back to top
7.4 C
Athens
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2025

Ιδού τα κριτήρια αξιολόγησης των διοικητών νοσοκομείων

Του Αιμίλιου Νεγκή, διευθυντή σύνταξης, virus.com.gr & Pharma Health Business magazine

Επιτέλους, το Υπουργείο Υγείας κατέληξε στα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογηθούν οι περίπου 1.600 υποψήφιοι για 146 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σήμερα, αποκαλύπτουμε κατά αποκλειστικότητα τις εμπιστευτικές οδηγίες που έχουν δοθεί στα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης.

- Advertisement -

Ο νόμος προβλέπει απλώς ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και πως θα συνεκτιμηθούν προσόντα, όπως μεταπτυχιακοί τίτλοι, ειδικά σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων, η κοινωνική δράση, ξένες γλώσσες κλπ.

Ας δούμε όμως ποιες οδηγίες έχει δώσει εμπιστευτικά η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην 5μελή Επιτροπή Αξιολόγησης, πρόεδρος της οποίας είναι γ.γ. του υπουργείου κ. Π. Γιαννουλάτος.

- Advertisement -

Υποψήφιοι που έχουν μακρά εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και δη στην αγορά υγείας δεν είναι επιθυμητοί και θα απορρίπτονται. Δεν είναι δυνατόν να δημόσια νοσοκομεία να διοικούνται με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια. Οι νεοφιλελεύθερες επιλογές στο σύστημα υγείας τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχρέωση των δημοσίων νοσοκομείων και την πλήρη εξάρτισή τους από τις ξένες πολυεθνικές του φαρμάκου.

Ακόμη, θα απορρίπτονται:
• Υποψήφιοι που έχουν εργαστεί σε μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπως ΣΚΑΪ ή MEGA ή αρθρογραφούν στον Τύπο ή διατηρούν σχέσεις με δημοσιογράφους, που φέρονται να έλαβαν χρηματοδότηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2009-2014.
• Όσοι έχουν κατοικίδια σκύλους ράτσας πεκινουά διότι διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι ο χαρακτήρας ενός σκύλου μπορεί να μοιάζει με του κυρίου του. Τα πεκινουά φημίζονται για το πείσμα τους και πολλές φορές παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά, ιδιαίτερα προς άλλους σκύλους. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και έχει την τάση να γαβγίζει πολύ.

Προτεραιότητα

Από την άλλη, προτεραιότητα θα έχουν μόνο οι πρώτοι βαθμού συγγενείς με στελέχη, βουλευτές και υπουργούς των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Δηλαδή, σύζυγοι, τέκνα και σύντροφοι με ή χωρίς σύμφωνο συμβίωσης.

Επίσης, θα προτιμώνται υποψήφιοι που το λέει η καρδιά τους και στο παρελθόν δεν έχουν διστάσει να τα βάλουν με το φορομπηχτικό Κράτος ΠΑΣΟΚΝΔ. Π.χ. θα προτιμηθούν όσοι υποψήφιοι διατηρούσαν διπλά βιβλία στην ατομική τους επιχείρηση.

Θετικά θα συνεκτιμηθεί αν ο υποψήφιος έχει εξοχικό σε κάποιο από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έτσι ώστε να διαθέσει το σπίτι του στο Κράτος για τη φιλοξενία προσφύγων ή μεταναστών.

Θα προτιμηθούν υποψήφιοι που έχουν συμμετάσχει σε αποχή και καταλήψεις στη διάρκεια της φοίτησής τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ που πήραν το πτυχίο τους μετά από 8 και πλέον χρόνια θα λάβουν πρόσθετη μοριοδότηση, καθώς ζορίστηκαν πολύ να πάρουν πτυχίο.

Ειδικές ρυθμίσεις

Αν ο υποψήφιος είναι κάτοχος της ειδικότητας της γενικής ιατρικής, τότε θα απορρίπτεται. Όμως, θα εντέλλεται να μετακινηθεί κατά προτεραιότητα στο Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) του πλησιέστερου στην οικεία του νοσοκομείου του ΕΣΥ.

Όσον αφορά τις ξένες γλώσσες θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους γνωρίζουν τη ρωσική ή και την κινεζική, ώστε να αξιοποιηθούν για την υλοποίηση του PLAN X, στην περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σημειώνεται ότι η ρωσική και κινεζική βιομηχανία κατασκευάζει άριστα ιατρικά υλικά σε χαμηλές τιμές και η προμήθειά τους δύναται να ανακουφίσει οικονομικά το ΕΣΥ στην παρούσα συγκυρία.

Οδηγίες για την προσωπική συνέντευξη

Απαγορεύονται τα γυαλιά ηλίου ή έγχρωμοι φακοί επαφής, ώστε τα μέλη της επιτροπής να κοιτάξουν τους υποψηφίους στα μάτια. Θα συνεκτιμηθεί ιατρική γνωμάτευση για το βυθό του οφθαλμού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι όμως η βυθοσκόπηση να έχει πραγματοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο.

Θα υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί τόσο για τους συνεντευξιαστές όσο και τους υποψηφίους. Οι ερωτήσεις των μελών της επιτροπής δεν μπορεί να διαρκούν περισσότερο από 45 δευτερόλεπτα και οι απαντήσεις των υποψηφίων τα 2 λεπτά.

Συνολικά, η προσωπική συνέντευξη δεν μπορεί να διαρκεί πάνω από 15 λεπτά, τα οποία επαρκούν για να σχηματιστεί πλήρη εικόνα για την προσωπικότητα του υποψηφίου. Με βάση τους χρονικούς περιορισμούς, ο χρόνος των 15 λεπτών επαρκεί για τη διενέργεια τουλάχιστον 6 ερωταπαντήσεων.

Υ.Γ.: Μεταξύ σοβαρού και αστείου…

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ευκαιρίες, κίνδυνοι στην εποχή του Branding και Franchise

Γνωρίζετε τις νέες ευκαιρίες και τους νέους κινδύνους του Branding και του Franchise των ξενοδοχείων  καθώς και τις εξελίξεις στον τομέα διαχείρισης Περιουσίας του κλάδου της Φιλοξενίας;

Eurolife FFH: Ολοκληρώθηκε ο α’ κύκλος της εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας σε συνεργασία με το Πα.Πει.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος ακαδημαϊκός κύκλος εκπαίδευσης για το πρόγραμμα «Βασικές Αρχές Management και Αποτελεσματικής Διοίκησης

Ξένες φαρμακευτικές: Ξεχείλισε το ποτήρι στο χώρο του Φαρμάκου

Για ολιγωρία κατηγορεί την πολιτική ηγεσία το Pharma Innovation Forum ως προς τις δεσμεύσεις της για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και την εξυγίανση του συστήματος Υγείας. Αδιέξοδη χαρακτηρίζει την πολιτική αυτή το PIF, τονίζοντας ότι η κατάτμηση του προϋπολογισμού δεν είναι λύση.

Ν. «Άγιος Ανδρέας»: Ποιον «καίει» το πόρισμα της ΕΔΕ για τον θάνατο του 49χρονου

Φως αναμένεται να ριχθεί με την ΕΔΕ στην υπόθεση του θανάτου του 49χρονου Θοδωρή Νεμουτιάνου έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα. Η διαδικασία κυλά αργά, χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, ενώ αρχικά είχε εκδιωχθεί εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου

Οι θέσεις Insurance Europe σχετικά με την προώθηση πρότασης Omnibus

Μεταξύ των προωθούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της συγκαταλέγεται η υιοθέτηση πρότασης Omnibus

Η NN Group ολοκλήρωσε την πώληση των δραστηριοτήτων της στην Τουρκία


Ο όμιλος NN ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης των τουρκικών δραστηριοτήτων του στη Zurich Turkiye.

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Το δημογραφικό στο μικροσκόπιο της Eurostat: O ευρωπαϊκός πληθυσμός γερνάει…

Η μέση ηλικία του πληθυσμού της ΕΕ έφθασε την 1η Ιανουαρίου 2024 τα 44,7 χρόνια, ανακοινώθηκε από τη Eurostat. Αυτό σημαίνει πως

Πώς θα κρατήσετε τους πελάτες σας στις Κυκλάδες και την Κρήτη

Από εκεί που ψάχναμε για πελάτες για να ασφαλίσουν την περιουσία τους, ψάχνουμε να δούμε πότε τα επιστημονικά συμπεράσματα ....

Έγκριση θεραπευτικής αγωγής για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα

To «πράσινο φως» έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σε νέα θεραπευτική επιλογή για τον μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Έναρξη νέου κύκλου Σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το 2025 από την NP Ασφαλιστική

Νέο κύκλο σεμιναρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Επανεκπαίδευση) Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ξεκινάει εντός του Μαρτίου