back to top
30.1 C
Athens
Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025

Έρχεται η “big day” για την Ευρώπη Holdings

Μία κομβική ημερομηνία αποτελεί η 6η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση από την Ευρώπη Holdings (Παιανία).

Μεταξύ των θεμάτων είναι η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, αλλά και η επαναγορά ιδίων μετοχών.

- Advertisement -

Το τρίπτυχο της επιτυχίας (Intrakom Properties (Σ. Κόκκαλης), Κλουκίνας – Λάππας και Ευρώπη Ασφαλιστική, του Νικόλαου Μακρόπουλου θα μετουσιωθεί σε έναν νέο επιχειρηματικό πόλο με ισχυρό αποτύπωμα (και) στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας.

- Advertisement -

Η δρομολογούμενη ΑΜΚ θα κυμανθεί περίπου στα 56 εκατ. ευρώ και θα σηματοδοτήσει το νέο σχήμα που θα έχει, κάτω από την ομπρέλα του, ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τις εγκρίσεις της ΤτΕ

Αναφορικά με το buy back, θα προταθεί η απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% των μετοχών τη εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρεία σε κάθε χρονική στιγμή), σε ένα εύρος τιμών που θα κυμαίνεται από 1 έως 2,5 ευρώ, για χρονικό διάστημα 24 μηνών με ισχύ από τις 6.3.2025 έως τις 5.3.2027. Η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 20%.

Όλη η επιχειρηματική αγορά αναγνώρισε την κίνηση για την είσοδο του Ομίλου Intracom, του Σωκράτη Κόκκαλη, στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, μέσω της προσυμφωνημένης εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Αυτή περιλαμβάνει την απόκτηση του 65% της “Ευρώπη Ασφαλιστική” από τον Νικόλαο Μακρόπουλο έναντι 30 εκατ. ευρώ και σε δεύτερο χρόνο το υπόλοιπο 35% έναντι 16,55 εκατ. σε μετοχές της Ευρώπη Holdings, έτσι ώστε ο πρώην βασικός μέτοχος να διαθέτει το 10,3% του μετοχικού κεφαλαίου και να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Intracom Holdings.

–> Νέα εποχή για την ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Το νέο σχήμα, μέσω της “Ευρώπη Ασφαλιστική”, θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του, εισερχόμενο με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι σταθερά κερδοφόρος και διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας και συγκεκριμένα, οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διαμορφώθηκαν σε 200,64% και 294,77% αντίστοιχα για το 2023, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις της αυτή έκλεισε το 2024 με κέρδη προ φόρων ύψους € 6,21 εκ. αυξημένα κατά 21,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα κέρδη του 2023 τα οποία ανήλθαν σε € 5,12 εκ.

–> Μεγάλες συνέργειες και υπεραξίες για την Ευρώπη ΑΕΓΑ από τον εταιρικό μετασχηματισμό στον όμιλο INTRAKOM

Τα θέματα της Γ.Σ.

  1. Τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας με κατάργηση των παραγράφων β, γ, δ και ε του άρθρου 5 και προσθήκη στο άρ. 5 νέων παραγράφων β, γ, δ, ε, στ, ζ και η, και τροποποίηση του αρ. 16 παρ. 2 περ. α., αναφορικά με το αρμόδιο όργανο λήψης απόφασης και τη διαδικασία αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.
  2. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας με δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, σύμφωνα με τα άρθρα 24 παρ.1 και 27 παρ. 4 Ν. 4548/2018.
  3.  Έγκριση Προγράμματος για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρείας (πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών / share buy-back programme), σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 και παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως και την τήρηση των νομίμων προς τούτο διατυπώσεων.
  4.  Λοιπά Θέματα και Ανακοινώσεις.Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το Νόμο απαρτίας για την λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει σε επαναληπτική συνεδρίαση την Πέμπτη, 13.3.2025, ώρα 12.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, χωρίς τη δημοσίευση  νεότερης Πρόσκλησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 130 του Ν. 4548/2018. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της τυχόν Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως θα είναι τα ίδια ως άνω αναφερόμενα.

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Εντυπωσιακές επιδόσεις για το 2024

ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ζητείται στέλεχος με εμπειρία στις εκδόσεις του κλάδου πυρός και των λοιπών κλάδων

Νίκος Μακρόπουλος: H βράβευση του «gentleman» της ασφαλιστικής αγοράς

Σωκράτης Κόκκαλης: Ήξερε από ακίνητα, έμαθε από ασφάλειες με την βοήθεια του Ν. Μακρόπουλου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Υψηλός Δείκτης Φερεγγυότητας 402,51% για την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Το γεγονός, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν. Μακρόπουλο, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό

H «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» αναζητά έμπειρο στέλεχος Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης & Γενικών Ατυχημάτων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική (Όμιλος Intracom) επιδιώκει να ενισχύσει την ομάδα της με ένα ακόμη έμπειρο και καταρτισμένο στέλεχος

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αυξάνει την έκπτωση στα ετήσια συμβόλαια αυτοκινήτου

Έκπτωση 15% από το φθινόπωρο σε νέα ετήσια συμβόλαια αυτοκινήτου και ανανεώσεις

Νέοι ορίζοντες από σήμερα για την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Τα αποτελέσματα και οι επόμενοι στόχοι που ανακοινώθηκαν στη σημερινή Γενική Συνέλευση της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

MEGA Brokers: Επεκτείνει δυναμικά το αποτύπωμά της στη Β. Ελλάδα με την εξαγορά της ΚΑΛΥΨΗ ΙΚΕ

H MEGA Brokers ενδυναμώνει περαιτέρω το δίκτυό της και ενισχύει την παρουσία της στις τοπικές κοινωνίες

ΣΕΜΑ: Δυναμική παρουσία και ενίσχυση των μεσιτών ασφαλίσεων στη Βόρεια Ελλάδα

«Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο ισχυρότεροι γινόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Κ. Αλφιέρης στο πλαίσιο εκδήλωσης στο ΕΕΘ

Η κοινή ημερίδα ΕΑΕΕ-ΣΑΕΚ για την Οδηγία ELD ανέδειξε την περιβαλλοντική σημασία της χρηματοοικονομικής ασφάλειας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE PROFILE και το ψηφιακό εργαλείο SAFER IT Tool

Υψηλός Δείκτης Φερεγγυότητας 402,51% για την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Το γεγονός, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ν. Μακρόπουλο, δημιουργεί τις καλύτερες προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη σε Ελλάδα και εξωτερικό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το μήνυμα Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ: Αυστηρότερη εποπτεία και εφαρμογή κανόνων

Στην ομιλία του έκανε επίσης λόγο για «εξωφρενικές» αυξήσεις, που πλήττουν την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόσβαση σε ποιοτική υγειονομική φροντίδα

MEGA Brokers: Επεκτείνει δυναμικά το αποτύπωμά της στη Β. Ελλάδα με την εξαγορά της ΚΑΛΥΨΗ ΙΚΕ

H MEGA Brokers ενδυναμώνει περαιτέρω το δίκτυό της και ενισχύει την παρουσία της στις τοπικές κοινωνίες

Υπόθεση Novartis: Ένοχοι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες για ψευδείς καταθέσεις

Ποινές φυλάκισης 25 και 33 μηνών με αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, διαφοροποιούμενο από την εισαγγελική πρόταση

ΣΕΜΑ: Δυναμική παρουσία και ενίσχυση των μεσιτών ασφαλίσεων στη Βόρεια Ελλάδα

«Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο ισχυρότεροι γινόμαστε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Κ. Αλφιέρης στο πλαίσιο εκδήλωσης στο ΕΕΘ

Η κοινή ημερίδα ΕΑΕΕ-ΣΑΕΚ για την Οδηγία ELD ανέδειξε την περιβαλλοντική σημασία της χρηματοοικονομικής ασφάλειας

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE PROFILE και το ψηφιακό εργαλείο SAFER IT Tool