back to top
15.8 C
Athens
Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2026

Δ. Μαζαράκης: Μία ομιλία με δύο κατευθύνσεις στη Γιορτή της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στήριξη δικτύου και 4 κύριους στοχους για το μέλλον-Έμφαση σε Γενικές Ασφαλίσεις και προστασίας προσωπικού ατυχήματος

Ο νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης, ανέλαβε το ‘πλοίο’ σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την εταιρεία αλλά και σε μία περίοδο που είναι άκρως θετική για την ασφαλιστική αγορά. Η ομιλία του είχε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη κατεύθυνση ήταν υποστηρικτική για την εταιρεία μετά από μία μεγάλη περίοδο έντονης εσωστρέφειας λόγω των μετοχικών και εταιρικών εξελίξεων και η δεύτερη κατεύθυνση ήταν να δώσει τις μελλοντικές τάσεις και τις μεγάλες προοπτικές της, ενθαρρύνοντας τους συνεργάτες της εταιρείας να κάνουν την υπέρβαση χρησιμοποιώντας μία κινέζικη ιστορία. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Μαζαράκης ήταν να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της Εθνικής Ασφαλιστικής για την δυναμική τους παρουσία και το γεγονός ότι κατάφεραν να διατηρήσουν ψηλά το όνομα και την παραγωγή της εταιρείας.

- Advertisement -

«Ως η μεγαλύτερη και παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας, η Εθνική Ασφαλιστική έχει αποδείξει ότι ξέρει να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται και να ηγείται. Και τώρα καλούμαστε να συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι προς την κορυφή.

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά μου πριν από δύο μήνες, ήξερα ότι οι προκλήσεις είναι πολλές. Όμως, με τη μεθοδικότητα, την ομαδικότητα και την αποφασιστικότητά μας, είμαι βέβαιος ότι θα οδηγήσουμε την Εθνική Ασφαλιστική σε μια νέα εποχή.

- Advertisement -

Μια εποχή όπου θα ενισχύσουμε την παρουσία μας, θα καινοτομήσουμε στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, και θα διασφαλίσουμε ότι οι ασφαλισμένοι μας θα λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και προστασία.

Oι 4 κύριοι στόχοι

Στρατηγικά, έχουμε θέσει τέσσερις κύριους στόχους που θα καθορίσουν την πορεία μας:

1. Περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση των δικτύων πωλήσεών μας, ώστε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στην αγορά.

2. Διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης των διαθέσιμων κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, για να παραμείνουμε ισχυροί και ευέλικτοι.

3. Συνεχής βελτίωση της αποδοτικότητας του οργανισμού και της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και συνεργατών μας, για την παροχή κορυφαίας εμπειρίας.

4. Εστίαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που διασφαλίζουν διαχρονικά βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη, δημιουργώντας αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Όσο αφορά τον τέταρτο στρατηγικό μας στόχο, θα ήθελα να αναφερθώ ειδικά στην εστίασή μας στους κλάδους των γενικών ασφαλίσεων, καθώς και στις καλύψεις προστασίας και προσωπικού ατυχήματος.

Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία επιθυμούμε να επεκταθούμε και να ενισχύσουμε την παρουσία μας. Οι κλάδοι αυτοί αποτελούν έναν από τους πυλώνες της στρατηγικής μας για διαχρονική βιώσιμη ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε νέα, καινοτόμα προϊόντα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων μας.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Ζερβουδάκης, Εθνική Ασφαλιστική: Να φτάσει η παραγωγή το 1 δις ευρώ τα επόμενα 2-3 χρόνια

Σχετικές δημοσιεύσεις

Εθνική Ασφαλιστική και Microsoft διοργανώνουν το πρώτο AI Insurance Hackathon στην Ελλάδα

Το πρώτο AI Insurance Hackathon στην Ελλάδα διοργανώνουν η Εθνική Ασφαλιστική και η Microsoft, από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2026, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στην Ιαπωνία οι κορυφαίοι της Εθνικής Ασφαλιστικής

Στην Ιαπωνία βρέθηκε αυτήν την εβδομάδα η Εθνική Ασφαλιστική τιμώντας τους κορυφαίους της ασφαλιστές στα 135 ετών στην ιστορία των 135 ετών ζωής της.

Τρεις διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική στα Peak Awards 2026

Τρεις διακρίσεις στα Peak Awards 2026 απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική για την πρωτοβουλία «Μπροστά στις Φυσικές Καταστροφές, Αλλάζουμε το Κλίμα Μέσα μας».

Εθνική Ασφαλιστική: 15% έκπτωση στην κατοικία έως 30 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τον ΕΝΦΙΑ

Διπλό οικονομικό όφελος για όσους ασφαλίσουν την κατοικία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου προωθεί η Εθνική Ασφαλιστική

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Π. Λελεδάκης: Ο επαγγελματίας του μέλλοντος θα είναι 100% άνθρωπος, αλλά με τεχνολογικές υπερδυνάμεις

Υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν τις εξελίξεις και υπάρχουν εκείνοι που επιχειρούν να τις διαμορφώσουν. Ο Παναγιώτης Λελεδάκης ανήκει

Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση: Πού βρίσκεται το ασφαλιστικό ενδιαφέρον

Η επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες ασφαλιστικές ανάγκες

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Π. Λελεδάκης: Ο επαγγελματίας του μέλλοντος θα είναι 100% άνθρωπος, αλλά με τεχνολογικές υπερδυνάμεις

Υπάρχουν άνθρωποι που ακολουθούν τις εξελίξεις και υπάρχουν εκείνοι που επιχειρούν να τις διαμορφώσουν. Ο Παναγιώτης Λελεδάκης ανήκει

Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ για μετεγκατάσταση: Πού βρίσκεται το ασφαλιστικό ενδιαφέρον

Η επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης σε 10 ακόμη Περιφερειακές Ενότητες δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες ασφαλιστικές ανάγκες

Η μυωπία των ασφαλιστικών: Τι βλέπουν We R και People for Business

Μυωπία φαίνεται σαν να έχουν οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα απάντησαν σε σχετικές ερωτήσεις του IW.gr για τον μετασχηματισμό τους

UNEP FI Mediterranean Forum 2026 στην Αθήνα από την Πειραιώς

Η Χρηματοοικονομική Πρωτοβουλία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP FI) και η Πειραιώς υποδέχθηκαν στην Αθήνα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα