back to top
6.9 C
Athens
Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2025

Διαταραχές συμπεριφοράς στα παιδιά και έκθεση στον καπνό

Οι συνέπειες του καπνίσματος είναι γενικά γνωστές: τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτι καπνιστών έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα ενώ αν η μητέρα καπνίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό μπορεί να γεννηθεί με μικρότερο βάρος από το φυσιολογικό. Όπως οι επιπτώσεις του καπνού στη συμπεριφορά δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ινστιτούτο ερευνών Insem.
«Η έκθεση των παιδιών στον καπνό κατά την εγκυμοσύνη και μετά τη γέννησή τους διπλασιάζει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν συμπεριφορικές διαταραχές» ανέφερε η Ιζαμπέλα Ανέσι Μαεζάνο, η διευθύντρια του Ινσέρμ/Πανεπιστημίου Πιερ και Μαρί Κιουρί. Τα συμπεράσματα της έρευνας αφορούν παιδιά κάτω των 10 ετών που φοιτούν στο σχολείο.
Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι το 13% των παιδιών παρουσίαζαν συμπεριφορικά προβλήματα και το 15% συναισθηματικές διαταραχές, ανεξαρτήτως αν είχαν εκτεθεί ή όχι στον καπνό του τσιγάρου.
Το ένα στα πέντε παιδιά είχαν εκτεθεί στον καπνό τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (η μητέρα τους ήταν καπνίστρια) όσο και κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία έξι γαλλικών πόλεων.

ΠΗΓΗ:virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε το κάπνισμα

H Affidea τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 31/5, με στοιχεία που αποτυπώνουν τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό μας η διακοπή του καπνίσματος.

Άνοιξη και αλλεργίες «πάνε πακέτο»

Πρωταγωνίστριες της εποχής, «ύπουλος εχθρός» για ενήλικες και παιδιά, κρύβονται παντού και μπορούν να προκαλέσουν πολλά θέματα.

Κάπνισμα και covid-19

Στις 25 Μαΐου 2020 δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Lancet Respiratory Medicine άρθρο σχετικά με τη χρήση καπνού και τη λοίμωξη από τον νέο

Αυτή είναι οι Επιτροπή για τον Έλεγχο του Καπνίσματος

Τη σύνθεση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον έλεγχο του καπνίσματος ανακοίνωσε ο  Υπουργός Υγείας. Στο «τιμόνι» ο Π. Μπεχράκης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών από το ΕΚΠΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται με στόχο την εκπαίδευση διαμεσολαβητών, όπως προβλέπεται από τον νόμο

Η ΕΑΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα στο παλαιό ιστορικό κτίριο του Χ.Α.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το φλουρί κέρδισε ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Χρυσή διάκριση για την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation»

Ν. Μακρόπουλος, Πρόεδρος Ευρώπης Aσφαλιστικής: Ο τυχερός ασφαλιστής της ΕΑΕΕ το 2025

Την τύχη του Νικόλαου Μακρόπουλου που βέβαια κάθε άλλο από τυχαία είναι, την επισφράγισε ένα ακόμα χαρμόσυνο γεγονός.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών από το ΕΚΠΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται με στόχο την εκπαίδευση διαμεσολαβητών, όπως προβλέπεται από τον νόμο

Επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ: O Διοικητής της ΤτΕ, θεσμικοί παράγοντες και κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς στα βραβεία-θεσμός

Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού

Η ΕΑΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα στο παλαιό ιστορικό κτίριο του Χ.Α.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το φλουρί κέρδισε ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Υποχρεωτική Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών & Εποπτεία TEA

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής

Χρυσή διάκριση για την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation»