back to top
22.6 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Εκστρατεία  προληπτικής ιατρικής στην Ικαρία και τους Φούρνους

Την εβδομάδα 3-9 Ιουνίου, η εθελοντική ομάδα των ιατρών και νοσηλευτών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» βρέθηκε κοντά στους κατοίκους της Ικαρίας και των Φούρνων, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την πρόληψη, «Υποστηρίζουμε τη ζωή».

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.096 ιατρικές πράξεις  παιδιών και ενηλίκων και η προσέλευση τόσο των ενηλίκων, όσο και των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη, παρά το γεγονός ότι η περίοδος της προετοιμασίας συνέπεσε με την περίοδο των δημοτικών/κοινοτικών εκλογών, γεγονός που μείωσε σημαντικά το επίπεδο της πληροφόρησης για την εκστρατεία.

- Advertisement -

Εκτός των προληπτικών εξετάσεων, πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Φούρνων σεμινάριο άμεσης υποστήριξης ζωής το οποίο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Και στα δύο νησιά, οι κάτοικοι υποδέχτηκαν την ομάδα της εκστρατείας με χαρά, βοήθησαν ενεργά για την ολοκλήρωση της αποστολής και ευχαρίστησαν για τη συνεχή παρουσία και το ενδιαφέρον της «Ανοιχτής Αγκαλιάς».

Επισημαίνεται ότι η οργάνωση της εκστρατείας, καθώς και η επιλογή των ειδικοτήτων που ήταν απαραίτητες, έγινε σε επικοινωνία με την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Ικαρίας και του Πολυδύναμου Ιατρείου των Φούρνων, και σε όλη τη διάρκεια της η υποστήριξη όλου του προσωπικού στο Κέντρο Υγείας ήταν καίρια & εξαιρετική.

- Advertisement -

Με αυτή την εκστρατεία έκλεισε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη ζωή»  ενώ οι  εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από Σεπτέμβριο με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος το Νοέμβριο του 2019.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν, με ιδιαίτερη μνεία στο Πολεμικό μας Ναυτικό που διασφάλισε την έγκαιρη & ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας, αλλά και τη φαρμακευτική εταιρεία BRISTOLMYERS SQUIBB η οποία για 2η συνεχόμενη χρονιά υποστήριξε την εκστρατεία τόσο οικονομικά όσο με και με την εθελοντική συμμετοχή εργαζομένων» δήλωσε η κα Γιολάντα Βλάχου, Πρόεδρος του Σωματείου “Ανοιχτή Αγκαλιά”».

Από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια της Bristol Myers Squibb Ελλάδος κα Ελισάβετ Προδρόμου τόνισε: «Για 2η συνεχόμενη χρονιά είμασταν κοντά στην “Ανοιχτή Αγκαλιά” για την υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος “Υποστηρίζουμε τη ζωή”, καθώς για τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών η πρόσβαση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι κρίσιμη.  Πέρα από την οικονομική υποστήριξη, είναι ουσιώδης η εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της  Bristol -Myers Squibb δείχνοντας έμπρακτα τη δέσμευση της εταιρείας για κοινωνική συνεισφορά και προαγωγή της ισότητας στον τομέα της υγείας».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

INTERAMERICAN: Η προληπτική ιατρική άξονας της ασφαλιστικής προσέγγισης

Η προληπτική ιατρική αποτελεί βασικό άξονα της ασφαλιστικής προσέγγισης, καθώς και των υπηρεσιών υγείας που έχει αναπτύξει η INTERAMERICAN. Η εταιρεία εστιάζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στον προληπτικό έλεγχο για τον καρκίνο

Η INTERAMERICAN σε Φούρνους και Λειψούς, για την υγεία των παιδιών

Και φέτος η εταιρεία επισκέφθηκε δυσπρόσιτα νησιά μαζί με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», προκειμένου να υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής»

Η INTERAMERICAN σε Φούρνους και Λειψούς, για την υγεία των παιδιών

Και φέτος η εταιρεία επισκέφθηκε δυσπρόσιτα νησιά μαζί με τους Φίλους Κοινωνικής Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», προκειμένου να υλοποιήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βασική Υποστήριξη της Ζωής»

Καινοτόμο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για ευπαθείς ομάδες

Πρόγραμμα ιατρικής παρέμβασης σε 145 ενορίες πρόκειται να υλοποιήσουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Μ. Θεμιστοκλέους: Κάτω από 4 ώρες ο χρόνος στα Επείγοντα – Καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Ο Υφυπουργός τόνισε επίσης ότι το ΕΣΥ διαθέτει σήμερα μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού από ποτέ

Καμπάνια για την πρόληψη των πνιγμών: Προστασία των πολιτών άνω των 60 ετών

Η πρωτοβουλία επικεντρώνεται στην ηλικιακή ομάδα που καταγράφει τα περισσότερα περιστατικά πνιγμών στη χώρα

Ωνάσειο και 251 ΓΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Affidea και Novo Nordisk ενώνουν δυνάμεις κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη

ΜoU για δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, καθώς και πρωτοβουλίες που στηρίζουν την πρόληψη και τη φροντίδα

Το σημαντικότατο μήνυμα του μήνα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Τι και ποιους αφορούν οι ενισχύσεις του «Ξεκινώ Επιχειρηματικά» – Δηλώσεις Δ. Γαβαλάκη στο «IW»

«Ξεκινώ Επιχειρηματικά»: Ο ασφαλιστικός πράκτορας δεν είναι μόνος

Η Χρ. Φυτέα, Πρ. Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων ΕΕΑ, εξηγεί γιατί η ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη δράση αποτελεί σημαντική θεσμική νίκη

NN Hellas: Ανακοίνωση για τις αναπροσαρμογές στα ασφάλιστρα υγείας

«Συμμορφωνόμαστε πλήρως με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και αναμένουμε τη δημοσίευση του νέου δείκτη της ΕΛΣΤΑΤ» επισημαίνει μεταξύ άλλων η εταιρεία