back to top
12.3 C
Athens
Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025

Ένα βήμα πιο κοντά στο καλοκαίρι = Ώρα για δίαιτα

 

Με τη συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, ΜSc Επιστημονικής Διευθύντριας του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Νεμέας, www.logodiatrofis.gr, www.activekids.gr, www.care24.gr 

- Advertisement -

Αυτήν την εποχή, περισσότερο από ποτέ, αυξάνεται το άγχος της απώλειας σωματικού βάρους και, επομένως, της έναρξης δίαιτας. Τα περιττά κιλά του χειμώνα μπορεί, τώρα, να φαίνονται πιο έντονα και η «φιγούρα μπικίνι» να γίνεται… «εμμονή».

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να μας καταλάβει πανικός και να επιλέξουμε μια «ανορθόδοξη» μέθοδο, όπως «αποτοξίνωση», «μονοφαγία» κ.ά., προκειμένου να επιτύχουμε γρήγορη απώλεια κιλών. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι «ανορθόδοξες» δίαιτες προκαλούν κυρίως απώλεια υγρών και όχι λίπους. Για τον λόγο αυτό, δεν παρουσιάζουν μόνιμο αποτέλεσμα και πολλές φορές γίνονται επικίνδυνες για την υγεία. 

- Advertisement -

Η ενδεδειγμένη διατροφή χαρακτηρίζεται από το τρίπτυχο «ποικιλία-μέτρο-ισορροπία» και, ενόψει καλοκαιριού, δίνουμε προτεραιότητα στα ακόλουθα:

  • Μείωση κυτταρίτιδας: Η σωστή επιλογή τροφίμων συμβάλλει σε ένα όμορφο, σφριγηλό σώμα, χωρίς ατέλειες, κυτταρίτιδα και χαλάρωση. Δεδομένου ότι η ομορφιά ξεκινάει από «μέσα μας», η πρόσληψη των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών (βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος, βιταμίνης Ε, βιταμίνης C) είναι απαραίτητη, καθώς βελτιώνουν την υφή, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος. 
  • Ενυδάτωση της επιδερμίδας: Εφόσον οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο αποτελούν αιτίες αφυδάτωσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η επαρκής πρόσληψη υγρών είναι πολύ σημαντική, καθώς συμβάλλει σημαντικά και στον έλεγχο του βάρους. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση 500 ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%. Αντίθετα, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης παχυσαρκίας. Κι αυτό γιατί, το σώμα, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την ανεπάρκεια υγρών, αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα. Εκτός όμως από την κατανάλωση νερού, η ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης χυμών, ημίπαχου γάλακτος, τσαγιού, καφέ, σόδας, αλλά και αρκετών τροφών, όπως φρούτων και λαχανικών. 

Τα τρόφιμα σύμμαχοι στην προσπάθεια απώλειας βάρους χαρακτηρίζονται από υψηλό περιεχόμενο σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και νερό: συκώτι, ντομάτα, πατάτα, καρότο, πεπόνι, ανάλατοι ξηροί καρποί, πουλερικά, ψάρια, αυγά, λαχανικά, γιαούρτι, ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης, πιπεριές, σολομός, όσπρια, ελαιόλαδο, μύδια, χταπόδι, κοτόπουλο, κάσιους, καστανό ρύζι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο περιοδικό Pharma PLUS Link ΕΔΩ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η θετική πλευρά της εμμηνόπαυσης: Κι όμως, υπάρχει!

Ο Δρ Θ. Παράσχος προτείνει να επαναπροσδιορίσουμε την εμμηνόπαυση με ένα πιο θετικό και αισιόδοξο φως

Το φθινόπωρο φέρνει γρίπη και ιώσεις

Τα συνηθέστερα συμπτώματα και οι κανόνες πρόληψης για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες 

Υψώνουμε διατροφική «ασπίδα»

Η κατάλληλη διατροφή για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενόψει μιας υψηλής σε μολυσματικούς παράγοντες περιόδου

Back to school! Ομαλή προσαρμογή γονέων και παιδιών

Το δύσκολο έργο της οργάνωσης και του συντονισμού μετά τις διακοπές μπορούμε να το διευθετήσουμε ακολουθώντας κάποια βασικά βήματα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εθελοντική Αιμοδοσία διοργανώνει την 1η Δεκεμβρίου η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και είναι ανοικτή για το κοινό – Δηλώστε συμμετοχή

Δείτε το πρόγραμμα του 14th Clinical Research Conference | «Κλινικές μελέτες: Τα μετέωρα βήματα και οι προκλήσεις»

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 4 Δεκεμβρίου 2025 στο Divani Caravel και στο LiveOn Expo Complex

Φάρμακα απώλειας βάρους: Σε ποιες άλλες παθήσεις δοκιμάζονται και χρησιμοποιούνται

Αρνητικά τα αποτελέσματα για το Αλτσχάιμερ, ενθαρρυντικά για άλλες νόσους

Επίσκεψη Κ. Κατσαφάδου στη Βόνιτσα – Σύσκεψη με τις τοπικές αρχές για τον συντονισμό των ενεργειών αποκατάστασης

«Προχωρούμε στην άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να ενεργοποιηθούν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες κρατικής αρωγής»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η AGORA Insurance εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

H νέα εταιρεία διαμεσολάβησης του Ardonagh Group έκανε επίσημο ντεμπούτο σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Black Friday και ασφαλιστική κάλυψη

Eυκαιρία για την ασφαλιστική αγορά να αναδείξει τον ρόλο της στην προστασία επιχειρήσεων και καταναλωτών

ΣΠΑΤΕ: Στην τελική ευθεία για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις εκλογές νέου ΔΣ

Τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου στο ΕΕΑ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Η Generali στα Καλάβρυτα, με το Εταιρικό Υβριδικό Δίκτυο Συνεργατών

Για τα παραγωγικά τους αποτελέσματα βραβεύτηκαν οι πρώτοι του δικτύου, με ένα τριήμερο γεμάτο εικόνες, δράσεις και εκπλήξεις

Ξεκίνησε η ψηφοφορία για τα Greek Accounting and Finance Awards 2025 powered by ENTERSOFTONE

Ψηφίστε έως την 1η Δεκεμβρίου και αναδείξτε όσους αριστεύουν στη λογιστική και στην οικονομική διοίκηση