back to top
27.8 C
Athens
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025

Ην. Βασίλειο: Eιδικό καθεστώς για την κατάρρευση ασφαλιστικών. Τι προβλέπεται για τα Lloyd’s

Η Βρετανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ξεκινήσει τις εργασίες για τη θέσπιση νέων κανόνων ειδικά σχεδιασμένων για να αποτρέψει την αποτυχία του χρηματοπιστωτικού της συστήματος, έπειτα από την ενδεχόμενη κατάρρευση μιας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη θεσπίσει κανόνες για την αντιμετώπιση των προβληματικών τραπεζών μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ωστόσο, στη Βρετανία δεν υπάρχει προς το παρόν ειδικά προσαρμοσμένο καθεστώς για την αντιμετώπιση αστοχιών στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας, ο οποίος είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος στον κόσμο.

- Advertisement -

Το υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η ικανότητα της Τράπεζας της Αγγλίας να συναλλάσσεται με τη θυγατρική της Silicon Valley Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος, έδειξε πώς συγκεκριμένοι κανόνες εξυγίανσης θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης του δικού της συνόλου κανόνων για τον χειρισμό ενδεχόμενης κατάρρευσης ασφαλιστικών εταιρειών.

- Advertisement -

Στη Βρετανία, η ενδεχόμενη χρεοκοπία ασφαλιστικών εταιρειών υπόκειται ρος ώρας σε τροποποιημένες συμφωνίες αφερεγγυότητας εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ενδέχεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικές για έναν κλάδο με περιουσιακά στοιχεία 2,7 τρισεκατομμυρίων λιρών (3,45 τρισεκατομμύρια δολάρια).

«Η εισαγωγή ενός καθεστώτος εξυγίανσης ασφαλιστικών εταιρειών θα διασφάλιζε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των διεθνών προτύπων», ανέφερε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι τα υποκαταστήματα ξένων ασφαλιστών του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από το Γιβραλτάρ, θα πρέπει επίσης να υπάγονται στους νέους κανόνες.

Το υπουργείο είπε ότι εξέτασε εάν η ασφαλιστική αγορά Lloyd’s του Λονδίνου θα έπρεπε επίσης να ενταχθεί στο νέο καθεστώς, αλλά αποφάσισε να μην το κάνει, δεδομένου ότι η αγορά πρέπει ήδη να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς εκκαθάρισης που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτήν και ότι υπήρχε ανάγκη να αποφευχθούν οι επικαλύψεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση: Πολύ σοβαρά τα προβλήματα στην ασφάλιση υγείας

Οι ασφαλιστικές επιχειρούν συνομιλίες για να κλείσουν συμφωνίες με κάποια νοσοκομεία τα οποία δίνουν καλύτερα τιμολόγια.

Έξυπνο παρκάρισμα: Η BYD υποκαθιστά τις ασφαλιστικές κι αναλαμβάνει τις ζημιές

Η υπόσχεση της BYD αφορά ζημιές που θα προκύψουν επί κινεζικού εδάφους σε αυτοκίνητα με σύστημα υποβοηθούμενης οδήγησης God's Eye

Ιταλία: Πονοκέφαλος τα πατίνια (και) για τις ασφαλιστικές

Η νέα, αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά πατίνια φέρνει αλλαγές στον δρόμο, πιθανότατα και στην ασφαλιστική τιμολογιακή πολιτική

Το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών ψάχνει να τα βρει με τις ασφαλιστικές

Μετά από δύο χρόνια σιωπής οι ιδιωτικές κλινικές δείχνουν ότι κάνουν ένα βήμα πίσω και θέλουν να τα βρουν με τις ασφαλιστικές.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν ένα τιμολόγιο μένει ανεξόφλητο: Υπαρκτός κίνδυνος για τη βιωσιμότητα των μικρών επιχειρήσεων

Κατά την Coface, η διαχείριση εμπορικών απαιτήσεων πρέπει να είναι κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού κάθε επιχείρησης και να συνδυάζεται με ασφαλιστικές λύσεις

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Plenum Investments: Πάνω από 11% οι αποδόσεις cat bonds τον Ιούνιο, 56 νέα ομόλογα

Η συνολική απόδοση της αγοράς καταστροφικών ομολόγων είναι σήμερα 19% με 20% χαμηλότερη συγκριτικά με ένα έτος πριν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δεκάδες μέλη του ΠΣΑΣ μοιράζονται σκέψεις και ανησυχίες – Δυναμική ανταπόκριση στο πρώτο ερωτηματολόγιο

Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς και το νέο ερωτηματολόγιο που τίθεται στη διάθεση των μελών του ΠΣΑΣ

Γ. Κεφαλογιάννης: «Εκρηκτικό μείγμα κλιματικής κρίσης, αμέλειας και εγκληματικής δράσης»

Για το κλιματικά δυσκολότερο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο έκανε λόγο ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Main Event Sponsor η Allianz Κύπρου στο EuroBasket 2025

H Allianz δίνει το παρών στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που έχει φιλοξενήσει ποτέ η Κύπρος

Στρατηγική συνεργασία ΚΕΤΕΚΝΥ με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας – Υπογραφή μνημονίου

Ευρωπαϊκά προγράμματα τίθενται στον πυρήνα μιας συνεργασίας με όραμα την καινοτομία

ΠΙΣ: Εκρηξη αποχωρήσεων γιατρών από το ΕΣΥ

Τα μέτρα του 2024 όχι μόνο δεν απέδωσαν, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά επιδείνωσαν το ισοζύγιο του προσωπικού