back to top
26.5 C
Athens
Σάββατο 21 Ιουνίου 2025

Έρχεται η “big day” για την Ευρώπη Holdings

Μία κομβική ημερομηνία αποτελεί η 6η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση από την Ευρώπη Holdings (Παιανία).

Μεταξύ των θεμάτων είναι η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, αλλά και η επαναγορά ιδίων μετοχών.

- Advertisement -

Το τρίπτυχο της επιτυχίας (Intrakom Properties (Σ. Κόκκαλης), Κλουκίνας – Λάππας και Ευρώπη Ασφαλιστική, του Νικόλαου Μακρόπουλου θα μετουσιωθεί σε έναν νέο επιχειρηματικό πόλο με ισχυρό αποτύπωμα (και) στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας.

- Advertisement -

Η δρομολογούμενη ΑΜΚ θα κυμανθεί περίπου στα 56 εκατ. ευρώ και θα σηματοδοτήσει το νέο σχήμα που θα έχει, κάτω από την ομπρέλα του, ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τις εγκρίσεις της ΤτΕ

Αναφορικά με το buy back, θα προταθεί η απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% των μετοχών τη εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρεία σε κάθε χρονική στιγμή), σε ένα εύρος τιμών που θα κυμαίνεται από 1 έως 2,5 ευρώ, για χρονικό διάστημα 24 μηνών με ισχύ από τις 6.3.2025 έως τις 5.3.2027. Η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 20%.

Όλη η επιχειρηματική αγορά αναγνώρισε την κίνηση για την είσοδο του Ομίλου Intracom, του Σωκράτη Κόκκαλη, στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, μέσω της προσυμφωνημένης εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Αυτή περιλαμβάνει την απόκτηση του 65% της “Ευρώπη Ασφαλιστική” από τον Νικόλαο Μακρόπουλο έναντι 30 εκατ. ευρώ και σε δεύτερο χρόνο το υπόλοιπο 35% έναντι 16,55 εκατ. σε μετοχές της Ευρώπη Holdings, έτσι ώστε ο πρώην βασικός μέτοχος να διαθέτει το 10,3% του μετοχικού κεφαλαίου και να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Intracom Holdings.

–> Νέα εποχή για την ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Το νέο σχήμα, μέσω της “Ευρώπη Ασφαλιστική”, θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του, εισερχόμενο με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι σταθερά κερδοφόρος και διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας και συγκεκριμένα, οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διαμορφώθηκαν σε 200,64% και 294,77% αντίστοιχα για το 2023, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις της αυτή έκλεισε το 2024 με κέρδη προ φόρων ύψους € 6,21 εκ. αυξημένα κατά 21,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα κέρδη του 2023 τα οποία ανήλθαν σε € 5,12 εκ.

–> Μεγάλες συνέργειες και υπεραξίες για την Ευρώπη ΑΕΓΑ από τον εταιρικό μετασχηματισμό στον όμιλο INTRAKOM

Τα θέματα της Γ.Σ.

  1. Τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας με κατάργηση των παραγράφων β, γ, δ και ε του άρθρου 5 και προσθήκη στο άρ. 5 νέων παραγράφων β, γ, δ, ε, στ, ζ και η, και τροποποίηση του αρ. 16 παρ. 2 περ. α., αναφορικά με το αρμόδιο όργανο λήψης απόφασης και τη διαδικασία αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.
  2. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας με δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, σύμφωνα με τα άρθρα 24 παρ.1 και 27 παρ. 4 Ν. 4548/2018.
  3.  Έγκριση Προγράμματος για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρείας (πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών / share buy-back programme), σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 και παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως και την τήρηση των νομίμων προς τούτο διατυπώσεων.
  4.  Λοιπά Θέματα και Ανακοινώσεις.Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το Νόμο απαρτίας για την λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει σε επαναληπτική συνεδρίαση την Πέμπτη, 13.3.2025, ώρα 12.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, χωρίς τη δημοσίευση  νεότερης Πρόσκλησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 130 του Ν. 4548/2018. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της τυχόν Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως θα είναι τα ίδια ως άνω αναφερόμενα.

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Εντυπωσιακές επιδόσεις για το 2024

ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ζητείται στέλεχος με εμπειρία στις εκδόσεις του κλάδου πυρός και των λοιπών κλάδων

Νίκος Μακρόπουλος: H βράβευση του «gentleman» της ασφαλιστικής αγοράς

Σωκράτης Κόκκαλης: Ήξερε από ακίνητα, έμαθε από ασφάλειες με την βοήθεια του Ν. Μακρόπουλου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ολοκληρωμένη Προστασία από Ατυχήματα με τα Νέα Προγράμματα «Personal Accident Protect» της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική μέλος του Ομίλου INTRACOM, πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία νέων, ανταγωνιστικών και ευέλικτων προγραμμάτων

«BUSINESS ADVANCED» & «BUSINESS PROTECT»: Νέα Προγράμματα της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου INTRACOM, ανακοινώνει την αναβάθμιση των προγραμμάτων ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED»

Νικόλαος Μακρόπουλος: Απαιτείται εξυγίανση στον κλάδο Αυτοκινήτου

Αν δεν γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια ασφάλισης αυτοκινήτου, τοτε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επεκτείνεται στην Αγορά της Ρουμανίας

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη Ρουμανία με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (Freedom of Service)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γ. Κιούκας, Cover Insurance: Οι 4 προϋποθέσεις για την αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής

Tονίζει ότι η συνολική παραγωγή της Cover Insurance φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη τουλάχιστον κατά 15%, ...

Το νέο ΔΣ του ΕΙΑΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, το οποίο εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση

Μεγάλη επιτυχία για το σεμινάριο Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το εξειδικευμένο σεμινάριο Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων

Sofos Insurance Agency: Βράβευση για δεύτερη συνεχή χρονιά από την APEIRON / TRIGLAV

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Ιουνίου στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά στο Μικρολίμανο, η Sofos Insurance Agency τιμήθηκε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση ΕΕΑ με Γ. Κώτσηρα και Γ. Πιτσιλή και βελτίωση του τρόπου φορολόγησης καταστημάτων ψιλικών και περιπτέρων

Μετά από παρέμβαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών επετεύχθη βελτίωση σε ένα θέμα που απασχολούσε έντονα επιχειρήσεις

H Generali στο Release Athens Festival!

Η Generali συμμετέχει δυναμικά στο φετινό Release Athens Festival 2025, έναν από τους πιο αγαπημένους μουσικούς θεσμούς της πόλης

Γ. Κιούκας, Cover Insurance: Οι 4 προϋποθέσεις για την αύξηση της ασφαλιστικής παραγωγής

Tονίζει ότι η συνολική παραγωγή της Cover Insurance φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι αυξημένη τουλάχιστον κατά 15%, ...

Το νέο ΔΣ του ΕΙΑΣ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών, το οποίο εξελέγη από τη Γενική Συνέλευση

Μεγάλη επιτυχία για το σεμινάριο Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων

Με ιδιαίτερη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα το εξειδικευμένο σεμινάριο Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων