back to top
17 C
Athens
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2026

Δ. Τσεκούρας, CEO, ARAG Hellas: Η Νομική Προστασία είναι αυτοτελής κλάδος

Κοινός στόχος όλων, έως το 2030 τουλάχιστον, είναι η πολιτική για την ασφαλιστική βιομηχανία να μην ανταποκρίνεται απλώς στις ανάγκες των καταναλωτών, αλλά επίσης να προάγει την κοινωνική ευημερία, την οικονομική σταθερότητα και τη δικαιοσύνη.

Υπό αυτό το πρίσμα, το φετινό Insurance Conference ανέλυσε όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν ήδη στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, μέσα από διακεκριμένους ομιλητές, στελέχη και επιχειρήσεις.

- Advertisement -

Η συμμετοχή στο συνέδριο έγινε με φυσική παρουσία στο Divani Caravel και online μέσα από το LiveOn Expo Complex.

Παρουσίαση με τίτλο «Το άλλο πρόσωπο της ARAG» έκανε ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO, ARAG Hellas.

- Advertisement -

Η ιστορία του κλάδου ταυτίζεται με την ιστορία της εταιρείας μας. Εγώ ως νεαρός δικηγόρος που είχα μόλις επιστρέψει από την Γερμανία, ασχολήθηκα με αυτό και μόνο το brand. Στον κλάδο αυτό υπάρχει μία κάθετη διαίρεση (είναι η εξειδικευμένη εταιρεία και οι άλλοι πάροχοι).

Η Νομική προστασία όπως παρέχεται σήμερα στην Ελλάδα από διάφορους παρόχους θεωρείται ότι αφορά το αυτοκίνητο, είναι λάθος να μιλάμε για Νομική Προστασία στο αυτοκίνητο. Είναι ένας αυτοτελής κλάδος. Δεν πρέπει να συγχέεται, ούτε είναι κάτι επικουρικό του αυτοκινήτου. Αδικεί το κοινωνικό αποτύπωμα που θα μπορούσε να παραχθεί. Ο κάθε κλάδος πρέπει να έχει το επαρκές ασφάλιστρο για τον κίνδυνο που αναλαμβάνει. Η εξειδικευμένη ARAG σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, στις κατατάξεις που γίνονται κατ’ έτος εμείς στο μερίδιο αγοράς έχουμε την πρώτη ή δεύτερη θέση εν συγκρίσει με μεγαθήρια πολυκλαδικών ασφαλίσεων. Άλλο πράγμα να γίνει η Νομική Προστασία από εξειδικευμένη εταιρεία και άλλο από πολυκλαδική. Ίσως δεν ξέρετε ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει σημαντικά πράγματα. Εν μέσω οικονομική κρίσης ο κλάδος ο δικός μας έγινε πύλη εισόδου στην ιδιωτική ασφάλιση του δημόσιου τομέα εργασίας.

 

Στις 29/9/2023 η ιδρυτική πράξη της εταιρείας έρχεται να ακουμπήσει και να ταυτιστεί με τους στόχους των Ηνωμένων Εθνών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Οι δράσεις ΕΚΕ είναι αξιέπαινες.

H διευκόλυνση της πρόσβασης όλων των ανθρώπων στη δικαιοσύνη κατά τρόπο που αυτή να μην αποτελεί προνόμιο των οικονομικά ισχυρών, αποκλειομένων των υπολοίπων, αποτελεί στόχο του ΟΗΕ. 

Photo Credits

©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η νομική προστασία ως σύγχρονη ανάγκη ασφάλειας

Η ιδέα ότι η πρόσβαση στη δικαιοσύνη δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο, αλλά δικαίωμα, βρίσκεται στον πυρήνα της δράσης της ARAG SE Greece

Αλλαγή σκυτάλης στην ARAG Hellas – Νέος CEO από αρχές του χρόνου ο Ανδρέας Γκρέκας

Στελέχη της αγοράς κάνουν λόγο για συντεταγμένη και στρατηγικά οργανωμένη διαδικασία, σε κλίμα σεβασμού και αναγνώρισης

«10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ | 2025 Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών»: Οι χορηγοί στο επίκεντρο της βραδιάς

Με τη συμβολή των στελεχών, των μελών και των χορηγών, ο ΠΑΝΟΡΜΟΣ συνεχίζει να χτίζει ένα μέλλον που στηρίζεται στη συνεργασία και στη δικαιοσύνη

10 Χρόνια ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στηρίζεται στη συνεργασία και στις συνέργειες

Πλήθος ασφαλιστικών στελεχών, συνεταιριστών, συναδέλφων διαμεσολαβητών, δημοσιογράφων και φίλων του cluster συγκέντρωσε το επετειακό συνέδριο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νομική προστασία ως σύγχρονη ανάγκη ασφάλειας

Η ιδέα ότι η πρόσβαση στη δικαιοσύνη δεν πρέπει να αποτελεί προνόμιο, αλλά δικαίωμα, βρίσκεται στον πυρήνα της δράσης της ARAG SE Greece

Νέα καμπάνια ξεκινά από 26/1 η AIG στους κλάδους Προσωπικών Κινδύνων

Αφορά νέες εργασίες στους κλάδους Αυτοκινήτου, Κατοικίας και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Apeiron Insurance Project: Επένδυση στην πρόληψη και την οδική ασφάλεια

Η Apeiron Insurance Project δεν περιορίζεται στον ρόλο του ασφαλιστικού παρόχου

Ψηφιακή υγεία με τη σφραγίδα της NN – Τι προσφέρει η εφαρμογή NN CareApp

Στον τομέα των ψηφιακών υπηρεσιών υγείας επενδύει δυναμικά η NN, παρουσιάζοντας το NN CareApp

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Greek Space Tech Forum 2026: Η νέα δυναμική της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας

Οι προοπτικές που ανοίγονται από τον διπλασιασμό της ελληνικής συμμετοχής στον ESA, στο επίκεντρο του συνεδρίου που διοργανώνεται 21-22/4 από την ethosEVENTS

H NAK Insurance Brokers ενισχύει την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα

Τα ανανεωμένα γραφεία στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ορόσημο για τη στρατηγική της εταιρείας

Ευρεία διυπουργική σύσκεψη ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Γ. Κεφαλογιάννης: «Το θεσμικό πλαίσιο είναι πλέον σαφές και αυστηρό – Η πρόληψη δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση»

Γεωργιάδης για την πλατφόρμα Quality‑for‑All: Νέα εποχή αξιολόγησης στο ΕΣΥ

Σε εκδήλωση του ΠΟΥ παρουσιάστηκε η πλατφόρμα που υποστηρίζει τη συστηματική μέτρηση δεικτών ποιότητας και τη βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών