back to top
16.8 C
Athens
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025

Εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια από την Eurolife ERB

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια διοργάνωσε η Eurolife ERB από τις 28 έως τις 31 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις της στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν τα στελέχη της Eurolife ERB από όλες τις διευθύνσεις και όλα τα τμήματα, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν ως χρήστες του οδικού δικτύου.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης στην οδηγική συμπεριφορά βασίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση, έχει σχεδιαστεί από ομάδα εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου, έχει αναδειχθεί ως βέλτιστη πρακτική στην Ευρώπη και υλοποιείται από τους καταρτισμένους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ.

Το θεωρητικό μέρος αφορούσε βασικές αρχές οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας στο δρόμο, κάνοντας χρήση τακτικών role play, videos, βιωματικών ασκήσεων, συζήτησης και παραδειγμάτων. Στη συνέχεια, κάθε εργαζόμενος συμμετείχε στην πρακτική εκπαίδευση, για την οποία αξιοποιήθηκε προηγμένος εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, όπως προσομοιωτές οδήγησης, πρόσκρουσης, μέθης, αντίδρασης και ελέγχου αντανακλαστικών, με στόχο να αναδειχτούν οι πιθανές επιπτώσεις των τροχαίων συμβάντων.

- Advertisement -

Η Eurolife ERB υλοποίησε τη βιωματική αυτή εκπαίδευση στο πλαίσιο του +πράττουμε, του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Μέσω του προγράμματος, με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις, η εταιρεία στέκεται έμπρακτα δίπλα στην ελληνική κοινωνία και υλοποιεί δράσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Για τους εργαζομένους της, η εκπαίδευση με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ήταν μια ευκαιρία να αναγνωρίσουν τη σημασία της σωστής οδικής και οδηγικής συμπεριφοράς και, μάλιστα, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και καταστάσεις.

Με την κίνηση αυτή, η Eurolife ERB υλοποίησε μια σημαντική πρωτοβουλία για την ασφάλεια των εργαζομένων της, σε μια προσπάθεια να τους ευαισθητοποιήσει ως προς την εφαρμογή των κανόνων ασφαλούς οδήγησης και οδικής συμπεριφοράς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέο podcast: «Και Αν Συμβεί… στο δρόμο; Να οδηγείς με παιδεία και σεβασμό στη ζωή» με τον Θ. Χούντρα

«Στον δρόμο δεν υπάρχει "δε θα συμβεί σε μένα". Υπάρχει μόνο προετοιμασία, παιδεία και σεβασμός στη ζωή» - Δείτε το επεισόδιο

Νέα σεζόν για το podcast «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» με τον Θ. Χούντρα – Οδηγούμε με παιδεία και σεβασμό στη ζωή

Η δεύτερη σεζόν του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» αναμένεται να εστιάσει σε θέματα οδικής παιδείας, σύγχρονες πρακτικές ασφάλειας και εμπειρίες ειδικών

Ειδική εξόρμηση της τροχαίας για τον νέο ΚΟΚ – Άνω των 14.000 ελέγχων στην Αττική

Η εντατικοποίηση των ελέγχων αποκτά ειδική σημασία για τον ασφαλιστικό κλάδο

Πρώτο κουδούνι με προτεραιότητα την Οδική Ασφάλεια – Το ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» δίπλα στους μαθητές σε κάθε τους βήμα

Το Ινστιτούτο βρίσκεται και φέτος δίπλα σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και οδηγούς, με πλήθος δράσεων για μικρούς και μεγάλους

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H BlueByte διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς της

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ασφαλιστικού λογισμικού διαψεύδει τις φήμες περί πώλησής της σε επιχειρηματία του ασφαλιστικού χώρου

Επίσημος Χορηγός της ΚΑΕ Περιστέρι η Extra Assistance

Κοινό όραμα, η προαγωγή του αθλητισμού και η ανάδειξη των αξιών της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης

Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Σοβαρές κυρώσεις για άρνηση αλκοτέστ

Με αφορμή την αυστηροποίηση του ΚΟΚ, η Apeiron Insurance υπενθυμίζει στους οδηγούς τη σημασία της υπεύθυνης οδήγησης

Η Eurolife FFH στήριξε ως Μεγάλος Χορηγός το 3ο Cycladic Kids Festival του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εταιρεία προσκάλεσε τα παιδιά να λάβουν μέρος στο εργαστήριο μεταξοτυπίας και να δημιουργήσουν με θέμα: «Αξία έχει… να προστατεύουμε όσα αγαπάμε!»

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

H BlueByte διαψεύδει τις φήμες εξαγοράς της

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία ασφαλιστικού λογισμικού διαψεύδει τις φήμες περί πώλησής της σε επιχειρηματία του ασφαλιστικού χώρου

Τελευταία μέρα συμμετοχής στον διαγωνισμό της Euroins – Οι 3 νικητές θα γίνουν… συνοδηγοί του Θ. Χαλκιά

Η Euroins βάζει τους τυχερούς στο δεξί bucket του Renault Clio Rally3 του οδηγού αγώνων για μια μοναδική εμπειρία αδρεναλίνης

Επίσημος Χορηγός της ΚΑΕ Περιστέρι η Extra Assistance

Κοινό όραμα, η προαγωγή του αθλητισμού και η ανάδειξη των αξιών της ομαδικότητας και της αλληλοϋποστήριξης

Η Καινοτομία στις θεραπείες και στην ιατρική τεχνολογία θα δώσει λύσεις σε άλυτα θεραπευτικά πεδία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε 24ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο «A New Era in Healthcare – Driving the Change»

Athens Riviera Summit 2025: Iδιαίτερη επιτυχία και υψηλές παρουσίες

Tην επίσημη έναρξη της Συνόδου, που λαμβάνει χώρα στα Αστέρια Γλυφάδας το τριήμερο 1-3 Οκτωβρίου, κήρυξε ο υπουργός Ανάπτυξης