back to top
29.4 C
Athens
Κυριακή 5 Ιουλίου 2026

Ambassadeur: Νέο διαγωνισμό με μικρότερες απαιτήσεις διοργανώνει ο e-ΕΦΚΑ

Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος τουλάχιστον 18 εκατ. ευρώ (μειωμένου κατά 6 εκατ. ευρώ από πριν), προβλέπει ο νέος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση του πρώην ξενοδοχείου Ambassadeur που διοργανώνει ο e- ΕΦΚΑ, για να αξιοποιήσει το ακίνητο, με στόχο να λειτουργήσει ως ξενοδοχείο τουλάχιστον 4 αστέρων.

Οι δύο κύριοι λόγοι εξαιτίας των οποίων δεν ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαγωνισμοί μέχρι τώρα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ήταν το μεγάλο ποσό της αναγκαστικής επένδυσης και η τοποθεσία του ακινήτου κοντά στην πλατεία Ομόνοιας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τους όρους του νέου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με κατάθεση κλειστών προσφορών, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκμίσθωση του ακινήτου είναι η υλοποίηση από την πλευρά του μισθωτή επενδυτικού προγράμματος ύψους 18 εκατ. ευρώ, για  αναβάθμιση του ακινήτου, ώστε να λειτουργήσει με προδιαγραφές τουλάχιστον 4 αστέρων. Το ύψος του επενδυτικού προγράμματος δηλαδή, είναι χαμηλότερο σε σχέση με την αρχική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, που όριζε ως ελάχιστο ποσό της επένδυσης τα 24 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά ακίνητα που διαθέτει ο e-ΕΦΚΑ  καθώς το ακίνητο της οδού Σωκράτους 65-67, το οποίο στέγαζε το ξενοδοχείο «Ambassadeur» φιλοξένησε για πολλά χρόνια επίσης και το Παλαιό Εφετείο Αθηνών.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, με βάση τους όρους του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με κατάθεση κλειστών προσφορών, απαραίτητη προϋπόθεση για την εκμίσθωση του ακινήτου είναι η υλοποίηση από την πλευρά του μισθωτή επενδυτικού προγράμματος ύψους 18 εκατ. ευρώ, για την εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης, με στόχο τη λειτουργία του ως ξενοδοχείου με προδιαγραφές τουλάχιστον 4 αστέρων. Το ύψος του επενδυτικού προγράμματος είναι χαμηλότερο σε σχέση με την αρχική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του e-ΕΦΚΑ, που όριζε ως ελάχιστο ποσό της επένδυσης τα 24 εκατ. ευρώ.

Η διάρκεια μίσθωσης του ακινήτου 10.247 τ.μ., θα είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης 10 ακόμη ετών.

Προσπάθεια αξιοποίησης του ακινήτου έγινε και το 2020, όταν ο τότε υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανακοίνωσε τη μετεγκατάσταση του υπουργείου Τουρισμού και τη συστέγασή του με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του ΕΟΤ στο εν λόγω ακίνητο, το οποίο όμως τελικά δεν υλοποιήθηκε.

Έως το 1980, στο ακίνητο λειτουργούσε το ξενοδοχείο α’ κατηγορίας «Ambassadeur», δυναμικότητας 200 δωματίων. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1961 και λειτούργησε έτσι για περίπου 20 έτη. Στη συνέχεια στο κτίριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000 και στη συνέχεια το ακίνητο παρέμεινε ανεκμετάλλευτο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ευρωβαρόμετρο: Η διεθνής συνθήκη γεννά υψηλές προσδοκίες από την ΕΕ, άγχος και αβεβαιότητα κυριαρχούν στην Ελλάδα

Παρά τις αυξημένες οικονομικές ανησυχίες, οι Ευρωπαίοι εκτιμούν τον προστατευτικό και συνεργατικό χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς και την ποιότητα ζωής που προσφέρει

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Ο υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Κ. Πιερρακάκης στο #ocin26: Η ανάπτυξη του β’ πυλώνα ασφάλισης αποτελεί στρατηγική επιλογή

Μέσω της SIU, επισήμανε μεταξύ άλλων, η ΕΕ μπορεί να επενδύσει στο μέλλον της και να πολλαπλασιάσει την ισχύ της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια υγεία από ΗΔΥΚΑ και NOVA ICT – Performance Technologies

Το Health Monitoring διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, της έρευνας και της τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Το Παίδων Πεντέλης πλήρως ανακαινισμένο: Ο Πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε τη δημιουργία νέας παιδιατρικής δομής στη Δυτική Αθήνα

Greek Space Tech Forum 2026: Greece in Orbit – Scaling Space Capabilities into Strategic Impact

Παρακολουθήστε το #gstf26 στις 7 και 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνών και στο LiveOn Expo Complex – Δείτε το πρόγραμμα και τους ομιλητές

Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια υγεία από ΗΔΥΚΑ και NOVA ICT – Performance Technologies

Το Health Monitoring διευκολύνει τη διαχείριση δεδομένων, με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, της έρευνας και της τεκμηριωμένης λήψης αποφάσεων

Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ αναβαθμίζει την ψηφιακή πύλη «Σύνδεση Πελάτη»

Με νέες δυνατότητες και ακόμη πιο σύγχρονη εμπειρία εξυπηρέτησης