back to top
32.8 C
Athens
Τρίτη 8 Ιουλίου 2025

Από την ασάφεια του «χύμα» στην αδυναμία του «αυτονόητου»

[starbox]

Μιλώντας με στελέχη του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα  είναι διακριτή η  ωριμότητα, μεταστροφή, εξέλιξη, ή όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αυτό που έχει επέλθει στην αγορά ως συνέπεια των όσων έχουν συντελεστεί .

- Advertisement -

Εμφανώς επιζητούνται αλλαγές  και  υπάρχουν κοινές απόψεις για μερικά βασικά πράγματα που αφορούν την λειτουργία της αγοράς καθώς και την λειτουργικότητα των προσώπων και των εταιρειών.

Βέβαια  το  ζητούμενο δεν είναι μόνο οι νομοθετικές αλλαγές , ούτε να ολοκληρωθούν οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.  Δεν είναι η προσαρμογή στο Solvency ούτε η αντιστροφή της καθίζησης στην παραγωγή.

- Advertisement -

Είναι και άλλα  θέματα όπως  η ολιγωρία του πολιτικού συστήματος  στην επίσημη είσοδο της ιδιωτικής ασφάλισης στο δημόσιο σύστημα Σύνταξης και Υγείας και το πώς αυτή θα έπρεπε –πρέπει- να αντιμετωπιστεί.  Πέρασε το εύλογο διάστημα όπου αυτό το πρότζεκτ θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί.

Επίσης είναι και η αδράνεια της πολιτείας στην παροχή κινήτρων προς τους πολίτες προκειμένου να ασφαλιστούν (για να λάβουν όσα το δημόσιο δεν προσφέρει).

Ακόμα, είναι η απουσία των αρμοδίων από την διαδικασία ενημέρωσης –εκπαίδευσης των πολιτών για την ιδιωτική ασφάλιση.  Υπάρχει και η ανάγκη για «περισσότερη» και πιο εξειδικευμένη εκπαίδευση των στελεχών.

Όλα αυτά είναι «καυτά» θέματα που χρήζουν νέων σκέψεων αντιλήψεων και φυσικά τρόπων αντιμετώπισης.  Ξεπερνούν πρόσωπα και θεσμούς. Και αποδείχθηκε στην πράξη. Η ιδιωτική ασφάλιση είναι θεσμός, έχει κύρος και αποτελεί σοβαρή υπόθεση  για να συνδέεται με πρόσωπα και καταστάσεις.  Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης περισσότερο συλλογικό και οργανωμένο.  Άραγε είναι τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί και εδώ ότι συμβαίνει και έχει « περπατήσει» αλλού.  Κάπως έτσι γίνεται το πέρασμα από το «χύμα» στο αυτονόητο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρώπη Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής και κερδοφορίας το α’ εξάμηνο

Ένα δυνατό πρώτο εξάμηνο κατέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρώπη Ασφαλιστική μετά την ολοκλήρωση του deal με τον όμιλο Intracom

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στο 11th MedTech Conference!

Η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων περνά μια κρίσιμη καμπή – με τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ, τις θεσμικές παρεμβάσεις και τις χρόνιες προκλήσεις

Σε συνομιλίες για τα MGAs ΕΕΑ και ΕΑΔΕ, για την ασφάλιση των ΜμΕ

Συνομιλίες για να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο των MGAs στην Ελλάδα, διεξάγει το ΕΕΑ και η ΕΑΔΕ

Εconomia NET: Αυτές είναι οι μακροοικονομικές τάσεις και η κατανάλωση σε Ευρώπη-ΗΠΑ

Υποτονικότερο β' εξάμηνο αναμένει η Economia NET, με περιορισμένη ζήτηση και επιφυλακτικότητα στην αγορά, μετά το σπριντ ενόψει δασμών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πάνω από 400 στελέχη στο καλοκαιρινό ραντεβού του ΣΕΣΑΕ

Ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε στις 25 Ιουνίου την καλοκαιρινή του εκδήλωση στο Manor House του GOLF PRIVE της Γλυφάδας

Η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΕΣΑΕ

Πιστός στο ραντεβού του ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε, ακόμη μια χρονιά, την καλοκαιρινή του εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Ο Γιώργος Γεωργίου στο ΔΣ της Mind The Hack

Ο Γ. Γεωργίου έχει θητεύσει σε Allianz Global Investors, Invesco, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, UBS, ΕΚΤ και FCA

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν

«F1: The Movie»: Πράσινη σημαία σε αγώνα διαδικτυακής απάτης

Η Kaspersky εξηγεί πώς η ταινία «F1» πυροδοτεί παγκόσμιο κύμα διαδικτυακής απάτης με ψεύτικες προβολές και προσφορές παιχνιδιών