back to top
15.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

ALPHA TRUST: Αυξημένα μεγέθη, διανομή μερίσματος 700.000 ευρώ

“Η ευνοϊκή συγκυρία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε σε συνδυασμό με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον επέδρασαν θετικά σε όλα μας τα μεγέθη” ανέφερε ο κ. Κρις Αίσωπος, Διευθύνων Σύμβουλος, ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ.Ο.Ε.Ε. με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 η ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ.Ο.Ε.Ε παρουσίασε αύξηση σε όλα τα Βασικά Μεγέθη ως ακολούθως:

- Advertisement -
  • Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε €3.357 χιλ. και τα κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε €455 χιλ. έναντι €3.023 και €254 χιλ., αντίστοιχα, στο α΄ εξάμηνο του 2022.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του Ομίλου διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ο κύκλος εργασιών το Α’ εξάμηνο 2023 ανήλθε σε €3.357 χιλ. έναντι €3.023 χιλ. το Α’ εξάμηνο 2022, αυξημένος κατά 11,04%.
  • Τα κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) για το Α’ εξάμηνο 2023 διαμορφώθηκαν στα €455 χιλ. έναντι €254 χιλ. το Α’ εξάμηνο 2022 αυξημένα κατά 79,13%.
  • Το περιθώριο EBITDA στο 13,54% για το Α’ εξάμηνο 2023, έναντι 8,42% για την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.
  • Τα κέρδη προ Φόρων & Τόκων (EBIT) ανήλθαν για το Α’ εξάμηνο 2023 σε €295 χιλ. έναντι €100 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας αύξηση κατά 195%.
  • Tα κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε €338 χιλ. για το Α’ Εξάμηνο 2023 έναντι €158 χιλ. το Α’ εξάμηνο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 113,92%.
  • Το περιθώριο κέρδους προ φόρων στο 10,07% για το Α’ εξάμηνο 2023, έναντι 5,23% για την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά από Φόρους από συνεχιζόμενη δραστηριότητα διαμορφώθηκαν στα €283 χιλ. για το Α’ εξάμηνο 2023 έναντι €61 χιλ. για το Α’ εξάμηνο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 363,93%.
  • Το καθαρό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 8,43% για το Α’ εξάμηνο 2023, έναντι 2,03% για το Α’ εξάμηνο 2022.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST κ. Κρις Αίσωπος, επεσήμανε: «Το πρώτο εξάμηνο του έτους επικεντρωθήκαμε στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου του Ομίλου. Η ευνοϊκή συγκυρία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε σε συνδυασμό με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον επέδρασαν θετικά σε όλα μας τα μεγέθη».

- Advertisement -

Επισημαίνεται ότι με την συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας στις 24.05.2023, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €700 χιλ. το οποίο αντιστοιχεί σε €0,2304 (μικτό)/μετοχή.

Για το δεύτερο εξάμηνο παραμένουμε αισιόδοξοι για την απόδοσή μας, ενώ μεσοπρόθεσμα ο Όμιλος προσβλέπει σε σημαντική ενίσχυση των μεγεθών του, καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται και το δεύτερο στάδιο του Εταιρικού μετασχηματισμού, η διάσπαση με απόσχιση κλάδου και σύσταση νέας εταιρείας. Η νέα εταιρική δομή θα επιτρέψει στον Όμιλο εξειδίκευση ανά Τομέα επενδυτικής δραστηριότητας, διακριτά αποτελέσματα και δυνατότητα επέκτασης σε νέες δραστηριότητες όπου η αlphαtrust διακρίνει ευκαιρίες και διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, επισημαίνει η εταιρεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2023: Οι εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά

Η ALPHA TRUST στηρίζει το δίκτυο βιβλιοθηκών της Future Library 

Η ALPHA TRUST, με γνώμονα την συνεισφορά στην παιδεία και τον πολιτισμό, στηρίζει το έργο της Future Library, και συγκεκριμένα

Χρειάζονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των ΤΕΑ

Στο τρίτο πάνελ του 4oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23, κύριο θέμα ήταν οι «Επενδύσεις επαγγελματικών ταμείων σε ταραχώδες επενδυτικό περιβάλλον. Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Βέλτιστες Στρατηγικές Διαχείρισης»

Κρις Αίσωπος: Πώς διαμορφώνεται το επενδυτικό τοπίο τώρα και η ανάγκη ανάπτυξης όλων των πυλώνων ασφάλισης

Μια χρονιά με μεγάλες διακυμάνσεις εκτιμάται ότι θα είναι το 2022. Στοιχεία όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος, ο πληθωρισμός, αλλά πλέον και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται στο μείγμα και αυξάνουν την αβεβαιότητα. 

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρώπη Holdings: Εγκρίθηκε η απόκτηση άνω του 50% της Ευρώπη Ασφαλιστική

H Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, κατά τη Συνεδρίαση 530/28.03.2025, ενέκρινε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 43

HDI Global: Τα ετήσια αποτελέσματα υπογραμμίζουν, διαχρονικά, την αξιοπιστία της

Η HDI Global SE, ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2024, με ανάπτυξη τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη. Κύριοι παράγοντες

Interlife: Focus μετά το deal Πειραιώς- Εθνική Ασφαλιστική

Στα 96,1 εκατ.€ η χρηματιστηριακή αξία μετά και τη νέα άνοδο, με +6,37% στα 5,18 ευρώ, την Δευτέρα, η μετοχή της Interlife Ασφαλιστική

Από τον Ιούνιο η δυνατότητα online αλλαγής προμηθευτή ρεύματος – Πότε αναμένεται πτώση τιμών

Ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, καθηγητής Αθανάσιος Δαγούμας, ενημέρωσε μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Κ. Μακέδος: Iσχυρή δέσμευση η επένδυση στην ασφάλεια και στην υποστήριξη των μελών του ΤΜΕΔΕ

Σε ισχύ έχουν τεθεί από χθες 1η Απριλίου 2025 οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις, που προσφέρει το Ταμείο Μηχανικών

Ποιοι θα εισπράξουν τις οφειλές των 49 δισ. προς τον ΕΦΚΑ;

Διάταξη, με την οποία ο e-ΕΦΚΑ δύναται να αναθέτει σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου υποστηρικτικές υπηρεσίες σχετικές με τη διαχείριση

Τη σημασία της σωστής ασφαλιστικής κάλυψης αναδεικνύει η νέα μελέτη της Compare the Market AUS για τις κλοπές αυτοκινήτων 

Στην 3η θέση στην Ευρώπη, με 148,25 κλοπές αυτοκινήτων ανά 100.000 κατοίκους, κατατάσσει την Ελλάδα η νέα μελέτη της  Compare the Market

Στην τελική ευθεία το deal της “Ευρώπη Ασφαλιστική”

Το πράσινο φως έδωσε η ΤτΕ για το deal μεταξύ δύο ηγετικών φυσιογνωμιών του επιχειρείν.

Παρουσίαση των 2 Κλάδων Ασφαλιστικών Παροχών του Τ.Ε.Α.-ΥΠ.ΟΙΚ.

Στο πλαίσιο της ημερίδας αυτής, ο Πρόεδρος του Ταμείου, Δρ. Χρήστος Νούνης, και ο Αντιπρόεδρος του Ταμείου, κ. Άγγελος Τζανετάτος, παρουσίασαν αναλυτικά