back to top
37.2 C
Athens
Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

Ασφαλιστές: Εχετε μήνυμα από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ

Την ομαλή μετάβαση του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην νέα εποχή χωρίς προβλήματα εγγυάται ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.  Με όχημα την Οδηγία για την Διανομή Ασφαλιστικών Προϊόντων (IDD) πρώην IMD, η οποία πέρασε και έγινε νόμος του κράτους  (4583/2018) έστειλε δύο βασικά μηνύματα από βήμα εσπερίδας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Money Show 2019 στην Αθήνα.

Της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

«Ούτε ένας από εσάς τους ασφαλιστές δεν θα έχει πρόβλημα με την IDD – το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα σας» είπε ο κος Χατζηθεοδοσίου, περιγράφοντας εν συντομία τα μελλοντικά σχέδια του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη της τάξης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Η IDD με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΕΕΑ φαίνεται να ενώνει το κλάδο, παρά τις όποιες δυσκολίες και βήματα απαιτούνται για την προσαρμογή της. Το Επιμελητήριο θα δεχτεί με σκοπό να επιλύσει κάθε θέμα που αφορά την IDD μέσω μέϊλ  από την Περιφέρεια. Παράλληλα θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους φορείς πανελλαδικά. Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε  χρειάζεται να γίνουν συναντήσεις με το Υπουργείο για τον νέο νόμο και είναι κάτι που έχει ζητήσει το Επιμελητήριο να διευθετήσει η ΕΑΕΕ.

- Advertisement -

Ουσιαστικότερο και πρωτοφανές για το κλάδο, τον Μάρτιο του 2019 ετοιμάζεται να γίνει η πρώτη μεγάλη συνάντηση ασφαλιστικής διαμεσολάβησης που έγινε ποτέ στην χώρα. Επαγγελματίες από διαφορετικές γεωγραφικές περιφέρειες θα συγκεντρωθούν και θα ανταλλάξουν απόψεις και θα συνομιλήσουν σε μία κοινή και μόνο γλώσσα.

Η ενότητα του κλάδου αναμένεται να ενισχυθεί και με τις αυξημένες γνώσεις που σχεδιάζει να δώσει σε κάθε ασφαλιστή το Επιμελητήριο. Ετοιμάζεται από το Επιμελητήριο μία μελέτη, ή πιο συγκεκριμένα μία προμελέτη η οποία θα μελετά, μεταξύ άλλων τα προβλήματα του κλάδου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τα ευρωπαϊκά δεδομένα και θα παραδοθεί προς ολοκλήρωση στα Σωματεία.

O κος Χατζηθεοδοσίου αναφερόμενος στην IDD, στις ενέργειες του Επιμελητηρίου αλλά και στην οικονομία και τις νέες τάσεις στις ασφάλειες τόνισε πως το ΕΕΑ δεν πρόκειται να διαγράψει κανέναν ασφαλιστή.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Γ. Χατζηθεοδοσίου για ιό Δυτικού Νείλου: «Στην Αττική τo 70% των κρουσμάτων και 10 θάνατοι – Έγιναν έγκαιρα οι απαιτούμενες ενέργειες;»

Ουσιαστική ενημέρωση για ένα θέμα που αφορά την επιχειρηματική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας ζητά ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Η ΕΑΔΕ επανέρχεται στο ζήτημα του δικαιώματος συμβολαίου με αφορμή νέα Εγκύκλιο της Generali

Η Ένωση κάνει λόγο για πρακτικές που δημιουργούν ιδιαίτερα ανησυχητικό προηγούμενο για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η αυξημένη τουριστική κίνηση δεν μεταφράζεται σε ανάλογη κατανάλωση – Τι αναμένει από τη ΔΕΘ

Την ανάγκη στρατηγικής αντί αποσπασματικών μέτρων για τις ΜμΕ επισήμανε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ μιλώντας στην ΕΡΤ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη δράση στις 26/8 στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Στόχος η εξοικείωση με τις Πρώτες Βοήθειες για τους τετράποδους φίλους μας

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ: Πρόγραμμα προετοιμασίας για τις εξετάσεις πιστοποίησης Ασφαλιστικού Πράκτορα

Εξ αποστάσεως για 30 διδακτικές ώρες, από την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2026

Η Κική Τσακαλδήμη στο MDRT DAY by MCC Hellas 2026

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2026 στο Aldemar Olympian Village

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη δράση στις 26/8 στο Σύνταγμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου

Στόχος η εξοικείωση με τις Πρώτες Βοήθειες για τους τετράποδους φίλους μας

Οδηγίες ΕΟΔΥ για προστασία από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται για ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών, όσους βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή ή έχουν χρόνια υποκείμενα νοσήματα

Το «IW» στο Αμβούργο, καταγράφει τη μετάβαση της Globus Versicherungs στον όμιλο Allianz

Η θέση της Allianz ήταν σχεδόν επάλληλα με τις μεγαλύτερες αποθήκες του κόσμου στην πόλη της Χανσεατικής Ένωσης –της ελεύθερης ζώνης εμπορίου– στο Αμβούργο

Η ζέστη δοκιμάζει τους οδηγούς – Πώς επηρεάζει την οδήγηση το καλοκαίρι

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει τον παράγοντα της θερμοκρασίας ως μέρος της συνολικής συζήτησης για την οδική ασφάλεια

Insurance Europe: Στο επίκεντρο ο χρηματοοικονομικός και ασφαλιστικός αλφαβητισμός των Ευρωπαίων

Ειδική συζήτηση στις 3 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών, της ασφαλιστικής αγοράς και της νεολαίας