back to top
19.3 C
Athens
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2026

ΕΕΑ: Πρέπει πρώτα να καταλήξουν άνθρωποι ή να κλείσουν επιχειρήσεις για να ληφθεί δράση με τα απορρίματα;

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές. Οι τόνοι απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους, παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα και σίγουρα όχι σε ένα κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι τουρίστες που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών, περπατάνε ανάμεσα από βουνά σκουπιδιών, ενώ την ίδια ώρα ο συνδυασμός καύσωνα και απορριμμάτων απειλεί ευθέως τη δημόσια υγεία. Και η οικονομική ζημιά όμως για χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού είναι τεράστια, εξαιτίας των επιπτώσεων από τις μίνι χωματερές που έχουν σχηματιστεί σε κάθε επιχειρηματική περιοχή του λεκανοπεδίου.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσει επιτέλους η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών και τουριστών που υποχρεώνονται τις τελευταίες ημέρες να βιώνουν μία εξωφρενική κατάσταση.

- Advertisement -

Κυβέρνηση, Δήμοι και εργαζόμενοι στην καθαριότητα, οφείλουν να δώσουν άμεσα μία λύση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα».

Έχουν όλοι την υποχρέωση να προτάξουν το γενικό καλό και να μην εμμένουν σε μετατόπιση ευθυνών και σε φθηνά πολιτικά παιχνίδια.

- Advertisement -

Πρέπει να ξεκινήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης. Δεν είναι δυνατόν να κωφεύουν όλοι στην κραυγή αγωνίας του συνόλου των πολιτών και χιλιάδων επαγγελματιών.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε καμία περίπτωση δεν τάσσεται υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Υποστηρίζουμε τη λογική η οποία δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει τον σχηματισμό λόφων από σκουπίδια στους δρόμους.

Πρέπει πρώτα να καταλήξουν άνθρωποι σε νοσοκομεία ή να κλείσουν επιχειρήσεις για να ληφθεί κάποια δράση; Αρκετή ζημιά έχουν κάνει στην οικονομία και τον τουρισμό μας οι εικόνες που προβάλουν τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ας δείξουμε μία φορά ότι είμαστε ικανοί και να επιλύουμε προβλήματα και όχι μόνο να τα προκαλούμε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ο 3ος Αγώνας Δρόμου “E.E.A. ATHENS RUN”

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργανώνει για τρίτη χρονιά τον Αγώνα Δρόμου “EEA ATHENS RUN“, προσκαλώντας επαγγελματίες – επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου

Μήνυμα ενότητας και θεσμικής υπευθυνότητας εκπέμπει η ΕΑΔΕ

Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και θεσμικής υπευθυνότητας εξέπεμψε η ΕΑΔΕ, με αφορμή τη συνάντηση της 8ης Ιουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Οι μεγάλες ασφαλιστικές ανατροπές χαρίζουν “ζωή”

Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μαζί με τον Δημήτρη Γαβαλάκη πέτυχαν μία όχι μόνο απλά ανατροπή, αλλά μία ιστορική ανατροπή

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ηγεσία του Ομίλου GrECo στην εκδήλωση της Αθήνας για την παρουσίαση της GrECo Hellas

Η παρουσία τους υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας και της Κύπρου στα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης

Το Insurance World στο MDRT Day 2026 – Διάλογος με τους leaders της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με ενεργό παρουσία στο MDRT Day by MCC Hellas 2026, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Aldemar Olympian Village στην Αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε το Insurance World

Syndea: Στη Βουδαπέστη για το 29ο Συνέδριο «Μαζί, χτίζουμε γέφυρες συνεργασίας και εξέλιξης»

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου το ξενοδοχείο Marriott της Βουδαπέστης μπροστά στον μαγικό Δούναβη, υποδέχθηκε το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Syndea

Ε.Ε.Α.-Πάντειο: 5 εξειδικευμένα διαδικτυακά σεμινάρια – 1o webinar: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διοίκηση και στην Εκπαίδευση: Εργαλεία και Τεχνικές» | Πέμπτη 1/10

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σταθερά προσηλωμένο στη συνεχή επιμόρφωση και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων

Ο πιστωτικός κίνδυνος για τις επιχειρήσεις του κλάδου παραμένει υψηλός στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές.

Μετά από έναν ρυθμό αύξησης  κατά 1,4% το 2025, ο ρυθμός ανάπτυξης του κλάδου κατασκευών προβλέπεται ότι μειωθεί το 2026