back to top
21.8 C
Athens
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ… μια τεράστια ευκαιρία

Κώστας Βλαχάκης Γ.Γ. ΕΕΑΕ

Με την έναρξη της υποβολής των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ για το 2024, σχεδόν άμεσα, γίναμε όλοι μας αποδέκτες τόσο μαζικής επικοινωνίας από τους πελάτες μας, που όμοιά της είχαμε να δούμε πολλά χρόνια, από την εποχή που είχαν σταλεί τα πρόστιμα μέσω ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα οχήματα!

- Advertisement -

Δείγμα του ότι η κοινωνία και ειδικότερα ο καταναλωτής έχει άμεσα αντανακλαστικά όταν ωφελείται ή πλήττεται άμεσα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αλήθεια είναι πως η γενική εικόνα και η ανταπόκριση έχουν μάλλον θετικό πρόσημο, παρά τα όσα αρνητικά προσπαθούν να τονίσουν για ακόμη μια φορά (έκπληξη!!) τα ΜΜΕ με όχημα τις πολύ πρωινές εκπομπές και κάποια μονόλεπτα στα δελτία ειδήσεων.

- Advertisement -

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμφίβολα δείχνει να πετυχαίνει τον στόχο της, εξυπηρετώντας τον σκοπό για τον οποίο χρόνια η διαμεσολάβηση μέσω των φορέων που την εκπροσωπούν πίεζε, που δεν ήταν άλλος από την αφύπνιση της ασφαλιστικής συνείδησης του κόσμου μέσω της μοναδικής ίσως δοκιμασμένης συνταγής, της παροχής (έστω και μικρών) κινήτρων. Δόθηκε έτσι η ευκαιρία όλο και περισσότεροι να αναζητήσουν ενημέρωση, βελτίωση ή και τροποποίηση ήδη υπαρχόντων συμβολαίων και φυσικά ασφάλιση στις μέχρι πρότινος ανασφάλιστες περιουσίες τους.

Το στοίχημα πια για την Ασφαλιστική Αγορά στο σύνολό της είναι να αξιοποιήσει αυτή την μοναδική ευκαιρία η οποία από μόνη της θα αποτελέσει τον οδηγό και για μελλοντικές αντίστοιχες κινήσεις. Και τούτο είναι κάτι που θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε άμεσα.

Είναι αυτή η χρονική συγκυρία που ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολάβηση θα πρέπει να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες έτσι ώστε να αποδείξουν για μια ακόμη φορά, πως και μπορούν αλλά προπαντός και θέλουν να αρπάξουν αυτή την μοναδική ευκαιρία από τα μαλλιά…!

Στην παρούσα φάση τα ζητήματα που δημιουργούνται είναι σίγουρα επιλύσιμα και απαιτούν σοβαρότητα και ταχύτητα. Σε αυτή την λογική εστάλη επιστολή από την ΕΑΔΕ στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κο Γεώργιο Πιτσιλή, στην οποία υπήρχαν ουσιαστικές επισημάνσεις για τις δυσλειτουργίες στην εφαρμογή της έκπτωσης ΕΝΦΙΑ στις ασφαλισμένες κατοικίες, την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια.

Το αν θα ασφαλίσουμε με τις σωστές τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο ή αν θα ασφαλίσει ο υποψήφιος πελάτης τους βοηθητικούς χώρους της κατοικίας του ή αν θα προστεθεί το Α.Φ.Μ. του συνιδιοκτήτη δεν είναι θέματα που ενδιαφέρουν τον καταναλωτή και η ευρύτερη προβολή τους ως μείζονα προβλήματα μόνο να μας βλάψει μπορεί.

Εκτιμώ πως, επαγγελματισμός από την Διαμεσολάβηση και ταχύτητα στις διαδικασίες από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες θα φέρουν πολύ γρήγορα ορατά αποτελέσματα που θα ανοίξουν νέα δεδομένα για τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην χώρα μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

Η ασφάλιση χρειάζεται ανθρώπους, όχι μόνο πλατφόρμες

Η τηλεοπτική παρέμβαση του Χ. Αλεξόπουλου, ΕΕΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει ο άνθρωπος μέσα στην εξίσωση της τεχνολογίας

Η ΕΑΔΕ αναδεικνύει τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην εποχή της ΤΝ

Εκπροσωπώντας την Ένωση σε εκδήλωση του Δικτύου, η Β. Πολίτη ανέδειξε την τεχνητή νοημοσύνη ως ισχυρό εργαλείο και όχι απειλή για το επάγγελμα

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ilia Forum 2026: Το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας ανοίγει τις πόρτες του

Όσα θα παρακολουθήσουμε το διήμερο 5-6/6 στο Aldemar Olympian Village – Ilis Congress Center, αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»

Τα νεότερα για την ασφάλιση των επιχειρήσεων

Δηλώσεις ΕΑΕΕ στο «ΙW», τι συζητά με τους αντασφαλιστές και την Κυβέρνηση

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πού θα πάει η Generali, οι τρεις επόμενοι σταθμοί της

Ανανεωμένη πλατφόρμα φροντίδας και επέκταση συνεργασίας με τον πάροχο τρισδιάστατων προϊόντων Intermap Technologies

Το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» αποχαιρετά με θλίψη τον Γιώργο Μυλωνά

Την απώλεια του ιδρυτικού του μέλους γνωστοποίησε το Ινστιτούτο, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δημιουργική και κοινωνική προσφορά του

Ωνάσειο και 251 ΓΝΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την ενίσχυση της ιατρικής εκπαίδευσης

Ilia Forum 2026: Το αναπτυξιακό συνέδριο της Ηλείας ανοίγει τις πόρτες του

Όσα θα παρακολουθήσουμε το διήμερο 5-6/6 στο Aldemar Olympian Village – Ilis Congress Center, αλλά και διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας LiveOn Events+

Εκδήλωση ΠΣΑΣ-ΕΕΑ: «Το επάγγελμά μας: Μία προβολή στο μέλλον»

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 στο Μουσείο «Ελλάδα σε Μικρογραφία»