back to top
17.2 C
Athens
Τετάρτη 6 Μαΐου 2026

Αποκαλυπτική Μελέτη του Ε.Ε.Α. για τους μεσίτες παρουσιάζεται σε υβριδική εκδήλωση

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, πιστό στη δέσμευσή του για την έμπρακτη στήριξη των επαγγελματικών κλάδων, παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 17:00, μία νέα Μελέτη που αναμένεται να αποτελέσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» για τους μεσίτες.

Παράλληλα περιλαμβάνει και πολύτιμα στοιχεία για την πορεία του Real Estate στη χώρα μας, σε μία εποχή που το κόστος της στέγης αλλά και η δυσκολία στην ανεύρεση της αποτελούν σοβαρά προβλήματα για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

- Advertisement -

Τη Μελέτη για λογαριασμό του Ε.Ε.Α. εκπόνησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ε.Ε.Α και θα είναι υβριδική. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά μέσω διαδικτύου πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

- Advertisement -

https://youtube.com/live/OHaz7cQaEVg?feature=share

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εξ αποστάσεως ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας.

Τη Μελέτη θα παρουσιάσουν οι Γιώργος Θανόπουλος και Σταμάτης Βαρδαρός από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Επίσης θα τοποθετηθούν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεσιτών του Ε.Ε.Α. Αναστάσιος Καυκαλέτος καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδας Κώστας Τζάρος, ενώ αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων του κλάδου των μεσιτών.

Δήλωση Προέδρου Ε.Ε.Α.

«Από την έρευνα αυτή προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και ένα από αυτά είναι ότι παρά τις προκλήσεις που υπάρχουν, η ζήτηση για μεσιτικές υπηρεσίες παραμένει ισχυρή. Υπάρχουν λοιπόν σημαντικές ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, κάτι που θα επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό και το σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Εξάλλου μιλάμε για έναν κλάδο με ιδιαίτερη δυναμική με κυρίαρχη χρονιά το 2019 σε επίπεδο δηλωθέντων εισοδημάτων και αριθμού επαγγελματιών.

Όταν σήμερα το 76% των ερωτώμενων δηλώνει ότι είναι πιθανό να αγοράσει, πουλήσει ή ενοικιάσει κάποιο ακίνητο μέσα στην επόμενη πενταετία, καταλαβαίνουμε ότι το επάγγελμα του μεσίτη είναι κομβικό. 

Επίσης τα στοιχεία αποδεικνύουν και το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά για την αναζήτηση στέγης, κάτι που ήδη αποτελεί πρόβλημα για μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην προσπάθεια του να στηρίξει με κάθε τρόπο τα μέλη του, έχει εκπονήσει μία σειρά από Μελέτες που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά διάφορους κομβικούς κλάδους της οικονομίας. Έτσι, μετά από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, τις σχολές οδηγών, τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών αλλά και άλλους κλάδους, έχουν πλέον και οι μεσίτες μία εμπεριστατωμένη Μελέτη για τον δικό τους επαγγελματικό χώρο. Αυτή θα παρουσιάσουμε στο Ε.Ε.Α. και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο «εργαλείο» για την μελλοντική πορεία του συγκεκριμένου κλάδου», σημειώνει σε δήλωση του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Στο OPEN ο Πρόεδρος του ΕΕΑ για την απόφαση–σταθμό του ΣτΕ και τις εξελίξεις στις προμήθειες 

Τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, στις 16:30, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, θα μιλήσει στην τηλεόραση

Η ιστορική μνήμη και η ατομική ευθύνη: Το μήνυμα του κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στην 51η Επέτειο της Δημοκρατίας

Κάθε χρόνο τιμούμε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας — την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Φέτος είναι η χρονιά του!

Η επέτειος του EEA συνοδεύεται από έναν ευρύ και καλά οργανωμένο σχεδιασμό δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο

Μήνυμα ενότητας και θεσμικής υπευθυνότητας εκπέμπει η ΕΑΔΕ

Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και θεσμικής υπευθυνότητας εξέπεμψε η ΕΑΔΕ, με αφορμή τη συνάντηση της 8ης Ιουλίου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία

Mega Brokers: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ επιβράβευση για προσωπικό και συνεργάτες

Bonus, επιπλέον αμοιβές και παροχές επισφραγίζουν την επιτυχία του 2025

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Στις «Συμπληγάδες» του Ορμούζ η ευρωπαϊκή οικονομία

Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων, και άλλα θέματα που θα διαβάσετε στο νέο «ΧΡΗΜΑ Week»

Τα μηνύματα των ραντάρ της ERGO και της Munich Re προς τους ασφαλιστές

Η έκθεση «Tech Trend Radar 2026» συνοψίζει τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις που διαμορφώνουν τον ασφαλιστικό κλάδο τα επόμενα χρόνια

Η Anytime ανεβάζει ρυθμούς στη Ρουμανία – Βίντεο

Έμφαση στην ενίσχυση των πωλήσεων, στην αναγνωρισιμότητα του brand και στη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών

ΕΕΑ για 4ημερη εργασία: «Να δρούμε σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας»

Το Επιμελητήριο διακρίνει πιθανότητες υλοποίησης σε περιορισμένο αριθμό επιχειρήσεων, αλλά ύστερα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

Στρατηγική συνεργασία με τον Νικήτα Ε. Κουτσουράη ανακοίνωσε η Karavias

Το έμπειρο στέλεχος θα συμβάλει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων με έμφαση στην καινοτομία