back to top
34.3 C
Athens
Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026

ALPHA TRUST: Αυξημένα μεγέθη, διανομή μερίσματος 700.000 ευρώ

“Η ευνοϊκή συγκυρία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε σε συνδυασμό με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον επέδρασαν θετικά σε όλα μας τα μεγέθη” ανέφερε ο κ. Κρις Αίσωπος, Διευθύνων Σύμβουλος, ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ.Ο.Ε.Ε. με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 η ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ.Ο.Ε.Ε παρουσίασε αύξηση σε όλα τα Βασικά Μεγέθη ως ακολούθως:

- Advertisement -
  • Ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε €3.357 χιλ. και τα κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε €455 χιλ. έναντι €3.023 και €254 χιλ., αντίστοιχα, στο α΄ εξάμηνο του 2022.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του Ομίλου διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ο κύκλος εργασιών το Α’ εξάμηνο 2023 ανήλθε σε €3.357 χιλ. έναντι €3.023 χιλ. το Α’ εξάμηνο 2022, αυξημένος κατά 11,04%.
  • Τα κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) για το Α’ εξάμηνο 2023 διαμορφώθηκαν στα €455 χιλ. έναντι €254 χιλ. το Α’ εξάμηνο 2022 αυξημένα κατά 79,13%.
  • Το περιθώριο EBITDA στο 13,54% για το Α’ εξάμηνο 2023, έναντι 8,42% για την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.
  • Τα κέρδη προ Φόρων & Τόκων (EBIT) ανήλθαν για το Α’ εξάμηνο 2023 σε €295 χιλ. έναντι €100 χιλ. την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας αύξηση κατά 195%.
  • Tα κέρδη προ Φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν σε €338 χιλ. για το Α’ Εξάμηνο 2023 έναντι €158 χιλ. το Α’ εξάμηνο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 113,92%.
  • Το περιθώριο κέρδους προ φόρων στο 10,07% για το Α’ εξάμηνο 2023, έναντι 5,23% για την αντίστοιχη περίοδο του 2022.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά από Φόρους από συνεχιζόμενη δραστηριότητα διαμορφώθηκαν στα €283 χιλ. για το Α’ εξάμηνο 2023 έναντι €61 χιλ. για το Α’ εξάμηνο 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 363,93%.
  • Το καθαρό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 8,43% για το Α’ εξάμηνο 2023, έναντι 2,03% για το Α’ εξάμηνο 2022.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST κ. Κρις Αίσωπος, επεσήμανε: «Το πρώτο εξάμηνο του έτους επικεντρωθήκαμε στην υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου του Ομίλου. Η ευνοϊκή συγκυρία στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε σε συνδυασμό με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον επέδρασαν θετικά σε όλα μας τα μεγέθη».

- Advertisement -

Επισημαίνεται ότι με την συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας στις 24.05.2023, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €700 χιλ. το οποίο αντιστοιχεί σε €0,2304 (μικτό)/μετοχή.

Για το δεύτερο εξάμηνο παραμένουμε αισιόδοξοι για την απόδοσή μας, ενώ μεσοπρόθεσμα ο Όμιλος προσβλέπει σε σημαντική ενίσχυση των μεγεθών του, καθώς σταδιακά ολοκληρώνεται και το δεύτερο στάδιο του Εταιρικού μετασχηματισμού, η διάσπαση με απόσχιση κλάδου και σύσταση νέας εταιρείας. Η νέα εταιρική δομή θα επιτρέψει στον Όμιλο εξειδίκευση ανά Τομέα επενδυτικής δραστηριότητας, διακριτά αποτελέσματα και δυνατότητα επέκτασης σε νέες δραστηριότητες όπου η αlphαtrust διακρίνει ευκαιρίες και διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, επισημαίνει η εταιρεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κρις Αίσωπος: Πρέπει να αναπτυχθεί ο θεσμός των ΤΕΑ και να αυξηθούν οι ασφαλισμένοι

Ομιλία παρέθεσε ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος Δ.Σ., Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.), Διευθύνων Σύμβουλος, Alpha Trust.

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2023: Οι εισηγμένες εταιρείες στο Χ.Α. που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού βρέθηκαν για 21η συνεχόμενη χρονιά

Η ALPHA TRUST στηρίζει το δίκτυο βιβλιοθηκών της Future Library 

Η ALPHA TRUST, με γνώμονα την συνεισφορά στην παιδεία και τον πολιτισμό, στηρίζει το έργο της Future Library, και συγκεκριμένα

Χρειάζονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των ΤΕΑ

Στο τρίτο πάνελ του 4oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23, κύριο θέμα ήταν οι «Επενδύσεις επαγγελματικών ταμείων σε ταραχώδες επενδυτικό περιβάλλον. Προκλήσεις, Ευκαιρίες και Βέλτιστες Στρατηγικές Διαχείρισης»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Όταν η Οδύσσεια συναντά την ασφαλιστική αγορά: Το βιβλίο της Αγγελικής Μουρατίδου επιστρέφει στην επικαιρότητα

Στην ασφαλιστική αγορά συνηθίζουμε να μιλάμε για αριθμούς, δείκτες, παραγωγή και αποτελέσματα

Η AIG στηρίζει τις τουριστικές επιχειρήσεις με ευέλικτη ασφάλιση προσωπικού

Με την τουριστική περίοδο να βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, εστίασης και τουρισμού να ενισχύουν καθημερινά

Καύσωνας και κατοικίδια: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνουμε μέσα στο αυτοκίνητο

Με τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού να δοκιμάζουν ανθρώπους και ζώα, οι ειδικοί υπενθυμίζουν έναν από τους σημαντικότερους κανόνες ασφαλείας

Νέα αποκλειστική συνεργασία της Brokers Union με τον Όμιλο HHG (Hellenic Healthcare Group)

Η Brokers Union ανακοινώνει τη νέα αποκλειστική συνεργασία της με τον Όμιλο HHG (Hellenic Healthcare Group) , έναν από τους μεγαλύτερους

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΣΑΠΕ γιόρτασε τα 40 χρόνια της

Σε ιδιαίτερα θερμό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μικρολίμανου, η επετειακή εκδήλωση της Ένωσης Συντονιστών Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ελλάδος (ΕΣΑΠΕ)

Από την Αθήνα ξεκίνησε το διεθνές μοντέλο ανάπτυξης της Triglav μέσω MGAs – Στο επίκεντρο η Apeiron Insurance Project

Η Ελλάδα αποτέλεσε το πρώτο βήμα της στρατηγικής διεθνούς επέκτασης της σλοβενικής ασφαλιστικής εταιρείας Triglav μέσω του μοντέλου των Managing General Agents

Interamerican | Resilience Stories: Ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλά για την κλιματική κρίση και την ανθεκτικότητα του αύριο

Η Interamerican παρουσιάζει το δεύτερο επεισόδιο του vidcast «Resilience Stories», της σειράς συζητήσεων που αναδεικνύει διαφορετικές όψεις

Όταν η Οδύσσεια συναντά την ασφαλιστική αγορά: Το βιβλίο της Αγγελικής Μουρατίδου επιστρέφει στην επικαιρότητα

Στην ασφαλιστική αγορά συνηθίζουμε να μιλάμε για αριθμούς, δείκτες, παραγωγή και αποτελέσματα

Η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική τίμησε τις πρωταθλήτριες Μαρία Πρεβολαράκη και Μαρία Λουίζα Γκίκα

Τη διαχρονική της στήριξη στον ελληνικό αθλητισμό επιβεβαιώνει η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, η οποία υποδέχθηκε στα κεντρικά της γραφεία