back to top
17.1 C
Athens
Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2025

Alpha Bank: Δωρεά μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού

Δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικά φαρμακεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την Υγεία», το οποίο συνεχίζει τον δεκαετή κύκλο προσφοράς του στην ελληνική περιφέρεια.

Την ένταξη της ακριτικής περιφέρειας στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιουλίου, ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους των ωφελούμενων περιοχών, στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

- Advertisement -

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της Διοίκησης της Τράπεζας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας, πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και θεσμικούς φορείς.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, συντονιστής της συνάντησης ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ενώ συμμετείχαν οι Αντιπεριφειάρχες Υγείας Βασίλης Λούρμπας και Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού Αριστείδης Μωυσιάδης, οι Δήμαρχοι Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, Μαρωνείας-Σαπών, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

- Advertisement -

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης τόνισε:
«Η πρόοδος της ελληνικής κοινωνίας, όπως την αντιλαμβανόμαστε στην Αlpha Bank, δεν μπορεί να εξαντλείται στα οικονομικά μεγέθη, αντιθέτως προϋποθέτει την ανταπόκριση στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών, τη συμβολή στη μείωση γεωγραφικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σκοπούς που υπηρετεί πιστά το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» κατά την τελευταία δεκαετία.

Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά εντάσσουμε στο Πρόγραμμά μας 9 Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δρομολογώντας τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 6 Κέντρα Υγείας, 6 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε Κοινωνικά Φαρμακεία της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζουμε τον κύκλο προσφοράς του «Μαζί, με στόχο την Υγεία», που από το 2014 έως σήμερα έχει στηρίξει συνολικά 87 δομές στη νησιωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό και ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας για περισσότερους από 923.000 συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τους Δήμους για τη συνεργασία τους σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία πιστεύω ότι θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, τόσο για κάθε Δήμο ξεχωριστά όσο και συνολικά για την κρίσιμη για τη χώρα μας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε:

«Η ένταξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank ‘Μαζί, με στόχο την Υγεία’ έχει ιδιαίτερη αξία για τον τόπο μας. Η συμβολή της Τράπεζας στην κάλυψη σημαντικών υγειονομικών αναγκών, με μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας και γηροκομεία, με στόχο την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, είναι άξια συγχαρητηρίων. Η πρωτοβουλία αυτή της Alpha Bank στηρίζει με τον ιδανικότερο τρόπο την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για όλους και εναρμονίζεται με το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειάς ‘Ένας Πλανήτης, Μια Ανθρωπότητα, Μια Υγεία’».

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Alpha Bank θα στηρίξει 12 δομές και συγκεκριμένα τα Κέντρα Υγείας Δικαιών, Ελευθερούπολης, Κάτω Νευροκοπίου, Σαπών, Σταυρούπολης, τα Γηροκομεία Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων» και «Ο Μέγας Βασίλειος», «Χριστιανικού Συλλόγου» Κομοτηνής, το Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσουπόλεως «Η Αγία Ανθούσα» και το Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας.

Στην εκδήλωση από την Alpha Bank παρευρέθηκαν οι Γιώργος Ραπανάκης, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Τερζής, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Γιώργος Ασλανίδης, Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και η Ελένη Στεργίου, Υποδιευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.

«Μαζί, με στόχο την Υγεία»: 9 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» της Alpha Bank υλοποιείται αδιάκοπα από το 2014, μεριμνώντας για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, όσον αφορά σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας ολοκληρώθηκε το 2021, αποτελώντας μέχρι στιγμής ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα στήριξης του τομέα της Υγείας που υλοποιήθηκαν ποτέ στην νησιωτική Ελλάδα, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συμβάλλοντας έτσι στην παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των κατοίκων σε παροχές Υγείας, στον τόπο διαμονής τους. Το 2022, το Πρόγραμμα επεκτάθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα και συνολικά, μέχρι σήμερα, 87 δομές υγείας σε 80 νησιά και περιοχές της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν με 259.966 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υλικού, δίνοντας ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε 923.337 κατοίκους της χώρας.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, μελέτης Μέτρησης Κοινωνικού Αντικτύπου, που εκπόνησε ο οργανισμός HIGGS για λογαριασμό της Alpha Bank, αξιολογώντας την πιο πρόσφατη υλοποίησή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εξετάστηκε η κοινωνική αξία του προγράμματος με τη μεθοδολογία SROI (Return on Investment), η οποία ανέδειξε ότι για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στο πρόγραμμα, επιστρέφεται στην κοινωνία ισοδύναμη αξία τουλάχιστον 10,65 ευρώ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Health4Crew: Μια ελληνική startup για την υγεία των ναυτικών

Το μοντέλο της νεοφυούς επιχείρησης στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: πρόληψη, άμεση υποστήριξη και συνεχή παρακολούθηση

Νέες γέφυρες συνεργασίας μεταξύ των Χρηματιστηρίων Κύπρου και Αθηνών

Στις δυνατότητες περαιτέρω στρατηγικής συνεργασίας με το ΧΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Προέδρος του ΧΑΚ Μαρίνος Χριστοδουλίδης

Η Allianz ξέρει τι μας κρατά ξύπνιους τα βράδια

8.000 άτομα από 8 διαφορετικές χώρε μοιράστηκαν με την Allianz τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους

Ανακοίνωση προσφοράς του ΥΓΕΙΑ προς την Πολεμική Αεροπορία

Προγράμματα προνομιακών παροχών για την ολοκληρωμένη κάλυψη υγειονομικών αναγκών των στελεχών και των οικογενειών τους

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΥΕΚΑ: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν οι εργοδότες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο

Κλινικές μελέτες στην Ελλάδα: Το 14th Clinical Research Conference ανέδειξε προκλήσεις και προοπτικές

Η νέα ΚΥΑ και το Εθνικό Μητρώο στα θέματα του συνεδρίου που διοργάνωσε η ethosEVENTS σε συνεργασία με το Pharma & Health Business και το virus.com.gr 

100 χρόνια Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – Ένας αιώνας προσφοράς στην ελληνική κοινωνία

Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια του ΠΙΣ θα κορυφωθούν στις 13 Δεκεμβρίου

Health4Crew: Μια ελληνική startup για την υγεία των ναυτικών

Το μοντέλο της νεοφυούς επιχείρησης στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: πρόληψη, άμεση υποστήριξη και συνεχή παρακολούθηση

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Μ. Παπαζαρκάδα: «Θέλουμε να είμαστε ο πρώτος συνεργάτης που σκέφτεται κάθε επιχειρηματίας όταν χρειάζεται ασφάλεια και αξιοπιστία» 

Η Country Manager της Coface στην Ελλάδα μιλά στο Insurance World και στον Λάμπρο Ρόδη για τη φιλοσοφία, τη στρατηγική και το όραμα της εταιρείας

EIOPA: Νέο εργαλείο εκτίμησης κινδύνου φυσικών καταστροφών για ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων

Η ανάπτυξη μιας πανευρωπαϊκής πλατφόρμας ενημέρωσης θεωρείται κρίσιμο βήμα προς τη βελτίωση της κλιματικής ανθεκτικότητας

ΥΕΚΑ: Σύσταση για τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας

Τα μέτρα που οφείλουν να λαμβάνουν οι εργοδότες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο

Αυτό είναι το νέο ΔΣ του ΣΠΑΤΕ – Επικεφαλής ο Γ. Χατζηγεωργάκης

Πρόεδρος για τη θητεία διοίκησης 2025-2027 αναλαμβάνει ο πλειοψηφών σύμβουλος Γεώργιος Χατζηγεωργάκης – Νέες παρουσίες στο ΔΣ

H Eurolife FFH στηρίζει το ΕΕΑ για την παροχή δωρεάν επαναπιστοποιήσεων στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Η Eurolife FFH επενδύει διαχρονικά στη γνώση και στην εξέλιξη των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου