back to top
15.6 C
Athens
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026

Έρχεται η “big day” για την Ευρώπη Holdings

Μία κομβική ημερομηνία αποτελεί η 6η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση από την Ευρώπη Holdings (Παιανία).

Μεταξύ των θεμάτων είναι η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, αλλά και η επαναγορά ιδίων μετοχών.

- Advertisement -

Το τρίπτυχο της επιτυχίας (Intrakom Properties (Σ. Κόκκαλης), Κλουκίνας – Λάππας και Ευρώπη Ασφαλιστική, του Νικόλαου Μακρόπουλου θα μετουσιωθεί σε έναν νέο επιχειρηματικό πόλο με ισχυρό αποτύπωμα (και) στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας.

- Advertisement -

Η δρομολογούμενη ΑΜΚ θα κυμανθεί περίπου στα 56 εκατ. ευρώ και θα σηματοδοτήσει το νέο σχήμα που θα έχει, κάτω από την ομπρέλα του, ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τις εγκρίσεις της ΤτΕ

Αναφορικά με το buy back, θα προταθεί η απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% των μετοχών τη εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρεία σε κάθε χρονική στιγμή), σε ένα εύρος τιμών που θα κυμαίνεται από 1 έως 2,5 ευρώ, για χρονικό διάστημα 24 μηνών με ισχύ από τις 6.3.2025 έως τις 5.3.2027. Η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 20%.

Όλη η επιχειρηματική αγορά αναγνώρισε την κίνηση για την είσοδο του Ομίλου Intracom, του Σωκράτη Κόκκαλη, στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, μέσω της προσυμφωνημένης εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Αυτή περιλαμβάνει την απόκτηση του 65% της “Ευρώπη Ασφαλιστική” από τον Νικόλαο Μακρόπουλο έναντι 30 εκατ. ευρώ και σε δεύτερο χρόνο το υπόλοιπο 35% έναντι 16,55 εκατ. σε μετοχές της Ευρώπη Holdings, έτσι ώστε ο πρώην βασικός μέτοχος να διαθέτει το 10,3% του μετοχικού κεφαλαίου και να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Intracom Holdings.

–> Νέα εποχή για την ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Το νέο σχήμα, μέσω της “Ευρώπη Ασφαλιστική”, θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του, εισερχόμενο με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι σταθερά κερδοφόρος και διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας και συγκεκριμένα, οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διαμορφώθηκαν σε 200,64% και 294,77% αντίστοιχα για το 2023, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις της αυτή έκλεισε το 2024 με κέρδη προ φόρων ύψους € 6,21 εκ. αυξημένα κατά 21,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα κέρδη του 2023 τα οποία ανήλθαν σε € 5,12 εκ.

–> Μεγάλες συνέργειες και υπεραξίες για την Ευρώπη ΑΕΓΑ από τον εταιρικό μετασχηματισμό στον όμιλο INTRAKOM

Τα θέματα της Γ.Σ.

  1. Τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας με κατάργηση των παραγράφων β, γ, δ και ε του άρθρου 5 και προσθήκη στο άρ. 5 νέων παραγράφων β, γ, δ, ε, στ, ζ και η, και τροποποίηση του αρ. 16 παρ. 2 περ. α., αναφορικά με το αρμόδιο όργανο λήψης απόφασης και τη διαδικασία αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.
  2. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας με δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, σύμφωνα με τα άρθρα 24 παρ.1 και 27 παρ. 4 Ν. 4548/2018.
  3.  Έγκριση Προγράμματος για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρείας (πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών / share buy-back programme), σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 και παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως και την τήρηση των νομίμων προς τούτο διατυπώσεων.
  4.  Λοιπά Θέματα και Ανακοινώσεις.Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το Νόμο απαρτίας για την λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει σε επαναληπτική συνεδρίαση την Πέμπτη, 13.3.2025, ώρα 12.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, χωρίς τη δημοσίευση  νεότερης Πρόσκλησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 130 του Ν. 4548/2018. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της τυχόν Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως θα είναι τα ίδια ως άνω αναφερόμενα.

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Εντυπωσιακές επιδόσεις για το 2024

ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ζητείται στέλεχος με εμπειρία στις εκδόσεις του κλάδου πυρός και των λοιπών κλάδων

Νίκος Μακρόπουλος: H βράβευση του «gentleman» της ασφαλιστικής αγοράς

Σωκράτης Κόκκαλης: Ήξερε από ακίνητα, έμαθε από ασφάλειες με την βοήθεια του Ν. Μακρόπουλου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επιβραβεύει τους κορυφαίους συνεργάτες της με VIP ταξίδι στο Costa Navarino

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διοργάνωσε από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου ένα ξεχωριστό ταξίδι επιβράβευσης στο Costa Navarino για τους συνεργάτες

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Σε μια συγκυρία όπου η ένταξη της εταιρείας στον Όμιλο της CrediaBank ανοίγει νέο κεφάλαιο, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης

Ν. Μακρόπουλος στο IW: O θεσμός της διαμεσολάβησης θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Νέες φήμες για συνεργασία ασφαλιστικής με την Credia

Για τη διανομή των ασφαλιστικών προϊόντων ζωής και υγείας – Ρευστό παραμένει το ευρύτερο τοπίο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το ενεργειακό κόστος πιέζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και αναδεικνύει τους ασφαλιστικούς κινδύνους

Η αποκλιμάκωση των τιμών σε αρκετές κατηγορίες τροφίμων δεν σημαίνει ότι υποχωρούν και οι πιέσεις που δέχονται οι επιχειρήσεις

Δασικές πυρκαγιές Ιουλίου-Αυγούστου 2026: Σε €6,41 εκατ. οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών

Η πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τις δασικές πυρκαγιές

Οι hackers δεν περιμένουν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι έτοιμες;

Ένα παραπλανητικό email, ένα λάθος εργαζομένου ή μια στοχευμένη κυβερνοεπίθεση μπορεί να διαταράξει τη λειτουργία μιας επιχείρησης

MDRT Power Tables: Νέα συνάντηση στην Αθήνα

Συνεχίζεται ο κύκλος των MDRT Power Tables, με μια ακόμη συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών για τα μέλη του MDRT Hellas.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το ενεργειακό κόστος πιέζει τις επιχειρήσεις τροφίμων και αναδεικνύει τους ασφαλιστικούς κινδύνους

Η αποκλιμάκωση των τιμών σε αρκετές κατηγορίες τροφίμων δεν σημαίνει ότι υποχωρούν και οι πιέσεις που δέχονται οι επιχειρήσεις

Η EUROINS Ελλάδος «φωτίζει» την Καλλιθέα στο 10ο επετειακό Kallithea Night Run

Για πέμπτη συνεχή χρονιά στο πλευρό των δρομέων, στηρίζοντας τον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία

Σ. Παπαγιαννόπουλος, CEO EXL Consulting: η κυβερνοασφάλεια είναι υπόθεση ηγεσίας και ευθύνης

Στο πλαίσιο των εργασιών του Cyber Security Forum, ο CEO της EXL Consulting Σταύρος Παπαγιαννόπουλος ανέδειξε τη σημασία της κυβερνοασφάλειας

EY: Αύξηση εσόδων 4,7% παγκοσμίως το 2026, αγγίζοντας τα $57 δισ.

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY ανακοίνωσε έσοδα ύψους 57 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έκλεισε τον Ιούνιο του 2026

ΔΙΑΣ- IRIS Payments: 7 τυχεροί κάθε μήνα κερδίζουν από 1.300€ για αγορές στο σούπερ μάρκετ

Από σήμερα, 26 Οκτωβρίου 2026 και για ένα τρίμηνο, οι καταναλωτές που πληρώνουν με IRIS Payments στo POS χρησιμοποιώντας την εφαρμογή