back to top
24.3 C
Athens
Κυριακή 4 Μαΐου 2025

Ατύχημα με ασανσέρ στο ΑΧΕΠΑ! Κινδύνεψαν 3 άνθρωποι

Βγαλμένη από ταινία τρόμου είναι η περιπέτεια που έζησαν 2 εργαζόμενοι και ένας συνοδός στο ΑΧΕΠΑ, όταν το ασανσέρ στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση από το ισόγειο στο κλιμακοστάσιο, 2 ορόφους πιο κάτω.

Αν και σοκαρισμένοι, οι επιβαίνοντες ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν, πλην ενός που υπέστη ελαφρύ τραυματισμό.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το Διοικητή του νοσοκομείου, την προηγούμενη μέρα η εταιρία που έχει αναλάβει με σύμβαση τη συντήρηση των ανελκυστήρων, είχε πραγματοποιήσει εργασίες επισκευής καθώς υπήρχε βλάβη. “Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε εάν η προηγούμενη βλάβη συνδέεται με τη νέα” λέει στο Virus ο κ. Σπανός, ο οποίος μετά το συμβάν κάλεσε εκ νέου την εταιρεία συντήρησης για τεχνικό έλεγχο. “Μόλις ο έλεγχος ολοκληρωθεί θα μας παραδοθεί το σχετικό πόρισμα προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία του ατυχήματος” συμπληρώνει.

Για τους εργαζόμενους, πάντως, το περιστατικό μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού οι ανελκυστήρες του ΑΧΕΠΑ είναι παμπάλαιοι, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν τακτικά βλάβες.

- Advertisement -

“Κλείνονται μέσα συνοδοί, προσωπικό και ασθενείς. Ξεμένουν τα ασανσέρ μεταξύ δύο ορόφων. Πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν” αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, που επισημαίνει ότι το Σωματείο θέτει το ζήτημα της αντικατάστασής τους εδώ και 10 χρόνια.

Το διαρκές πρόβλημα φαίνεται να αναγνωρίζει και η Διοίκηση του νοσοκομείου. Διαφωνεί, ωστόσο, περί της αναγκαιότητας αντικατάστασής των ασανσέρ.

“Δεν μας έχει υποδειχθεί μέχρι σήμερα ότι απαιτείται αντικατάσταση” ισχυρίζεται ο κ. Σπανός, ο οποίος επικαλείται τις εκθέσεις καλής λειτουργίας που του παραδίδει η εταιρία που πραγματοποιεί τις συντηρήσεις. Αν πράγματι είναι έτσι τα πράγματα, η εταιρία που κάνει τις συντηρήσεις θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το σοβαρό συμβάν.

Αλήθεια, όμως, εάν δεν κινητοποιούν τη Διοίκηση οι τακτικές βλάβες με αποκορύφωμα το τελευταίο αυτό περιστατικό, αναρωτιέται κανείς τι θα πρέπει να συμβεί για να κριθεί σκόπιμη η αντικατάσταση των ανελκυστήρων, τους οποίους καθημερινά χρησιμοποιούν δεκάδες άνθρωποι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενέκρινε τις κάμερες στους δρόμους

Την τοποθέτηση καμερών στους δρόμους από την Ελληνική Αστυνομία για την αποτροπή και καταστολή αξιόποινων πράξεων καθώς και τη διαχείριση της κυκλοφορία

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Ποια νέα έργα για την Υγεία εντάχθηκαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Μητρώα της ΗΔΙΚΑ, προληπτικά τεστ υγείας, προγράμματα έρευνας και άλλα περιλαμβάνονται στα 372 έργα που εντάχθηκαν στο σκέλος των επιδοτήσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 13,5 δισ. ευρώ.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

Tο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολογων Παθολόγων Ελλάδος προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 12ης Απριλίου 2025.

H AMK σηματοδοτεί τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ευρώπη Holdings

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Ευρώπη Holdings, ύψους 68,3 εκατ. ευρώ.

EIAΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαΐου για διοικητικά στελέχη και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Θεματολογική ευρύτητα και εξειδίκευση στα εργασιακά ενδιαφέροντα των διοικητικών στελεχών ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Ποια χώρα ασφαλίζει την εμπορική ναυτιλία της με 1 δισ. ευρώ

Η Δανία θα διαθέσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ για να ασφαλίσει τον εμπορικό στόλο της σε περίπτωση πολέμου ή μεγάλης κρίσης.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της Επαγγελματικής Ασφάλισης επί τάπητος στο 6ο Συνέδριο (Οcin25)

Για μία ακόμα χρονιά, η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) διοργανώνει, με την υποστήριξη της ethosEVENTS

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος

Tο νέο διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Ογκολογων Παθολόγων Ελλάδος προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 12ης Απριλίου 2025.

H AMK σηματοδοτεί τον ολιστικό μετασχηματισμό της Ευρώπη Holdings

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ της Ευρώπη Holdings, ύψους 68,3 εκατ. ευρώ.

Στην κορυφή των Δεικτών Φερεγγυότητας για 5η συνεχή χρονιά η NP Ασφαλιστική

H NP Ασφαλιστική παρέμεινε και στο έτος 2024 στην 1η θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών Solvency II.

Swiss Re: Στα 318 δισεκ. οι παγκόσμιες οικονομικές απώλειες το 2024, ανασφάλιστο το 57% των ζημιών

Οι αντασφαλιστές μπορούν να καλύψουν απώλειες μέχρι και 300 δισεκ το χρόνο λόγω της πληθώρας κεφαλαίων, αυξάνεται η ζήτηση για αντασφαλιστικές εγγυήσεις