back to top
35.3 C
Athens
Πέμπτη 27 Αυγούστου 2026

EAEE: Δωρεά 6 οχημάτων για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος

Αρωγός στο σημαντικό έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) προχώρησε στη δωρεά έξι (6) εξειδικευμένων οχημάτων Ford Ranger, ενισχύοντας τη διαχείριση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Τα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.) στην Αθήνα, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα και τη Λαμία.

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, της Γενικής Διευθύντριας της ΕΑΕΕ, κας Ελίνας Παπασπυροπούλου, και του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής Υποστράτηγου Π.Σ. Παναγιώτη Νιάφα.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου σημείωσε: «Με βασικές αξίες την προστασία και τη φροντίδα του ανθρώπου, η ΕΑΕΕ και ο ασφαλιστικός κλάδος αναγνωρίζουν την προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος στο κοινωνικό σύνολο και συνδράμουν ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω επιχειρησιακά το δύσκολο έργο που επιτελεί. Η δωρεάν διάθεση έξι εξειδικευμένων οχημάτων Ford Ranger αποτελεί μία έμπρακτη κίνηση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των καταστροφών που απειλούν τη χώρα».

Συνεχίζοντας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Π.Σ. Παναγιώτης Νιάφας, αφού ευχαρίστησε την ΕΑΕΕ για τη δωρεά των οχημάτων, παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κύριο Σαρρηγεωργίου και δήλωσε μεταξύ άλλων: «…ως Πυροσβεστικό Σώμα χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τη δωρεά έξι πυροσβεστικών οχημάτων για τις ανάγκες των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, η οποία θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, αποτελώντας ταυτόχρονα παράδειγμα αλληλεγγύης προς μίμηση, φανερώνει δε την εκτίμησή σας για την Πυροσβεστική Οικογένεια. Σας ευχαριστούμε θερμά για την αξιέπαινη πράξη σας και ελπίζουμε να σας έχουμε συνοδοιπόρους στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας».

- Advertisement -

Η τελετή παράδοσης των πυροσβεστικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών τόσο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος όσο και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει: Η αντιπυρική περίοδος συνεχίζεται – Προστατεύουμε το περιβάλλον, μένουμε ασφαλείς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αντιπυρική περίοδος, με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος να επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάγκη για αυξημένη προσοχή

ΕΑΕΕ: Η ακτινογραφία των ασφαλίσεων Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων

Η έρευνα αναδεικνύει ότι οι μεταφορές με αφετηρία και προορισμό εκτός Ελλάδας εξακολουθούν να εμφανίζουν δυσανάλογα υψηλό ασφαλιστικό κίνδυνο

Τι θα διαβάσετε στο νέο τεύχος του Insurance World

Το τεύχος Μαΐου-Ιουνίου 2026 κυκλοφορεί με κεντρικό θέμα τη συνέντευξη του Νίκου Βαγιάννη, CEO της Export Credit Greece

Μια έκπληξη από την Aon στην Ύδρα

Δυο λόγια από τον CEO της Αon έφτασαν για να μας προϊδεάσουν περί των όσων θα ακούσουμε σήμερα στο συνέδριο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz: Από τα αυτοκίνητα του ’73 στα έξυπνα αυτοκίνητα του σήμερα… H ανάγκη για προστασία, όμως, παραμένει σταθερή

Την εξέλιξη αυτή αναδεικνύει η ασφαλιστική μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην πορεία της αυτοκίνησης μέχρι σήμερα

Με νέα κίνηση στρατηγικής στη Ρουμανία η Anytime ενισχύει τη διεθνή της παρουσία

Anytime Ρουμανίας και BRD Groupe Société Générale φέρνουν την ασφάλιση αυτοκινήτου απευθείας στο YOU BRD app

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΕΚΑ Ν. Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής: 10 αλήθειες για την ενίσχυση της επαγγελματικής ασφάλισης

«Η μεταρρύθμιση είναι μια διαρκής προσπάθεια να εξασφαλίζουμε ένα σύστημα βιώσιμο, κοινωνικά δίκαιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της νέας εποχής»

ΣΕΜΑ: Με τη στήριξη της ασφαλιστικής αγοράς το ετήσιο ραντεβού των μεσιτών

Για σημαντική ένδειξη εμπιστοσύνης προς τον θεσμό και τον ρόλο των ασφαλιστικών μεσιτών στην αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος

my-Ygeia: Ο προσωπικός φάκελος υγείας περνά στο κινητό

Ένα ακόμη βήμα προς την ψηφιακή διαχείριση της υγείας κάνει ο Όμιλος HHG

Η AI έχει έναν κρίσιμο κίνδυνο που δεν φαίνεται στην οθόνη: την εύθραυστη εφοδιαστική της αλυσίδα

Η ανάλυση της Atradius έρχεται να υπενθυμίσει κάτι που η ασφαλιστική αγορά το γνωρίζει καλά

Η Export Credit Greece στη ΔΕΘ

Καθώς η ελληνική οικονομία αναζητά ολοένα και περισσότερο τον δρόμο προς τις διεθνείς αγορές