back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο 22 Αυγούστου 2026

AM Best: Αυξάνονται τα κέρδη των 4 μεγαλύτερων αντασφαλιστών της Ευρώπης

Εν αναμονή του 66ου Rendez Vous στο Μόντε Κάρλο, η AM Best επισημαίνει ότι οι συνεχιζόμενες δύσκολες συνθήκες της αγοράς οδήγησαν σε «ισχυρά αποτελέσματα» το 2023 και το πρώτο εξάμηνο του 2024 για τους κλάδους αντασφάλισης ζημιών των τεσσάρων μεγαλύτερων αντασφαλιστών της Ευρώπης.

Σε έκθεσή του, ο οίκος αξιολόγησης επεσήμανε το όφελος που απολαμβάνουν η Munich Re, η Swiss Re, η Hannover Re και η Scor από τη συνεχιζόμενη ισχυρή τιμολόγηση και τους όρους. Ωστόσο, όπως ανέφερε, οι τέσσερις μεγάλες εταιρείες αντασφάλισης ανέφεραν κατά μέσο όρο χαμηλότερες αποδόσεις ιδίων κεφαλαίων πέρυσι από τον μέσο όρο των ανταγωνιστών τους στην αγορά των ΗΠΑ και των Βερμούδων.

- Advertisement -

«Οι τέσσερις μεγαλύτεροι αντασφαλιστές της Ευρώπης επωφελούνται από την παγκόσμια εμβέλειά τους, τα ισχυρά εμπορικά τους σήματα και τα διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια τους. Αυτοί οι τέσσερις αντασφαλιστές επωφελήθηκαν επίσης από την σκληρή αγορά αντασφάλισης το 2023, με καλύτερες τιμές, όρους και προϋποθέσεις που οδήγησαν σε βελτίωση των μετρήσεων απόδοσης σε σύγκριση με το 2022», τόνισε η AM Best.

Σημείωσε δε ότι οι τέσσερις, συνέχισαν να ανακοινώνουν ισχυρά αποτελέσματα αντασφαλίσεων εκτός ζημιών εντός 2024 μέχρι και σήμερα, εν μέσω ισχυρής τιμολόγησης και όρων, καθώς και καταστροφές και μεγάλες απώλειες κάτω του εκτιμώμενου.

- Advertisement -

Ο οίκος στην έκθεσή του σημείωσε ότι οι τέσσερις μεγάλοι ευρωπαίοι αντασφαλιστές εστιάζουν προς τις δραστηριότητες Απώλειας Περιουσίας έπειτα από μια περίοδο αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων τους, αύξησης των σημείων προσάρτησης και απομάκρυνσης από τις αθροιστικές καλύψεις.

Σημείωσε επίσης ότι οι τέσσερις εταιρείες επιδιώκουν να αναπτυχθούν σε εξειδικευμένους τομείς όπως ο κυβερνοχώρος, η ναυτιλία και η μηχανική τόσο στον τομέα της ασφάλισης όσο και στην αντασφάλιση σε αναζήτηση μεγαλύτερης διαφοροποίησης και «πιο σταθερών κερδών».

Η AM Best σχολίασε επίσης τις διαφορετικές στρατηγικές αντεκχώρησης ανάμεσα στους αντασφαλιστικούς γίγαντες, με τη Munich Re να χρησιμοποιεί σχετικά λιγότερο αυτή την στρατηγική σε σύγκριση με τις άλλες τρεις. «Η Swiss Re τα τελευταία χρόνια εστιάζει στην στρατηγική αντεκχώρησης, ενώ η σημαντική χρήση της αποτελεί εδώ και καιρό χαρακτηριστικό των στρατηγικών της Scor και της Hannover Re», προστίθεται στην έκθεση.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Πέφτουν τα τιμολόγια σε υγεία, αυτοκίνητο, πλην ατυχημάτων

Πέφτουν οι τιμές των ασφαλίστρων σε αυτοκίνητο, περιουσία, υγεία και ασφάλιση επιχειρήσεων.

Οι πρώτοι μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο για το 2025

Σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του οίκου αξιολόγησης AM Best

Τι μαθαίνουν να κάνουν οι Ελβετοί, τι θα κάνουν οι ασφαλιστές

Η συνεχής αύξηση της θερμοκρασίας φέρνει αλλαγές στον τρόπο ζωής και μπορεί να αυξήσει τη θνησιμότητα, με επιπτώσεις σε ιατρικές, ασφαλιστικές και εργατικές αξιώσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ποδήλατο και ασφάλιση: Η προστασία που χρειάζεται κάθε αναβάτης στους καλοκαιρινούς δρόμους

Η Insurance Europe αναδεικνύει μέσα από την καμπάνια #InsuranceIsEverywhere ότι η ασφάλιση δεν αφορά μόνο τα μεγάλα και απρόσμενα γεγονότα

HDI Global: 7% αύξηση καθαρής κερδοφορίας το α΄ 6μηνο 2026

Για αποτελέσματα που αντανακλούν ποιότητα χαρτοφυλακίου, συνετό underwriting και δέσμευση των ομάδων της σε όλο τον κόσμο κάνει λόγο ο CEO E. Puls

Στο ΔΣ της EIOPA o Σταύρος Κωνσταντάς

Ο Διευθυντής της ΔΕΕΙΑ αντικαθιστά τον Ante Žigman, πρώην Πρόεδρο ΔΣ της κροατικής εποπτικής αρχής

Η ERGO ανακηρύσσεται επίσημος συνεργάτης της Ατλέτικο Μαδρίτης

Η πολυετής συνεργασία ενισχύει την παγκόσμια παρουσία του ομίλου και υποστηρίζει την επιχειρηματική και εμπορική στρατηγική του στην Ισπανία

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

«Αύγουστος είναι… να χαρίζεις ζωή»: Τριήμερη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Σύνταγμα 25-27 Αυγούστου

Μερικά λεπτά από τον χρόνο μας μπορούν να μετατραπούν σε ανεκτίμητη προσφορά ζωής, ιδίως σε μια περίοδο όπου τα αποθέματα μειώνονται σημαντικά

Ηλεκτρικά πατίνια: Υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης – Τι αλλάζει για τους οδηγούς ενημερώνει η INTERLIFE

Με το SAFE BIKE η εταιρεία προσφέρει κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλά και πρόσθετες καλύψεις

Στα 30 χτίζεται η υγεία του αύριο – Η πρόληψη γίνεται επένδυση ζωής

Η Generali αναδεικνύει τον μακροπρόθεσμο ρόλο που έχουν οι καθημερινές επιλογές στην υγεία, στην ευεξία και στη μακροζωία μας

Ασφάλεια ακινήτου. Ο μη πλούσιος τη χρειάζεται, ο πλούσιος την κάνει πάντα. Ποιος είναι το κορόιδο;

Στην Ελλάδα των «αρνητών της λογικής», εκατομμύρια ιδιοκτήτες «κάνουν οικονομία» κάθε χρόνο και «στη στραβή» βρίζουν το κράτος…

Χ. Γεωργίου: Αναμένουμε ανάπτυξη των ΤΕΑ, μαζί και των ομαδικών ασφαλιστηρίων

Δήλωση του Διευθυντή Χαρτοφυλακίου και Προέδρου Allianz ΑΕΔΑΚ στο περιθώριο του #ocin26