back to top
15.6 C
Athens
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

Τρίτη και Πέμπτη, 13 και 15 Μαΐου 2025, 16:00 – 19:20

- Advertisement -

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών του επιταχύνονται συνεχώς. Μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά τεχνικά έργα ευρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η οικοδομική δραστηριότητα έχει και αυτή ενταθεί, πρωτίστως στα αστικά και ημιαστικά κέντρα της χώρας, καθώς και στις περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Στη δυναμική εξέλιξη του κατασκευαστικού τομέα και των τεχνικών έργων έχουν συμβάλει οι διαθέσιμοι χρηματοδοτικοί πόροι που εξασφαλίζονται στο πλαίσιο προγραμμάτων δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων, κοινοτικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, αλλά και συνεχώς διευρυνόμενων προγραμμάτων τραπεζικού δανεισμού.

Επομένως, οι τάσεις είναι θετικές και μάλιστα αναμένεται να ενδυναμωθούν περισσότερο, κατά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. Έτσι, αντίστοιχα ισχυρή είναι η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης των Ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων και Ευθύνης Εργοληπτών, των οποίων οι εργασίες εμφανίζουν έντονα αυξητικούς ρυθμούς και το ενδιαφέρον τους ανέρχεται ακόμη πιο πολύ στη στρατηγική των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο της παρατηρούμενης δυναμικής, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων και Ευθύνης Εργοληπτών, προς όφελος της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων της αγοράς μας, διοικητικών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Διονύσιος Μάτσας, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Underwriting και Ζημιών του Κλάδου Τεχνικών Κινδύνων της Εταιρίας HDI Global, Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με εξειδικευμένες διδακτορικές σπουδές.

Σημειώνουμε το υψηλό ενδιαφέρον του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και προτείνουμε την παρακολούθησή του, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, ο τομέας Ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων και Ευθύνης Εργοληπτών προβλέπεται να επιταχύνει περαιτέρω τους ρυθμούς ανάπτυξής του και να ισχυροποιήσει ακόμη πιο πολύ τη θέση του μεταξύ των κλάδων δραστηριότητας της ασφαλιστικής αγοράς μας.

Αναλυτική περιγραφή του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου και Αίτηση Εγγραφής θα βρείτε στην κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του Ε.Ι.Α.Σ., ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ – ΕΙΑΣ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, eiasinfo@eias.gr, 210-92.19.660 & 684.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Νέο ολοκληρωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Πρόληψης, Αποτροπής και Αντιμετώπισης Ασφαλιστικής Απάτης

Η ασφαλιστική απάτη, είτε οργανωμένη είτε ευκαιριακή, αποτελεί σήμερα μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά διεθνώς.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Η HFPA εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ Ν. Σωφρονά

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνει, το ΕΙΑΣ και η HFPA ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής θεσμικής συνεργασίας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Cyber Resilience Masterclass: Από την αντίδραση στη στρατηγική θωράκιση

Η κυβερνοασφάλεια δεν αποτελεί πλέον αποκλειστικά τεχνικό ζήτημα, αλλά κρίσιμο παράγοντα για την οικονομική και επιχειρησιακή βιωσιμότητα

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών

Ο Όμιλος ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των ανθρώπων του

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση της κατάρτισης των εργαζομένων

Εκπαιδευτικό συνέδριο ΕΣΑΠΕ- GAMA Global Hellas-Cyprus “Leading Without Limits”

Η Ένωση Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ) www.esape.gr,  στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ατλαντική Ένωση: Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην Ισλανδία για τους κορυφαίους συνεργάτες της

Ένα ταξίδι γεμάτο εντυπωσιακές εικόνες, ξεχωριστές εμπειρίες και έντονες συγκινήσεις πραγματοποίησε η Ατλαντική Ένωση στην Ισλανδία

Την ευρωπαϊκή προσέγγιση στον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό  παρουσίασε η EFPA Europe στο II Financial Planning Forum 

Την ευρωπαϊκή προσέγγιση στον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, με έμφαση στη χρηματοοικονομική παιδεία, την επενδυτική συμβουλευτική

Υγεία που πετάει μαζί σας

Η my-policies.com ανακοινώνει τη διάθεση ενός διεθνούς προγράμματος υγείας σχεδιασμένου αποκλειστικά για το ιπτάμενο προσωπικό.

Παρούσα η ΕΑΕΕ στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών 

Στο επίκεντρο φυσικές καταστροφές, δημογραφικό και ασφαλιστική προστασία

Εφηβεία και γυναικολογική υγεία: Ο ρόλος της ενημέρωσης και της οικογένειας

Η σωστή ενημέρωση για την αναπαραγωγική υγεία από την εφηβεία και η ουσιαστική υποστήριξη από την οικογένεια αποτελούν βασικούς παράγοντες