back to top
15.2 C
Athens
Τρίτη 31 Μαρτίου 2026

Χ. Σταϊκούρας στα Greek Hospitality Awards: Τα μεγάλα έργα υποδομών αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Για 10η συνεχόμενη χρονιά και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Ε.Ο.Τ. τα Greek Hospitality Awards, βράβευσαν τους κορυφαίους του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που με τη δουλειά τους και την απαράμιλλης ποιότητας υπηρεσίες τους, κρατάνε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της τουριστικής βιομηχανίας παγκοσμίως.

- Advertisement -

O πλέον καταξιωμένος θεσμός επιβράβευσης της ελληνικής φιλοξενίας, κλείνει φέτος 10 χρόνια συνεχούς προβολής και υποστήριξης των επιχειρήσεων της ελληνικής τουριστικής αγοράς και τιμούν την επέτειο αυτή με μια διοργάνωση πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ, πλούσια σε συμμετοχές, επαφές και περιεχόμενο.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 128 κατηγορίες βραβείων σε 4 επιμέρους θεματικές ενότητες, 5 τιμητικές διακρίσεις και 3 κορυφαία βραβεία.

- Advertisement -

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κάνοντας αναφορά στα μεγάλα έργα που έχουν συνδράμει στην τουριστική ανάπτυξη, στην αναβάθμιση του εσωτερικού τουρισμού και σε όσα βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Τέτοιο θεσμοί βοηθούν στο να αναδειχθεί η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στον τομέα του τουρισμού. Όσοι βραβεύονται σημαίνει ότι κατάφεραν να εξελιχθούν, κατάφεραν να αναδείξουν το προϊόν. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν γίνει βήματα ώστε να συγχρονιστούν οι επαγγελματίες με την Πολιτεία. Το οικονομικό περιβάλλον είναι σταθερό. Στα οδικά δίκτυα της χώρας έχουν γίνει άλματα που βοηθούν στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα και σε δρόμους που συνδέουν την Ελλάδα με το εξωτερικό. Η Ελλάδα χτίζει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο το οποίο ωφελεί και το τουριστικό προϊόν. Και στα αεροδρόμια έχει γίνει σωστή δουλειά με τους ιδιώτες. Υπάρχουν όμως προβλήματα στα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που πρέπει να τρέξουμε για να τα αναβαθμίσουμε. Και τα μέσα μεταφοράς αναβαθμίζουν τον τουρισμό, ενώνουμε τον στόλο λεωφορείων, θα έχουμε νέο Μετρό στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζουμε καινούργια γραμμή στην Αθήνα.

Δεν ωραιοποιώ τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες δεκατίες, αλλά ήταν μια καλή χρόνια για τον τουρισμό. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε τον κλάδο”.

Photo Credits
©Ελένη Παπαδάκη/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι
©Γεωργία Παναγοπούλου/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στ. Στεφανίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο ανθεκτικό, ασφαλές και βιώσιμο αύριο για την ελληνική φιλοξενία» – Βίντεο

Μιλώντας στα Greek Hospitality Awards 2025, τo διευθυντικό στέλεχος της ERGO ανέδειξε τον ρόλο της ασφάλισης στη βιωσιμότητα του τουρισμού

Ε. Ράπτη στα Greek Hospitality Awards: Μαζί θα κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Ν. Παπαθανάσης, grha24: H Ελλάδα παρουσιάζει ένα δυνατό πρόσωπο στην παγκόσμια αγορά

Από το βήμα του 10ου Greek Hospitality Awards, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συνεχάρη τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου

Eτοιμαστείτε για τα Greek Hospitality Awards 2023

Eτοιμαστείτε για τα λαμπερά Greek Hospitality Awards 2023, τον πιο καταξιωμένο θεσμό της ελληνικής φιλοξενίας!

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΛΣΤΑΤ: Οι εθνικές δαπάνες υγείας το 2024 – Κοντά στο 5% η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας αυξήθηκε κατά 5,1% σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής

ΕλΔΑΠ: Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

150 Δήμαρχοι συνυπέγραψαν την ιστορική στρατηγική συμφωνία Πολιτείας-ΟΤΑ για τους κρίσιμους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ανθεκτικότητας

EventAtlas: Η έξυπνη λύση για invitations, check-in & reporting

Διαχειριστείτε προσκλήσεις, συμμετοχές και δεδομένα εκδηλώσεων σε μία πλατφόρμα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΕΛΣΤΑΤ: Οι εθνικές δαπάνες υγείας το 2024 – Κοντά στο 5% η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας αυξήθηκε κατά 5,1% σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής

Νέα δεδομένα για το συνολικό κόστος χρήσης αυτοκινήτου σε Ελλάδα και Ευρώπη

Tα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα (BEV) καθίστανται η πιο οικονομική επιλογή μίσθωσης σε ολοένα περισσότερες χώρες και κατηγορίες οχημάτων

ΕλΔΑΠ: Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

150 Δήμαρχοι συνυπέγραψαν την ιστορική στρατηγική συμφωνία Πολιτείας-ΟΤΑ για τους κρίσιμους τομείς της πολιτικής προστασίας και της ανθεκτικότητας

EventAtlas: Η έξυπνη λύση για invitations, check-in & reporting

Διαχειριστείτε προσκλήσεις, συμμετοχές και δεδομένα εκδηλώσεων σε μία πλατφόρμα