back to top
19.8 C
Athens
Τρίτη 12 Μαΐου 2026

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ασφαλίσεων ΑΠΕ

EIAS Certified Specialist in Renewable Energy Risk and Insurance

κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16:00 – 19:20,
από την Τρίτη, 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη, 24 Απριλίου,
σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

- Advertisement -

Πλέον, αναλόγως των καιρικών συνθηκών και της εποχής του χρόνου, ποσοστό 60% έως 100% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας προέρχεται από την απόδοση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρωτίστως φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, αλλά και από την απόδοση εργοστασίων υδροηλεκτρικής παραγωγής. Επομένως, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναδεικνύονται σε κυρίαρχες και καταλαμβάνουν υψηλότατο και διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο του ηλεκτροπαραγωγικού ισοζυγίου, τόσο της χώρας μας όσο και διεθνώς.

Σε εναρμόνιση προς τη ραγδαία εξελισσόμενη αυτή τάση, σε τριάντα (30) δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι επενδύσεις σε Μονάδες Ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα μας, κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, έως το έτος 2035. Έτσι, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναδεικνύονται σε κύριο πυλώνα της νέας ενεργειακής πολιτικής, αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, ενώ συμβάλλουν καταλυτικά στην απολιγνιτοποίηση της ενέργειας και στην εναρμόνισή της με τα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος. Η προκύπτουσα ασφαλιστέα ύλη είναι, επομένως, πολύ μεγάλη και προέχει να αποτελέσει σημαντικό πεδίο ενδιαφέροντος, τόσο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όσο και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, EIAS CERTIFIED SPECIALIST in Renewable Energy Risk and Insurance, προς όφελος της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας, διοικητικών στελεχών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διδάσκουν κορυφαία στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ως εξής:

Κος Κωνσταντίνος Τσολακίδης, Διευθύνων Εταίρος της Εταιρείας ΓΡΥΦΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ε.Ε. και Τεχνικός Σύμβουλος επί θεμάτων Περιβαλλοντικών Ασφαλίσεων και Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ομίλου INTERAMERICAN.

Κος Αργύρης Πανούσης, Ειδικός Πραγματογνώμων, διαθέτων αξιοπρόσεκτη εμπειρία μελετών σχεδίασης και κατασκευής φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, Τεχνικός Σύμβουλος Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών επί θεμάτων Insurance Product Engineering φ/β συστημάτων και εγκαταστάσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 106, 117 41 Αθήνα
INSURANCE INSTITUTE OF GREECE 106 Syngrou Avenue, 117 41 Athens, Greece
(+30) 210.92.19.660/684, (+30) 210.92.19.917, eiasinfo@eias.gr

Κος Ηλίας Λάρδας, Head of South-East Europe/ Renewables της Εταιρείας AXIS CAPITAL/ AXIS SPECIALTY EUROPE, διαθέτων σημαντική εξειδίκευση σε θέματα renewable energy risks, με αξιοπρόσεκτη επαγγελματική διαδρομή στους ομίλους GENERALI και HOWDEN και εξειδικευμένη μετεκπαίδευση στους πολυεθνικούς αντασφαλιστικούς ομίλους Munich Re και Swiss Re, μεταξύ άλλων.

Κος Δημοσθένης Μπάκας, Υπεύθυνος Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών, Engineering and Energy Lines, της Εταιρείας HOWDEN MATRIX, έχων εφαρμοσμένη και διεθνή εμπειρία σε θέματα Μηχανικής και Ενέργειας, Energy and Engineering Insurance.

Κος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος επί θεμάτων αέριας ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων, Εμπειρογνώμων σε έργα ελέγχου νομοθετικής Συμμόρφωσης με τις αντίστοιχες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, Ειδικός επί θεμάτων περιβαλλοντικής ευθύνης.

Συνιστούμε την παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς προσφέρει υψηλή ασφαλιστική τεχνογνωσία στους ενδιαφερομένους συναδέλφους μας και περιγράφει αναλυτικά τις προοπτικές εξέλιξης ενός εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων κλάδων ασφαλιστικής δραστηριότητας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Αναλυτική περιγραφή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Αίτηση Εγγραφής θα βρείτε στην κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του Ε.Ι.Α.Σ., ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, E.I.A.S. CERTIFIED SPECIALIST in RENEWABLE ENERGY RISK and INSURANCE – ΕΙΑΣ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (eias.gr), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, eiasinfo@eias.gr, 210-92.19.660 & 684.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εξειδικευμένο σεμινάριο από ΕΣΑΠΕ, ΕΙΑΣ και ΕΕΑ για τη Γενιά Ζ και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Για επαγγελματίες που επιθυμούν να οργανώσουν και να αναπτύξουν αποδοτικά δίκτυα πωλήσεων, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της νέας εποχής

Νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία για τη διαμεσολάβηση

Professional Diploma in Financial and Insurance Advice από τον ΠΣΑΣ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και με τη στήριξη του ΕΕΑ

Diploma in Financial and Insurance Advice από ΕΕΑ, ΕΙΑΣ και ΠΣΑΣ – Λ. Αποστολιώτης: «Καλώ όλους τους συναδέλφους να επενδύσουν στη γνώση και στο...

Διαρκής προσπάθεια του ΠΣΑΣ, να εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες προς όφελος των μελών του επενδύοντας στην εκπαίδευση και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων

Αναβαθμισμένο, πλήρες και καινοτόμο το νέο ετήσιο πρόγραμμα «EIAS Diploma in Insurance Science and Operations – EDI 2026»

Τις ενότητές του εμπλουτίζουν οι διεθνείς συνεργασίες του Ινστιτούτου με CII, IUA και Lloyd’s Academy

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνεχίζεται ο κύκλος σεμιναρίων του ΕΕΑ με έμφαση στην ψυχική ανθεκτικότητα των ασφαλιστικών πρακτόρων

Το webinar με τίτλο «Από την πίεση στην απόδοση – Ψυχικό σθένος και ανθεκτικότητα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου

ΕΕΑ: Ισχυρή συμμετοχή στο πρόγραμμα για την Έγκαιρη Προειδοποίηση Επιχειρήσεων

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα, το Επιμελητήριο σχεδιάζει τη δημιουργία βοηθού ΤΝ για την καθοδήγηση μικρών επιχειρήσεων σε θέματα ρύθμισης οφειλών

Άγχος εξετάσεων: «Σύμμαχος» ή απειλή για τους μαθητές; Νέο δωρεάν webinar από τη NN Hellas

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου», το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών

Εξειδικευμένο σεμινάριο από ΕΣΑΠΕ, ΕΙΑΣ και ΕΕΑ για τη Γενιά Ζ και την Τεχνητή Νοημοσύνη

Για επαγγελματίες που επιθυμούν να οργανώσουν και να αναπτύξουν αποδοτικά δίκτυα πωλήσεων, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της νέας εποχής

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Νέο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την ERGO σε συνεργασία με την Affidea

Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παροχών, δίνοντας έμφαση τόσο στην πρόληψη όσο και στην καθημερινή υγειονομική υποστήριξη

Αντιπυρική περίοδος: Η πρόληψη «ασπίδα» για σπίτια και περιουσίες

Πληροφορίες και οδηγίες για την προστασία κατοικιών και περιουσιών κατά την αντιπυρική περίοδο από την Υδρόγειο Ασφαλιστική

KPMG: $436,4 δισ. σε παγκόσμιες επενδύσεις PE – Η αβεβαιότητα επανεμφανίζεται

Υποτονικός ρυθμός δραστηριότητας σε σύγκριση με το τέλος του 2025 εντοπίζει η έκθεση «Pulse of Private Equity Q1’26»

NN Hellas – «The Billion Force»: Ένα συνέδριο που έμοιαζε περισσότερο με γιορτή για το 1 δισ. και το μέλλον της ασφάλισης

Είσοδο σε νέα εποχή μετά την υπέρβαση του ορόσημου του 1 δισ. ευρώ σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα το 2025

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο κατήφορος, με λήψη έκτακτων μέτρων για την ακρίβεια

Δραστικές λύσεις για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, καθώς ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 5,4% τον Απρίλιο