back to top
17.3 C
Athens
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026

Διακεκριμένος Ηγέτης στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση ο κ. Χρήστος Σοφός

Κορυφαία στιγμή του 17th Insurance Conference αποτέλεσε η Απονομή της Τιμητικής Διάκρισης ως Διακεκριμένου Ηγέτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στον κ. Χρήστο Σοφό, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Sofos Insurance Agency S.A. στο 17Insurance Conference.

Ο ίδιος έκανε μια ιστορική αναδρομή στη ζωή του λέγοντας: Ήταν Ioύλιος του 1978 όταν πέρασα την πόρτα της Εμπορικής Ασφαλιστικής. Έως τότς δεν ήξερα τι σημαίνει ασφάλιση. Ήμουν 20 ετών. Η Εμπορική Ασφαλιστική ήταν για μένα πολύ μεγάλο σχολείο. Εκεί έμαθα τα ασφαλιστικά στην πράξη και έπειτα τα σπούδασα. Έμεινα εκεί έως το 1987. Το 1988 είχα την τιμή να αναλάβω την θέση του αντιπροέδρου στην Διεθνής Ένωσις Ασφαλιστική. Το 2009 διαφωνώντας με τη διοίκηση παραιτήθηκα και επικεντρώθηκα στην εξέλιξη του υφιστάμενου οικογενειακού γραφείου που κάποια στιγμή έγινε η Sofos Insurance Agency S.A.. Αυτός ο οργανισμός έμελλε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ασφαλιστική βιομηχανία ως διαμεσολαβητής. Το 2013 εισήλθε στην ήδη κορεσμένη αγορά υποστήριξης δικτύων πωλήσεων και κατάφερε σε μια 10ετία να είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους ασφαλιστικούς πράκτορες.

- Advertisement -

Λειτουργούμε 21 καταστήμαματα, η εταιρεία απασχολεί 89 υπαλλύλους και έχει περισσότερους απο 80 συνεργατες. Έχουμε 150.000 πελάτες και περισσότερα από 35 εκατ. σε εγγεγραμένα ασφάλιστρα.

“Όλα τα πέτυχα κυρίως χάρη στη σύζυγό μου, που ήταν πάντα εκεί όταν σκόνταφτα να με βοηθήσει να σηκωθώ” είπε. Ο ιδιος αναφέρθηκε στα δύο του παιδιά που είναι πλέον η “ψυχή” της Sofos Insurance Agency S.A..

- Advertisement -

Στη συνέχεια παρότρυνε τους συνεδέλφους “να ενισχύσουμε την ασφαλιστική συνείδηση για θέματα που σχετίζονται κυρίως με τις φυσικές καταστροφές, να αυξήσουμε το μερίδιο της συνδρομής μας στο ΑΕΠ”.

Σχετικά με τον κλάδο της υγείας, αναφέρθηκε στο υψηλό κόστος που επέβαλαν τα νοσηλευτικά ιδρύματα και παράλληλα τις αυξήσεις που προέκυψαν από τις ασφαλιστικές εταιρείες, εκφράζοντας φόβους για μαρασμό του κλάδου εάν κάτι δεν αλλάξει.

Και συνέχισε: Υπάρχει μια ανησυχία καθώς δεν εισέρχεται στην αγορά ικανός αριθμός διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών στελεχών, πρέπει να σκεφτούμε πώς θα καταστήσουμε ξανά ελκυστική την αγορά. Και παράλληλα παρατηρείται ένας αφελληνισμός των ασφαλιστικών εταιρειών στη χώρα μας, οι ελληνικές εταιρείες πρέπει να αυξήσουν το μερίδιό τους”.

“Παραμένω αισιόδοξος και θα προσπαθώ να βάζω το λιθαράκι μου έτσι ώστε η βιομηχανία να αναπτυχθεί περισσότερο. Το ταξίδι ήταν και παραμένει όμορφο” κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Sofos Insurance Agency AE: Σε νέες και σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις με στόχο τα 60 εκατ. ευρώ

Σημαντική αύξηση 20,2% παρουσίασε παραγωγικά το 8μηνο για την εταιρεία, ακριβώς έναν χρόνο μετά την ολοκλήρωση του εμβληματικού Sofos Insurance Summit

Νίκος Γεωργόπουλος: Ο μόνος Έλληνας Insurance Industry Leader του Favikon – Βίντεο

Πώς ο Cyber Resilience Strategist κατέγραψε ιστορική επίδοση στην πρόσφατη λίστα της πλατφόρμας αξιολόγησης

Sofos Insurance Agency: Για 3η συνεχόμενη χρονιά απέσπασε το 1ο Βραβείο Παραγωγής της Apeiron / Triglav

Η διάκριση αυτή, καθώς και η συνεπής επίτευξή της, επισφραγίζει και εδραιώνει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών

Sofos Insurance Agency: Ταξίδι επιβράβευσης πωλήσεων στη μεσαιωνική Μπριζ

Θρ. Σοφός: «Επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, με συνεργασία και ομαδική δουλειά, απέδειξαν ότι μπορούν να επιτύχουν κάθε στόχο»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πίστη στον Θεσμό της Αιμοδοσίας! 

Όταν πιστεύεις στον Άνθρωπο, τότε κάθε σου βήμα, κάθε σου ενέργεια είναι Ανθρωποκεντρική!

Ο Φώτης Πουλής αναλαμβάνει Διευθυντής Ανάπτυξης στον «ΠΑΝΟΡΜΟ»

Σε νέα επαγγελματική θέση στον Συνεταιρισμό Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» περνά ο Φώτης Πουλής

ERGO Ασφαλιστική: Σταθερός ασφαλιστικός συνεργάτης του Ladies Run από το 2012

Σταθερή παρουσία στο Ladies Run διατηρεί η ERGO Ασφαλιστική, η οποία στηρίζει τη διοργάνωση από την πρώτη χρονιά της

Τεχνητή νοημοσύνη, εταιρικές αξίες και ευεξία στο επίκεντρο της Εβδομάδας Αξιών της  NN Hellas

Τη σύνδεση των εταιρικών αξιών με τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο ανέδειξε η NN Hellas, μέσα από την Εβδομάδα Αξιών

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

O ΠΣΑΣ για τον «Ατομικό Επενδυτικό Λογαριασμό Ανηλίκων(Α.Ε.Λ.Α.)»

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (Π.Σ.Α.Σ.), εκπροσωπώντας θεσμικά το σώμα των επαγγελματιών της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στη χώρα

Πίστη στον Θεσμό της Αιμοδοσίας! 

Όταν πιστεύεις στον Άνθρωπο, τότε κάθε σου βήμα, κάθε σου ενέργεια είναι Ανθρωποκεντρική!

CrediaBank: Ενέκρινε η Γ.Γ. Εμπορίου τη συγχώνευση με απορρόφηση της Europe Holdings

Την έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση της Ευρώπη Holdings από την CrediaBank προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου

Στις 3 Νοεμβρίου η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος ανοίγει τον διάλογο για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή της νέας εποχής

Με κεντρικό θέμα «Από την Αβεβαιότητα στην Ανθεκτικότητα – Ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής στη Νέα Εποχή»

Το ελληνικό «φιλότιμο» ως θεμέλιο της σύγχρονης ηγεσίας

Υπάρχουν λέξεις που δύσκολα μεταφράζονται, όχι επειδή δεν υπάρχουν αντίστοιχες έννοιες σε άλλες γλώσσες, αλλά επειδή συμπυκνώνουν έναν ολόκληρο