back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025

Aπό το όραμα στην υλοποίηση: Το σύστημα υγείας του μέλλοντος

Οι νέες ανάγκες στον χώρο της υγείας δημιουργούν και νέα πρότυπα στη σύγχρονη εποχή, με την είσοδο των νέων τεχνολογιών να διαδραματίζει ρόλο-καταλύτη στη διαμόρφωση των συστημάτων του μέλλοντος.

Ο κλάδος της υγείας γίνεται ολοένα και πιο πελατοκεντρικός, συμμετοχικός, προσανατολισμένος στα αποτελέσματα και οικονομικά αποδοτικός, ωστόσο έχει καθυστερήσει ως προς την ενσωμάτωση της αυτοματοποίησης και της τεχνολογίας στις δραστηριότητές του.

- Advertisement -

Αυτό προκύπτει από την έκθεση της EY, New Horizons 2019: An EY NextWave Health Report, η οποία εξετάζει τη μετάβαση από τη φάση του οραματισμού και σχεδιασμού του συστήματος υγείας του μέλλοντος, στην υλοποίησή του, σε τέσσερις χώρες: την Αυστραλία, την Αγγλία, την Ολλανδία, και τις ΗΠΑ.

Η έκθεση υπογραμμίζει ότι οι επενδυτές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, πιστεύουν πως το μέλλον του κλάδου της υγείας βρίσκεται στην τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές ιδιωτικών κεφαλαίων επικεντρώνονται όλο και περισσότερο στις τεχνολογίες υγείας, στη διαχείριση της περίθαλψης και στον τομέα των ασθενών ημερήσιας νοσηλείας, συμπεριλαμβανομένων των επειγόντων περιστατικών και της οικιακής ιατρικής φροντίδας. Μεταξύ του 2014 και του 2018, η συμμετοχή του τομέα της υγείας στις συμφωνίες εταιρειών ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στις ΗΠΑ, αυξήθηκε από το 8,3% στο 12,2%. Μία στις επτά εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων έκανε τουλάχιστον μία επένδυση στον κλάδο της υγείας το 2018, εστιάζοντας στην κλινική αποδοτικότητα και την κανονιστική συμμόρφωση.

- Advertisement -

Επιπλέον, η έκθεση διαπιστώνει ότι μόνο ένας στους τέσσερις καταναλωτές πιστεύει ότι το σύστημα υγείας που χρησιμοποιεί είναι καινοτόμο, εν συγκρίσει με άλλους κλάδους που έχουν περάσει στην ψηφιακή εποχή, όπως το λιανικό εμπόριο και ο τραπεζικός τομέας. Γενικά, ο κλάδος της υγείας καθυστερεί να υιοθετήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες, τόσο στο επίπεδο των καταναλωτών, όσο και των ιατρών. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 25% των καταναλωτών στην Ολλανδία και το 21% των ιατρών στην Αγγλία, θεωρούν ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί ικανοποιητικά.

Μακροπρόθεσμα, η αξία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας, δε θα προέρχεται απαραίτητα από την κατοχή δεδομένων, αλλά από τη δυνατότητα πρόσβασης σε ακόμη μεγαλύτερες πηγές δεδομένων, οι οποίες θα επιτρέψουν την εξαγωγή πληροφοριών και τη δημιουργία αλγορίθμων, με σημαντικά αποτελέσματα για τους καταναλωτές υπηρεσιών υγείας, καθώς και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Προκειμένου να οικοδομηθεί το διασυνδεδεμένο περιβάλλον υγείας του αύριο, είναι απαραίτητο να υπάρχουν ανοιχτές ψηφιακές υποδομές, οι οποίες να συνδέουν όλους τους ενδιαφερόμενους και να υποστηρίζουν την ανεμπόδιστη, αλλά αδειοδοτημένη, ροή πληροφοριών.

Για να διαβάσετε την έρευνα New Horizons 2019: An EY NextWave Health Report, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ey.com/newhorizons.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δίκτυα πωλήσεων και αυτοματοποίηση: Τιμολόγηση, διαχείριση ζημιών, απάτες

Πώς διαμορφώνει η τεχνητή νοημοσύνη τη νέα εποχή του ασφαλιστικού κλάδου

Η Acrisure επεκτείνεται σε Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη με την εξαγορά της EIS

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ένταξη της EIS φέρνει στον όμιλο μια ομάδα με εξειδίκευση σε τομείς που αναπτύσσονται ραγδαία στην περιοχή»

Ευριπίδης Παναγιωτίδης: «Το γραφείο μας είναι για τα δύσκολα»

Ο επικεφαλής του Πρακτορείου «Ασφάλειες Παναγιωτίδης» μιλά μεταξύ άλλων για την πορεία του και τα οφέλη μιας τεχνογνωσίας που βασίζεται στη διεθνή εμπειρία

Οι προτεραιότητες διεκδικήσεων της ΕΕΑΕ

Χ. Αλεξόπουλος: «Μόνο με ενεργή συμμετοχή θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της αγοράς και του επαγγέλματός μας»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποιος φοβάται… τα Χριστούγεννα;

Για κάποιους τα Χριστούγεννα δεν έρχονται πάντα με «χρυσόσκονη», αλλά με άγχος, κούραση και πίεση

Red flags – Πώς να τις αναγνωρίσουμε πριν να είναι αργά

Σε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις υπάρχουν συμπεριφορές ή μοτίβα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά – και ίσως χρειαστεί να προστατευτούμε

Βγαίνουμε… αλώβητοι από τα γιορτινά τραπέζια

Διατροφή και γιορτές των Χριστουγέννων: Είναι δύο αιώνιοι αντίπαλοι ή μπορούν με μικρά τεχνάσματα να μετατραπούν σε συμμάχους; 

ΕΟΔΥ: Συστάσεις για την εποχική γρίπη ενόψει των εορτών

Η νέα γρίπη Κ και η έξαρση που φέτος ήρθε νωρίτερα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αύξηση 8,1% στα συμβόλαια τεχνικών ασφαλίσεων το 2024

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από την αύξηση του πλήθους των συμβολαίων με καλύψεις CAR, EAR

Ευχές της ΕΑΕΕ για το 2026 με έμφαση στην Υγεία, στην Ασφάλεια και στην Ευημερία

Το μήνυμα της ΕΑΕΕ αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στη σύγχρονη κοινωνία, ιδιαίτερα σε μια περίοδο αυξημένων προκλήσεων

Νέο επεισόδιο του «Και Αν Συμβεί… στο Δρόμο;» – Η ιστορία του Θάνου Βουλή

Στο επεισόδιο θίγονται ζητήματα όπως η εμπειρία του τροχαίου και της αναπηρίας, αλλά και η στάση της πολιτείας και των ασφαλιστικών εταιρειών

«Στον δρόμο τα δικά σου λάθη δεν τα πληρώνεις μόνο εσύ»: Η ευθύνη πίσω από το τιμόνι αφορά όλους!

Ένα ιδιαίτερα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την οδική ασφάλεια μεταφέρει η νέα καμπάνια της Ελληνικής Κυβέρνησης – Δείτε το βίντεο

Εκδήλωση του EDPB για την ανωνυμοποίηση και την ψευδωνυμοποίηση

Το workshop ακολούθησε την αποσαφήνιση από το ΔΕΕ του πεδίου εφαρμογής της έννοιας των προσωπικών δεδομένων στην υπόθεση EDPS κατά SRB