back to top
26.8 C
Athens
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2026

ΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ασφαλίσεων ΑΠΕ

EIAS Certified Specialist in Renewable Energy Risk and Insurance

κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16:00 – 19:20,
από την Τρίτη, 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη, 24 Απριλίου,
σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης

- Advertisement -

Πλέον, αναλόγως των καιρικών συνθηκών και της εποχής του χρόνου, ποσοστό 60% έως 100% της συνολικής ηλεκτροπαραγωγής της χώρας μας προέρχεται από την απόδοση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρωτίστως φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων, αλλά και από την απόδοση εργοστασίων υδροηλεκτρικής παραγωγής. Επομένως, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναδεικνύονται σε κυρίαρχες και καταλαμβάνουν υψηλότατο και διαρκώς αυξανόμενο μερίδιο του ηλεκτροπαραγωγικού ισοζυγίου, τόσο της χώρας μας όσο και διεθνώς.

Σε εναρμόνιση προς τη ραγδαία εξελισσόμενη αυτή τάση, σε τριάντα (30) δισεκατομμύρια ευρώ αναμένεται να ανέλθουν οι επενδύσεις σε Μονάδες Ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα μας, κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια, έως το έτος 2035. Έτσι, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αναδεικνύονται σε κύριο πυλώνα της νέας ενεργειακής πολιτικής, αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής της οικονομίας, ενώ συμβάλλουν καταλυτικά στην απολιγνιτοποίηση της ενέργειας και στην εναρμόνισή της με τα ευρωπαϊκά πρότυπα προστασίας του περιβάλλοντος. Η προκύπτουσα ασφαλιστέα ύλη είναι, επομένως, πολύ μεγάλη και προέχει να αποτελέσει σημαντικό πεδίο ενδιαφέροντος, τόσο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, όσο και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.

- Advertisement -

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών ανακοινώνει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, EIAS CERTIFIED SPECIALIST in Renewable Energy Risk and Insurance, προς όφελος της ασφαλιστικής τεχνογνωσίας των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας, διοικητικών στελεχών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της αγοράς μας.

Στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διδάσκουν κορυφαία στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, ως εξής:

Κος Κωνσταντίνος Τσολακίδης, Διευθύνων Εταίρος της Εταιρείας ΓΡΥΦΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ε.Ε. και Τεχνικός Σύμβουλος επί θεμάτων Περιβαλλοντικών Ασφαλίσεων και Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ομίλου INTERAMERICAN.

Κος Αργύρης Πανούσης, Ειδικός Πραγματογνώμων, διαθέτων αξιοπρόσεκτη εμπειρία μελετών σχεδίασης και κατασκευής φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων, Τεχνικός Σύμβουλος Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών επί θεμάτων Insurance Product Engineering φ/β συστημάτων και εγκαταστάσεων.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Λεωφόρος Συγγρού 106, 117 41 Αθήνα
INSURANCE INSTITUTE OF GREECE 106 Syngrou Avenue, 117 41 Athens, Greece
(+30) 210.92.19.660/684, (+30) 210.92.19.917, eiasinfo@eias.gr

Κος Ηλίας Λάρδας, Head of South-East Europe/ Renewables της Εταιρείας AXIS CAPITAL/ AXIS SPECIALTY EUROPE, διαθέτων σημαντική εξειδίκευση σε θέματα renewable energy risks, με αξιοπρόσεκτη επαγγελματική διαδρομή στους ομίλους GENERALI και HOWDEN και εξειδικευμένη μετεκπαίδευση στους πολυεθνικούς αντασφαλιστικούς ομίλους Munich Re και Swiss Re, μεταξύ άλλων.

Κος Δημοσθένης Μπάκας, Υπεύθυνος Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών Εργασιών, Engineering and Energy Lines, της Εταιρείας HOWDEN MATRIX, έχων εφαρμοσμένη και διεθνή εμπειρία σε θέματα Μηχανικής και Ενέργειας, Energy and Engineering Insurance.

Κος Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Νομικός Σύμβουλος επί θεμάτων αέριας ρύπανσης και διαχείρισης αποβλήτων, Εμπειρογνώμων σε έργα ελέγχου νομοθετικής Συμμόρφωσης με τις αντίστοιχες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς του περιβάλλοντος και της ενέργειας, Ειδικός επί θεμάτων περιβαλλοντικής ευθύνης.

Συνιστούμε την παρακολούθηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Ασφαλίσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς προσφέρει υψηλή ασφαλιστική τεχνογνωσία στους ενδιαφερομένους συναδέλφους μας και περιγράφει αναλυτικά τις προοπτικές εξέλιξης ενός εκ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων κλάδων ασφαλιστικής δραστηριότητας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς.

Αναλυτική περιγραφή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Αίτηση Εγγραφής θα βρείτε στην κατάλληλη ενότητα της ιστοσελίδας του Ε.Ι.Α.Σ., ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, E.I.A.S. CERTIFIED SPECIALIST in RENEWABLE ENERGY RISK and INSURANCE – ΕΙΑΣ – Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (eias.gr), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από τη Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, eiasinfo@eias.gr, 210-92.19.660 & 684.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Η HFPA εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή του ΕΙΑΣ Ν. Σωφρονά

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, επισημαίνει, το ΕΙΑΣ και η HFPA ανέπτυξαν μια σχέση που ξεπέρασε τα όρια μιας τυπικής θεσμικής συνεργασίας

Ο ΠΣΑΣ για την ολοκλήρωση της θητείας Σωφρονά στο ΕΙΑΣ

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει τη συμβολή του στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης των ασφαλιστικών συμβούλων

Παράταση προθεσμίας εγγραφής στο πρόγραμμα «EIAS Certified Specialist in Group Insurance and Corporate Risk Underwriting»

Δυνατότητα εγγραφής έως Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 14:00 αλλά και έκπτωσης μέσω εγγραφής στην EIAS Alumni Society

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Εκπαιδευτικό σεμινάριο “MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ”

Η ΕΣΑΠΕ, σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ και το ΕΕΑ, διοργανώνει το σεμινάριο "MASTERCLASS ΥΨΗΛΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ"

Συνεργασία ΣΥΑΕ με τον Εκπαιδευτικό-Συμβουλευτικό Όμιλο COORDINATORS Π&Ε ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ

Δωρεάν ο δεύτερος χρόνος σπουδών για μέλη του ΣΥΑΕ ή Συλλόγων της ΟΑΣΕ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών τους

Αναλογιστική λειτουργία: Ο κρίσιμος μηχανισμός πίσω από τη λειτουργία μιας ασφαλιστικής, σε ένα σεμινάριο

Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΕΕΕ), με εισηγητές τη Μαριάννα Ανυφαντή και τον Αναστάσιο Νάκη

Η ΜΙΝΕΤΤΑ επιβραβεύει τα παιδιά των εργαζομένων που πέτυχαν στις Πανελλαδικές

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία με επίκεντρο τους ανθρώπους της υλοποίησε η ασφαλιστική

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έρευνα της ΤτΕ για τη δραστηριότητα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων το 2025 – Υποχρεωτική η συμμετοχή των διαμεσολαβητών που θα επιλεγούν

Τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται στην πράξη η διανομή ασφαλιστικών προϊόντων από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές επιχειρεί να χαρτογραφήσει η Τράπεζα

Πώς brokers και ασφαλιστικές «ανταλλάσσουν» στελέχη και τεχνογνωσία

Πολλές φορές οι σχέσεις μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και brokers αποτυπώνονται μέσα από συνεργασίες, χαρτοφυλάκια και μεγάλες επιχειρηματικές συμφωνίες

Συζητήσεις για νέα ασφαλιστικό σχήματα υπό την καθοδήγηση του Πούτιν

Την ίδρυση νέου μηχανισμού ασφάλισης πρότεινε , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην 18ο Σύνοδο των BRICS στο Νέο Δελχί που στόχο

Μεγάλος Χορηγός στην επετειακή συναυλία για τα 30 χρόνια του «Μαζί για το Παιδί» η Eurolife 

Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά για τη στήριξη του έργου του «Μαζί για το Παιδί» φιλοξενεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2026 το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Wolt συνεργάζεται με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών για ασφαλέστερους δρόμους στις ευρωπαϊκές πόλεις

Μια νέα, πανευρωπαϊκή συνεργασία με το European Transport Safety Council (ETSC), έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς