back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Τρίτη και Πέμπτη, 13 και 15 Μαΐου 2025, 16:00 – 19:20

- Advertisement -

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών του επιταχύνονται συνεχώς. Μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα ευρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα έχει και αυτή ενταθεί, πρωτίστως στα αστικά και ημιαστικά κέντρα της χώρας, καθώς και στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Στη δυναμική εξέλιξη του κατασκευαστικού τομέα και των τεχνικών έργων έχουν συμβάλει οι διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί πόροι που εξασφαλίζονται στο πλαίσιο προγραμμάτων δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, κοινοτικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, αλλά και συνεχώς διευρυνόμενων προγραμμάτων τραπεζικού δανεισμού.

Επομένως, οι τάσεις είναι θετικές και μάλιστα αναμένεται να ενδυναμωθούν περισσότερο, κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Έτσι, αντίστοιχα ισχυρή είναι η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης των Ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων και Ευθύνης Εργοληπτών, των οποίων οι εργασίες εμφανίζουν έντονα αυξητικούς ρυθμούς και το ενδιαφέρον τους ανέρχεται ακόμη πιο πολύ στη στρατηγική των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της παρατηρούμενης δυναμικής, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων και Ευθύνης Εργοληπτών, προς όφελος της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων της αγοράς μας, διοικητικών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Διονύσιος Μάτσας, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Underwriting και Ζημιών του Κλάδου Τεχνικών Κινδύνων της Εταιρίας HDI Global, Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με εξειδικευμένες διδακτορικές σπουδές.

Σημειώνουμε το υψηλό ενδιαφέρον του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και προτείνουμε την παρακολούθησή του, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, ο τομέας Ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων και Ευθύνης Εργοληπτών προβλέπεται να επιταχύνει περαιτέρω τους ρυθμούς ανάπτυξής του και να ισχυροποιήσει ακόμη πιο πολύ τη θέση του μεταξύ των κλάδων δραστηριότητας της ασφαλιστικής αγοράς μας.

Αναλυτική περιγραφή του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και Αίτηση Εγγραφής θα βρείτε στην κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του Ε.Ι.Α.Σ., ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ – ΕΙΑΣ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, eiasinfo@eias.gr, 210-92.19.660 & 684.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Η HFPA εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ Ν. Σωφρονά

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνει, το ΕΙΑΣ και η HFPA ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής θεσμικής συνεργασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων του

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση της κατάρτισης των εργαζομένων

Εκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ- GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) www.esape.gr,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της

Νέα διατροφικά όρια στα σχολικά κυλικεία με προεκτάσεις και για την ασφαλιστική αγορά

Αλλάζει το τοπίο στα σχολικά κυλικεία με τη νέα Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3060/Β/2026) και την ερμηνευτική εγκύκλιο, που αντικαθιστούν το πλαίσιο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια της Interamerican

Με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καρέτσα, τον νεαρό ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας, η Interamerican περνά στη νέα εποχή της διαφημιστικής της επικοινωνίας

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.