back to top
22.1 C
Athens
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025

1 στους 3 Ευρωπαίους δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά την ιατρική περίθαλψη λόγω φτώχειας

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι στερούνται βασικά αγαθά όπως η υγειονομική περίθαλψη και τα τρόφιμα λόγω έλλειψης χρημάτων,  σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Ipsos και τη γαλλική φιλανθρωπική οργάνωση Secours Populaire. Περισσότεροι από ένας στους τρεις Ευρωπαίους έχουν ήδη παραιτηθεί από την υγειονομική περίθαλψη λόγω της οικονομικής τους κατάστασης, σύμφωνα με την έρευνα.

Σχεδόν τρεις στους δέκα Ευρωπαίους (29%) δηλώνουν ότι βρίσκονται σήμερα σε επισφαλή κατάσταση όσον αφορά την ικανότητά τους να πληρώνουν, όπως κατέγραψε η έρευνα για λογαριασμό της οργάνωσης αναλύει στοιχεία σχετικά με τη φτώχεια σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες. «Η κρίση του COVID και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει πρωτοφανή πληθωρισμό τιμών, οδηγώντας σε μια οικονομική κρίση που επηρεάζει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες»,  εξήγησε ο γενικός γραμματέας του Secours populaire, Sébastien Thollot, στο Euractiv. «Όσο φτωχότερη είναι η χώρα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις», εξήγησε  ο κ. Thollot.

- Advertisement -

Ενδεικτικό είναι ότι Γάλλοι με μέτρια εισοδήματα δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά σχεδόν τα πάντα. Σε ερώτηση “Έχετε οικονομικές δυσκολίες να κάνετε κάποιο από τα παρακάτω για το τομέα της Υγείας-Να πληρώσετε για ορισμένες ιατρικές διαδικασίες που επιστρέφονται από την κοινωνική ασφάλιση- καταφατικά απαντούν σχεδόν οι μισοί (43%).

- Advertisement -

Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν

Για παράδειγμα, το 20% των Ελλήνων και το 14% των Μολδαβών δηλώνουν ότι διαπιστώνουν ότι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Το ποσοστό αυτό είναι χαμηλότερο για τις πλουσιότερες χώρες: 5% για τους Γάλλους και τους Ιταλούς, 6% για τους Πολωνούς, τους Βρετανούς και τους Πορτογάλους και 8% για τους Γερμανούς. «Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση του 2008 δεν έχει τελειώσει και έχει δημιουργήσει μια κατάσταση επισφάλειας από την οποία η χώρα δεν μπορεί να ανακάμψει», επεσήμανε ο  κ.Thollot. Ωστόσο, ακόμη και σε χώρες με υψηλότερο ΑΕΠ, οι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να κάνουν περικοπές σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα γεύματα, η θέρμανση ή η υγειονομική περίθαλψη.

Περισσότερα στο virus.com.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αξιολόγηση νοσοκομείων μέσω SMS: Το 75% ικανοποιημένο από την περίθαλψη στο ΕΣΥ

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου απαιτεί λίγα λεπτά, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε διορθώσεις αδυναμιών δεκαετιών

“Καμπανάκι” για την επισιτιστική (αν)ασφάλεια

Η επισιτιστική ανασφάλεια επιδεινώθηκε το 2023, με σχεδόν 282 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν ανάγκη έκτακτη βοήθεια λόγω συγκρούσεων, κυρίως στο Σουδάν και τη Γάζα

Θάλεια Αγγελίδη, Metlife: Για να νιώθουμε περισσότερη σιγουριά

Μια κύρια πηγή άγχους για πολλούς Έλληνες αφορά τη δυνατότητά τους να αντεπεξέλθουν οικονομικά στις δαπάνες περίθαλψης, αν οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειάς τους αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας.

INTERAMERICAN και εργαζόμενοι στο πλευρό του «Διογένη»

Στο πλαίσιο της πολύπλευρης, πολυετούς σχέσης που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Διογένης» για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, εργαζόμενοι της εταιρείας έγιναν «πωλητές για μια ώρα» του περιοδικού δρόμου «σχεδία»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

EIOPA: Ο Πίνακας Ασφαλιστικών Κινδύνων Οκτωβρίου δείχνει συνολική σταθερότητα εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων

Οι κίνδυνοι της αγοράς παραμένουν υψηλοί αλλά σταθεροί - Αυξητική τάση στους κινδύνους ESG

Ποσοτικός περιορισμός ευθύνης του ιδιοκτήτη μέχρι την αξία του ζημιογόνου αυτοκινήτου

Εφόσον κατά το ατύχημα δεν ήταν κάτοχος ή οδηγός – Αναιρετική διαδικασία – Δεκτή η ένσταση

Ο χάρτης των πτωχεύσεων 2025-2026 – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Πολύ περισσότερες πτωχεύσεις αναμένονται αν η άνθηση της τεχνητής νοημοσύνης αποδειχτεί φούσκα...

Πάγωμα της Οδηγίας IRRD ζητά η Insurance Europe

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι το προτεινόμενο πλαίσιο υπερβαίνει κατά πολύ τα διεθνή πρότυπα, εισάγοντας σημαντικά πιο περίπλοκες και δαπανηρές απαιτήσεις

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δ. Βασιλειάδης, PwC: «Τα μέτρα για την υγεία δεν μπορούν να πάνε μακριά»

Οι εταιρείες, επισήμανε στο συνέδριο της ΕΑΕ, θα πρέπει να κινηθούν προς κατευθύνσεις πέραν των αναπροσαρμογών ασφαλίστρων

EIOPA: Ο Πίνακας Ασφαλιστικών Κινδύνων Οκτωβρίου δείχνει συνολική σταθερότητα εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων

Οι κίνδυνοι της αγοράς παραμένουν υψηλοί αλλά σταθεροί - Αυξητική τάση στους κινδύνους ESG

Η Eurolife FFH εξελίσσει τις υπηρεσίες της για τους εταιρικούς πελάτες ομαδικών συμβολαίων

Η εταιρεία παραμένει σταθερά δίπλα στους ασφαλισμένους της με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις

Η Interasco μάς καλεί να φροντίσουμε τον εαυτό μας αυτό το φθινόπωρο με την υπηρεσία Doctor 4U»

Φθινοπωρινή ευεξία με απλές συνήθειες και σωστή καθοδήγηση από την υπηρεσία τηλεϊατρικής της Interasco

Interamerican Open Day στη Θεσσαλονίκη: Ξεκίνα την καριέρα σου ως ασφαλιστικός σύμβουλος

Το event θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, από τις 17:00 έως τις 19:00, στον 2ο όροφο του Διοικητικού Γραφείου Πωλήσεων