back to top
22.2 C
Athens
Τρίτη 22 Απριλίου 2025

Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας: Tι επέλεξαν οι ασφαλισμένοι

Ολοκληρώνεται σήμερα με επιτυχία στη νέα πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) η ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, οι οποίοι, για πρώτη φορά, είχαν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν μόνοι τους το ύψος των εισφορών, που θα πληρώσουν, αλλά και της συνταξιοδοτικής παροχής, που θα λάβουν.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέχρι σήμερα, έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία 358.659 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, καθώς και 63.812 νέοι ασφαλισμένοι (κάτω της πενταετίας).

- Advertisement -

Από τους 358.659 ασφαλισμένους, περισσότεροι από 1 στους 4 (ποσοστό 25%) έχουν επιλέξει μεγαλύτερη κατηγορία από την υποχρεωτική, δηλαδή από τη 2η έως την 6η ασφαλιστική κατηγορία, στοχεύοντας σε μεγαλύτερη σύνταξη. Παράλληλα, 139.187 αγρότες έχουν επιλέξει ασφαλιστική κατηγορία, μέσω της νέας πλατφόρμας, με περίπου το 15% αυτών να έχει επιλέξει ανώτερη κατηγορία από την κατώτατη υποχρεωτική.

Η διαδικασία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020, έως τις 24:00, προκειμένου τις επόμενες δύο ημέρες, να ετοιμαστούν τα ειδοποιητήρια, τα οποία και θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ, στις 16 Μαρτίου.

- Advertisement -

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

Ποιοι θα εισπράξουν τις οφειλές των 49 δισ. προς τον ΕΦΚΑ;

Διάταξη, με την οποία ο e-ΕΦΚΑ δύναται να αναθέτει σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου υποστηρικτικές υπηρεσίες σχετικές με τη διαχείριση

Προϋποθέσεις για ανανέωση Ασφαλιστικής Ικανότητας

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υπενθυμίζει στους ασφαλισμένους τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας.

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονική κοινοποίηση συνταξιοδοτικών αποφάσεων στη Θυρίδα Πολίτη

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, με σταθερό προσανατολισμό στη βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες, εγκαινιάζει ένα νέο, σύγχρονο τρόπο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.

Τι συζήτησαν Κ. Πιερρακάκης, Αλ. Σαρρηγεωργίου, Ελ. Παπασπυροπούλου

Τι είπε ο Κωνσταντίνος Πάντος Director Life Insurance της Groupama για τα θέματα ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα....

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 μείωσε τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Επιβεβλημένα τα μέτρα στήριξης, αναμένουμε όμως δράσεις και για τις ΜμΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι σίγουρα θετικά καθώς στηρίζουν πολίτες που δυσκολεύονται πολύ στην καθημερινότητα τους.

Κ. Π. Βοτσαρίδης: «Με τη θέσπιση και εφαρμογή της Πολιτικής Πολυμορφίας, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της απασχόλησης γυναικών και νέων»

«Η INTERLIFE αναγνωρίζει την αξία της δημιουργίας και της αποτελεσματικής κάλυψης νέων θέσεων εργασίας, στοχεύοντας στην προσέλκυση

Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο

NN Social Innovation Startup Award 2025

Ο διαγωνισμός που επιβραβεύει την κοινωνική καινοτομία, ξεκίνησε για 2η συνεχή χρονιά. H NN, πιστεύει στους ανθρώπους που οραματίζονται

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.