτή τη μετάβαση, η Εθνική Ασφαλιστική θα επιταχύνει τον αναπτυξιακό της ρυθμό αναδεικνύοντας και ολοκληρώνοντας την επιτυχημένη πορεία που έχουμε ήδη χαράξει».

Ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης δήλωσε ότι «Είναι μεγάλη τιμή η ανάληψη της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική, ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Εκφράζω τη βαθιά μου εκτίμηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει το Διοικητικό Συμβούλιο και η εταιρία συνολικά. Πιστεύω ότι η ευκαιρία να συμβάλλω στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της ιστορικής και κορυφαίας εταιρίας αποτελεί τιμή αλλά και σημαντική ευθύνη.

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη εποχή για την ελληνική οικονομία και την ασφαλιστική αγορά με θετικές προοπτικές που ανοίγουν νέους δρόμους για ανάπτυξη. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με το διοικητικό και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό της Εθνικής Ασφαλιστικής για τη δημιουργία ενός ακόμη πιο ισχυρού και ανθεκτικού οργανισμού, έτοιμου να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι, με συνεχή αφοσίωση και ομαδική προσπάθεια, θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε έναν οργανισμό υπόδειγμα, που θα προσφέρει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα οδηγεί τις εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, ορίζοντας ταυτόχρονα τα πρότυπα για τον κλάδο».

Ο κ. Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής, δήλωσε ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής καλωσορίζει τον Δημήτρη Μαζαράκη στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας. Ο Δημήτρης είναι ένα διακεκριμένο στέλεχος της ελληνικής και διεθνούς ασφαλιστικής αγοράς με διαχρονικά επιτυχημένη πορεία και βαθιά γνώση του κλάδου. Είμαστε βέβαιoι ότι θα οδηγήσει την Εθνική Ασφαλιστική σε μια νέα λαμπρή σελίδα στην πολυετή ιστορία της προς όφελος των εκατομμυρίων Ελλήνων που εμπιστεύονται την εταιρία μας αλλά και των εργαζομένων και μετόχων μας», ενώ συμπλήρωσε ότι «θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Robert για την πολύτιμη συνεισφορά του και ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία, κατά τo πρώτο στάδιο μετασχηματισμού της εταιρίας, και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις του».

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΣΠΑΤΕ: «Η δύναμη της Ασφαλιστικής Βιομηχανίας είναι οι άνθρωποί της» – Ανοιχτό κάλεσμα στην Εθνική Ασφαλιστική για διάλογο

Την ευθύνη της εταιρείας για έμπνευση και συνεχή στήριξη του συνεργάτη, σε υγιείς και διαφανείς συνθήκες, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο σύλλογος

Αντιδράσεις από την ΕΣΑΠΕ για τις απολύσεις συνεργατών στην Εθνική Ασφαλιστική

Oι απολύσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά βάσει προκαθορισμένων παραγωγικών στόχων, κάτι που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις

Η Τράπεζα Κύπρου αποκτά την Εθνική Ασφαλιστική (Κύπρου): Τι σημαίνει για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου) Λτδ από την Τράπεζα Κύπρου σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Χρυσός Χορηγός η Εθνική Ασφαλιστική στα «Δρόμεια 2025»

Η πρωτοβουλία προάγει την ισότητα, την κοινωνική ευαισθησία και το ευ αγωνίζεσθαι, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα της εταιρικής φιλοσοφίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Mega Brokers – Acrisure: Στρατηγική συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Λένε πως «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» — όμως η ασφαλιστική αγορά μόλις απέκτησε τη δική της, και μάλιστα μεγατόνων!

Στρατηγική συνεργασία της Απόλλων ΑΕ και της Φαραντούρης Insurance Agents

Κοινός στόχος, η ισχυροποίηση των δύο εταιρειών στους κλάδους ζωής και υγείας, με βάση το νέο μοντέλο Agency Broker System

H ΤτΕ προειδοποιεί για την JSC Dallbogg

Η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκαθαρίζει ότι η εταιρεία δεν έχει δικαίωμα έκδοσης συμβολαίων στην Ελλάδα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΑΕΕ: +2,5% η παραγωγή ασφαλίστρων το 5μηνο, στα ~2,393 δισ. ευρώ

Αύξηση 9,0% στον κλάδο ζημιών και μείωση 4,3% στον κλάδο ζωής - Δείτε το infographic των αποτελεσμάτων και ολόκληρη τη μελέτη

Ιστορικά αποτελέσματα για τον Όμιλο Allianz στο Β’ Τρίμηνο και Α’ Εξάμηνο του 2025

Ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας - Οι επιδόσεις ανά κλάδο

Καταγγελία ΟΑΣΕ για την εργοδοσία της NOS Insurance Services

Η ομοσπονδία καταλογίζει στην πρακτορειακή εταιρεία απαράδεκτη και αυθαίρετη εργοδοτική συμπεριφορά

H Pricefox προτείνει 8 last-minute προορισμούς για οικονομική απόδραση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πλησιάζει Δεκαπενταύγουστος και δεν έχεις κανονίσει τις διακοπές σου; Η πλατφόρμα Pricefox προτείνει 8 φθηνούς προορισμούς για το τριήμερο

Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας: Επικίνδυνα τα μποφόρ της Παρασκευής για δάση και ναυσιπλοΐα

Την Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Παπαευσταθίου