back to top
22.5 C
Athens
Κυριακή 24 Μαΐου 2026

Brexit: Γαλλία – Βρετανία σημειώσατε “Χ”

της Ελενας Ερμείδου

Πέντε Ευρωπαϊκοί προορισμοί βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των Lloyds του Λονδίνου. Ενας εξ’ αυτών των προορισμών φέρεται να είναι η Γαλλία, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη να «εξοπλίζεται» τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να προσελκύσει νέες θυγατρικές, εταιρειών που ψάχνουν για διέξοδο μετά το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

- Advertisement -

Ο Πρόεδρος των Lloyds έχει ήδη τονίσει ότι θα δράσει εγκαίρως, ώστε να διασφαλίσει το 11% των εσόδων της αγοράς των Lloyds  που προέρχονται από την Ευρώπη. Η κυβέρνηση δε, της Γαλλίας ευθυγραμμισμένη με τις Εποπτικές Αρχές για την κεφαλαιαγορά, τις τράπεζες και τις ασφάλειες περνούν μέτρα για την διευκόλυνση και την ταχύτερη ολοκλήρωση  των αδειοδοτήσεων, εταιρειών που επιθυμούν να “μεταναστεύσουν”, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Clyde & Co.

Οι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές που θέλουν να μεταφέρουν μέρος των επιχειρήσεων τους στην Γαλλία και  που εποπτεύονται από τις Βρετανικές Εποπτικές Αρχές θα λάβουν ειδικής μεταχείρισης. Ενα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι, ήδη το κράτος της Γαλλίας έχει τοποθετήσει αγγλόφωνους αξιωματούχους σε κομβικά πόστα ώστε να διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των δύο αυτών χωρών.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή, από την άλλη πλευρά, η Βρετανία σχεδιάζει να μετατραπεί σε κέντρο  insurance-linked securities (ILS). Πρόκειται για μία διαδικασία η οποία θα οριστικοποιηθεί εντός του επομένου έτους.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Φτηνότερες οι εκχωρήσεις κινδύνων περιουσίας, οι πρώτες εκτιμήσεις και οι λόγοι

Η Guy Carpenter επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι το πλεονάζον κεφάλαιο λειτούργησε ως καταλύτης για την πτώση τιμών σε πολλούς παραγωγικούς τομείς

Baden-Baden 2025: Προτάσεις αντασφάλισης ενόψει 1ης Ιανουαρίου 2026

Bασικά θέματα συζήτησης στο συνέδριο, τα ILS, η τεχνολογία και ο ρόλος των κυβερνήσεων

Η Coface εγκρίνεται από το Lloyd’s για νέο συνδικάτο πιστωτικής ασφάλισης – Σημαντικές ευκαιρίες για την ελληνική αγορά

Η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα του Lloyd’s ενισχύουν την εμπιστοσύνη των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς συνεργασίες

Τι είδαν τα Lloyds το 2024 και τι οραματίζονται για το 2025

O J. Neal εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα Lloyd’s βρίσκονται σε πολύ καλή θέση ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αλλαγές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή