back to top
16.8 C
Athens
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2026

Χ. Σταϊκούρας στα Greek Hospitality Awards: Τα μεγάλα έργα υποδομών αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Για 10η συνεχόμενη χρονιά και υπό την αιγίδα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Ε.Ο.Τ. τα Greek Hospitality Awards, βράβευσαν τους κορυφαίους του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που με τη δουλειά τους και την απαράμιλλης ποιότητας υπηρεσίες τους, κρατάνε την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις της τουριστικής βιομηχανίας παγκοσμίως.

- Advertisement -

O πλέον καταξιωμένος θεσμός επιβράβευσης της ελληνικής φιλοξενίας, κλείνει φέτος 10 χρόνια συνεχούς προβολής και υποστήριξης των επιχειρήσεων της ελληνικής τουριστικής αγοράς και τιμούν την επέτειο αυτή με μια διοργάνωση πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ, πλούσια σε συμμετοχές, επαφές και περιεχόμενο.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν συνολικά 128 κατηγορίες βραβείων σε 4 επιμέρους θεματικές ενότητες, 5 τιμητικές διακρίσεις και 3 κορυφαία βραβεία.

- Advertisement -

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κάνοντας αναφορά στα μεγάλα έργα που έχουν συνδράμει στην τουριστική ανάπτυξη, στην αναβάθμιση του εσωτερικού τουρισμού και σε όσα βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Τέτοιο θεσμοί βοηθούν στο να αναδειχθεί η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στον τομέα του τουρισμού. Όσοι βραβεύονται σημαίνει ότι κατάφεραν να εξελιχθούν, κατάφεραν να αναδείξουν το προϊόν. Τα τελευταία χρόνια όμως έχουν γίνει βήματα ώστε να συγχρονιστούν οι επαγγελματίες με την Πολιτεία. Το οικονομικό περιβάλλον είναι σταθερό. Στα οδικά δίκτυα της χώρας έχουν γίνει άλματα που βοηθούν στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού.

Βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα έργα και σε δρόμους που συνδέουν την Ελλάδα με το εξωτερικό. Η Ελλάδα χτίζει ένα ασφαλές οδικό δίκτυο το οποίο ωφελεί και το τουριστικό προϊόν. Και στα αεροδρόμια έχει γίνει σωστή δουλειά με τους ιδιώτες. Υπάρχουν όμως προβλήματα στα 22 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια που πρέπει να τρέξουμε για να τα αναβαθμίσουμε. Και τα μέσα μεταφοράς αναβαθμίζουν τον τουρισμό, ενώνουμε τον στόλο λεωφορείων, θα έχουμε νέο Μετρό στη Θεσσαλονίκη, σχεδιάζουμε καινούργια γραμμή στην Αθήνα.

Δεν ωραιοποιώ τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί τις τελευταίες δεκατίες, αλλά ήταν μια καλή χρόνια για τον τουρισμό. Θα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να βοηθήσουμε τον κλάδο”.

Photo Credits
©Ελένη Παπαδάκη/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι
©Γεωργία Παναγοπούλου/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στ. Στεφανίδης: «Μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα πιο ανθεκτικό, ασφαλές και βιώσιμο αύριο για την ελληνική φιλοξενία» – Βίντεο

Μιλώντας στα Greek Hospitality Awards 2025, τo διευθυντικό στέλεχος της ERGO ανέδειξε τον ρόλο της ασφάλισης στη βιωσιμότητα του τουρισμού

Ε. Ράπτη στα Greek Hospitality Awards: Μαζί θα κρατήσουμε την Ελλάδα ψηλά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη

Επέστρεψε η μεγάλη γιορτή του ελληνικού τουρισμού με την τέλεση της κορυφαίας εκδήλωσης αριστείας για την ελληνική ξενοδοχία.

Ν. Παπαθανάσης, grha24: H Ελλάδα παρουσιάζει ένα δυνατό πρόσωπο στην παγκόσμια αγορά

Από το βήμα του 10ου Greek Hospitality Awards, ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συνεχάρη τους ανθρώπους του τουριστικού κλάδου

Eτοιμαστείτε για τα Greek Hospitality Awards 2023

Eτοιμαστείτε για τα λαμπερά Greek Hospitality Awards 2023, τον πιο καταξιωμένο θεσμό της ελληνικής φιλοξενίας!

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Οι επιδόσεις 2025 των Lloyd’s, προβλέψεις 2026 με μία ματιά

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για πιο δύσκολες συνθήκες, αξίζει να επαναλάβουμε ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι» τονίζει μεταξύ άλλων ο CEO P. Tiernan

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

50 Χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Οι νέες προκλήσεις και η προστασία των οδηγών

Το επετειακό συνέδριο του οργανισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/5 στο Divani Caravel – Θεματολογία 1ου πάνελ και δήλωση δωρεάν συμμετοχής

Η Howden Hellas στον τελικό του Athens Negotiations Tournament 2026

H εταιρεία ανέλαβε ενεργό ρόλο ως μεγάλος χορηγός αλλά και συγκροτώντας επιτροπή αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων ομάδων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Deloitte Finance Trends 2026: Οι 5 παγκόσμιες τάσεις που επηρεάζουν τις Οικονομικές Διευθύνσεις

Η πρώτη έκθεση «Finance Trends» καταγράφει μεταξύ άλλων πως οι CFOs εξελίσσονται σε βασικούς διαμορφωτές της στρατηγικής, αξιοποιώντας την ΤN και το Cloud

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Τι αλλάζει σε μετρητά, crypto και ακίνητα

H ριζική αναδιάρθρωση του φορολογικού ελέγχου εισάγει ενιαίο πλαίσιο παρακολούθησης εισοδημάτων, περιουσίας και συναλλαγών

Οι επιδόσεις 2025 των Lloyd’s, προβλέψεις 2026 με μία ματιά

«Καθώς προετοιμαζόμαστε για πιο δύσκολες συνθήκες, αξίζει να επαναλάβουμε ότι δεν θα μείνουμε άπραγοι» τονίζει μεταξύ άλλων ο CEO P. Tiernan

Ο Μιχάλης Τζωρτζωρής εξηγεί τι πραγματικά σημαίνει να έχεις ασφάλεια υγείας

O Διευθύνων Σύμβουλος της AMT Μεσίτες Ασφαλίσεων καλεσμένος στο 1ο επεισόδιο του vidcast «Αν ήξερες!»

50 Χρόνια Επικουρικό Κεφάλαιο: Οι νέες προκλήσεις και η προστασία των οδηγών

Το επετειακό συνέδριο του οργανισμού θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12/5 στο Divani Caravel – Θεματολογία 1ου πάνελ και δήλωση δωρεάν συμμετοχής