back to top
14.5 C
Athens
Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ασφαλίσεων ΑΠΕ

EIAS Certified Specialist in Renewable Energy Risk and Insurance

κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16:00 – 19:20,
από την Τρίτη, 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη, 24 Απριλίου,
σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

- Advertisement -

Πλέον, αναλόγως των καιρικών συνθηκών και της εποχής του χρόνου, ποσοστό 60% έως 100% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας προέρχεται από την απόδοση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρωτίστως φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, αλλά και από την απόδοση εργοστασίων υδροηλεκτρικής παραγωγής. Επομένως, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναδεικνύονται σε κυρίαρχες και καταλαμβάνουν υψηλότατο και διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο του ηλεκτροπαραγωγικού ισοζυγίου, τόσο της χώρας μας όσο και διεθνώς.

Σε εναρμόνιση προς τη ραγδαία εξελισσόμενη αυτή τάση, σε τριάντα (30) δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι επενδύσεις σε Μονάδες Ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα μας, κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, έως το έτος 2035. Έτσι, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναδεικνύονται σε κύριο πυλώνα της νέας ενεργειακής πολιτικής, αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, ενώ συμβάλλουν καταλυτικά στην απολιγνιτοποίηση της ενέργειας και στην εναρμόνισή της με τα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος. Η προκύπτουσα ασφαλιστέα ύλη είναι, επομένως, πολύ μεγάλη και προέχει να αποτελέσει σημαντικό πεδίο ενδιαφέροντος, τόσο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όσο και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, EIAS CERTIFIED SPECIALIST in Renewable Energy Risk and Insurance, προς όφελος της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας, διοικητικών στελεχών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διδάσκουν κορυφαία στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ως εξής:

Κος Κωνσταντίνος Τσολακίδης, Διευθύνων Εταίρος της Εταιρείας ΓΡΥΦΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ε.Ε. και Τεχνικός Σύμβουλος επί θεμάτων Περιβαλλοντικών Ασφαλίσεων και Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ομίλου INTERAMERICAN.

Κος Αργύρης Πανούσης, Ειδικός Πραγματογνώμων, διαθέτων αξιοπρόσεκτη εμπειρία μελετών σχεδίασης και κατασκευής φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, Τεχνικός Σύμβουλος Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών επί θεμάτων Insurance Product Engineering φ/β συστημάτων και εγκαταστάσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 106, 117 41 Αθήνα
INSURANCE INSTITUTE OF GREECE 106 Syngrou Avenue, 117 41 Athens, Greece
(+30) 210.92.19.660/684, (+30) 210.92.19.917, eiasinfo@eias.gr

Κος Ηλίας Λάρδας, Head of South-East Europe/ Renewables της Εταιρείας AXIS CAPITAL/ AXIS SPECIALTY EUROPE, διαθέτων σημαντική εξειδίκευση σε θέματα renewable energy risks, με αξιοπρόσεκτη επαγγελματική διαδρομή στους ομίλους GENERALI και HOWDEN και εξειδικευμένη μετεκπαίδευση στους πολυεθνικούς αντασφαλιστικούς ομίλους Munich Re και Swiss Re, μεταξύ άλλων.

Κος Δημοσθένης Μπάκας, Υπεύθυνος Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών, Engineering and Energy Lines, της Εταιρείας HOWDEN MATRIX, έχων εφαρμοσμένη και διεθνή εμπειρία σε θέματα Μηχανικής και Ενέργειας, Energy and Engineering Insurance.

Κος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος επί θεμάτων αέριας ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων, Εμπειρογνώμων σε έργα ελέγχου νομοθετικής Συμμόρφωσης με τις αντίστοιχες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, Ειδικός επί θεμάτων περιβαλλοντικής ευθύνης.

Συνιστούμε την παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς προσφέρει υψηλή ασφαλιστική τεχνογνωσία στους ενδιαφερομένους συναδέλφους μας και περιγράφει αναλυτικά τις προοπτικές εξέλιξης ενός εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων κλάδων ασφαλιστικής δραστηριότητας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Αναλυτική περιγραφή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Αίτηση Εγγραφής θα βρείτε στην κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του Ε.Ι.Α.Σ., ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, E.I.A.S. CERTIFIED SPECIALIST in RENEWABLE ENERGY RISK and INSURANCE – ΕΙΑΣ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (eias.gr), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, eiasinfo@eias.gr, 210-92.19.660 & 684.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγή σκυτάλης στην ARAG Hellas – Νέος CEO από αρχές του χρόνου ο Ανδρέας Γκρέκας

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για συντεταγμένη και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία, σε κλίμα σεβασμού και αναγνώρισης

Σεμινάριο ασφαλίσεων κινδύνων φυσικών καταστροφών από το ΕΙΑΣ

Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2025, σε περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ευθύνης και Κινδύνων Ανάκλησης Προϊόντος

Την Τρίτη 2 και την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025, σε περιβάλλον webinar ή φυσικής τάξης

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Enviromental Risk and Liability Insurance»

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 25/11 έως 11/12/2025, σε περιβάλλον υβριδικής παρακολούθησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στη Σιγκαπούρη το επόμενο σεμινάριο υψηλού επιπέδου της IUMI για την ασφάλιση cargo

To masterclass θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο για ανώτερα στελέχη εταιρειών – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Apollon Broker: Αποφοίτησαν δύο στελέχη από το Advanced Program in Management for Insurance Executives 2025

Το πρόγραμμα των Eurolife-ΠαΠει αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά σχήματα στον χώρο της ασφαλιστικής διοίκησης

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ άνοιξε τις πύλες της σε σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Επανομής

Κατά την επίσκεψή τους οι εκπαιδευόμενοι γνώρισαν το μοντέλο λειτουργίας ενός από τους πιο δραστήριους ελληνικούς ομίλους στον ασφαλιστικό κλάδο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πανελλαδικές συναντήσεις του Δικτύου Πωλήσεων της Allianz

Η διοίκηση επενδύει σταθερά σε καινοτόμα εργαλεία και λύσεις που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα των συνεργατών της

Η Μ. Μαυρομμάτη ενισχύει την Εμπορική Διεύθυνση της Groupama Ασφαλιστικής

Η νέα Head of Group Life Business Development διαθέτει εξειδίκευση στις Ομαδικές Ασφαλίσεις και εμπειρία σε καίριες θέσεις πολυεθνικών εταιρειών

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανανεώνει και αναβαθμίζει τη συνεργασία με τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική

Αξίες όπως η αφοσίωση, η προσπάθεια και η πίστη στη δύναμη της ομάδας χαρακτηρίζουν, επισημαίνεται, τόσο την εταιρεία όσο και το Τριφύλλι

Διαδικτυακή κινητοποίηση ενάντια στην καταπάτηση επαγγελματικών και θεσμικών δικαιωμάτων

Επιμελητήρια, ενώσεις ασφαλιστών, σωματεία και εκπρόσωποι της αγοράς καλούνται να πάρουν δημόσια θέση για τα ζητήματα του κλάδου

Στη Σιγκαπούρη το επόμενο σεμινάριο υψηλού επιπέδου της IUMI για την ασφάλιση cargo

To masterclass θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο για ανώτερα στελέχη εταιρειών – Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα