back to top
23 C
Athens
Τρίτη 28 Απριλίου 2026

Alpha Bank: Δωρεά μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού

Δομές υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κοινωνικά φαρμακεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank «Μαζί, με στόχο την Υγεία», το οποίο συνεχίζει τον δεκαετή κύκλο προσφοράς του στην ελληνική περιφέρεια.

Την ένταξη της ακριτικής περιφέρειας στο Πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία», ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, 18 Ιουλίου, ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, σε συνάντηση που είχε με τους Δημάρχους των ωφελούμενων περιοχών, στο Δημαρχείο της Ξάνθης.

- Advertisement -

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο περιοδείας της Διοίκησης της Τράπεζας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας, πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και θεσμικούς φορείς.

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, συντονιστής της συνάντησης ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ενώ συμμετείχαν οι Αντιπεριφειάρχες Υγείας Βασίλης Λούρμπας και Κοινωνικών Πολιτικών και Πολιτισμού Αριστείδης Μωυσιάδης, οι Δήμαρχοι Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, Μαρωνείας-Σαπών, Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης, Ξάνθης, Εμμανουήλ Τσέπελης, καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας, Απόστολος Μουμτσάκης.

- Advertisement -

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης τόνισε:
«Η πρόοδος της ελληνικής κοινωνίας, όπως την αντιλαμβανόμαστε στην Αlpha Bank, δεν μπορεί να εξαντλείται στα οικονομικά μεγέθη, αντιθέτως προϋποθέτει την ανταπόκριση στις πραγματικές καθημερινές ανάγκες των πολιτών, τη συμβολή στη μείωση γεωγραφικών και κοινωνικών ανισοτήτων και την ανεμπόδιστη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, σκοπούς που υπηρετεί πιστά το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» κατά την τελευταία δεκαετία.

Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά εντάσσουμε στο Πρόγραμμά μας 9 Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δρομολογώντας τη δωρεά ιατρικών μηχανημάτων και ιατροφαρμακευτικού υλικού σε 6 Κέντρα Υγείας, 6 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε Κοινωνικά Φαρμακεία της περιοχής. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζουμε τον κύκλο προσφοράς του «Μαζί, με στόχο την Υγεία», που από το 2014 έως σήμερα έχει στηρίξει συνολικά 87 δομές στη νησιωτική Ελλάδα και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό και ενισχύοντας την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές παροχές υγείας για περισσότερους από 923.000 συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ την Περιφέρεια και τους Δήμους για τη συνεργασία τους σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία πιστεύω ότι θα έχει ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο, τόσο για κάθε Δήμο ξεχωριστά όσο και συνολικά για την κρίσιμη για τη χώρα μας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε:

«Η ένταξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Alpha Bank ‘Μαζί, με στόχο την Υγεία’ έχει ιδιαίτερη αξία για τον τόπο μας. Η συμβολή της Τράπεζας στην κάλυψη σημαντικών υγειονομικών αναγκών, με μηχανήματα και ιατρικό εξοπλισμό σε δομές υγείας και γηροκομεία, με στόχο την εξασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων κυρίως περιοχών, είναι άξια συγχαρητηρίων. Η πρωτοβουλία αυτή της Alpha Bank στηρίζει με τον ιδανικότερο τρόπο την ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για όλους και εναρμονίζεται με το σύνθημα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειάς ‘Ένας Πλανήτης, Μια Ανθρωπότητα, Μια Υγεία’».

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Alpha Bank θα στηρίξει 12 δομές και συγκεκριμένα τα Κέντρα Υγείας Δικαιών, Ελευθερούπολης, Κάτω Νευροκοπίου, Σαπών, Σταυρούπολης, τα Γηροκομεία Ξάνθης «Άγιος Παντελεήμων» και «Ο Μέγας Βασίλειος», «Χριστιανικού Συλλόγου» Κομοτηνής, το Ιωακείμειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το Πολίτειο Γηροκομείο Χρυσουπόλεως «Η Αγία Ανθούσα» και το Πουλίδειο Γηροκομείο Καβάλας.

Στην εκδήλωση από την Alpha Bank παρευρέθηκαν οι Γιώργος Ραπανάκης, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, Γιώργος Τερζής, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, η Ρούλη Χριστοπούλου, Επικεφαλής Εταιρικής Υπευθυνότητας, ο Γιώργος Ασλανίδης, Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Καταστημάτων Αττικής Ι, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας και η Ελένη Στεργίου, Υποδιευθύντρια Marketing και Δημοσίων Σχέσεων.

«Μαζί, με στόχο την Υγεία»: 9 χρόνια προσφοράς στον συνάνθρωπο

Το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» της Alpha Bank υλοποιείται αδιάκοπα από το 2014, μεριμνώντας για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών, όσον αφορά σε θέματα υγείας και ιατρικής περίθαλψης.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας ολοκληρώθηκε το 2021, αποτελώντας μέχρι στιγμής ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα στήριξης του τομέα της Υγείας που υλοποιήθηκαν ποτέ στην νησιωτική Ελλάδα, καλύπτοντας τις πραγματικές ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συμβάλλοντας έτσι στην παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των κατοίκων σε παροχές Υγείας, στον τόπο διαμονής τους. Το 2022, το Πρόγραμμα επεκτάθηκε στην ηπειρωτική Ελλάδα και συνολικά, μέχρι σήμερα, 87 δομές υγείας σε 80 νησιά και περιοχές της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν με 259.966 τεμάχια ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και υλικού, δίνοντας ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε 923.337 κατοίκους της χώρας.

Στο πλαίσιο, μάλιστα, μελέτης Μέτρησης Κοινωνικού Αντικτύπου, που εκπόνησε ο οργανισμός HIGGS για λογαριασμό της Alpha Bank, αξιολογώντας την πιο πρόσφατη υλοποίησή του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, εξετάστηκε η κοινωνική αξία του προγράμματος με τη μεθοδολογία SROI (Return on Investment), η οποία ανέδειξε ότι για κάθε 1 ευρώ που επενδύεται στο πρόγραμμα, επιστρέφεται στην κοινωνία ισοδύναμη αξία τουλάχιστον 10,65 ευρώ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Tι επιφυλάσσει η τράπεζα του μέλλοντος

Η ετοιμότητα των τραπεζών να αντιμετωπίσουν το ωστικό κύμα του δημογραφικού ζητήματος συζητήθηκε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Νέα εποχή στη συνεργασία Κύπρου-Ελλάδας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Οι δύο χώρες ανανέωσαν το Στρατηγικό Μνημόνιο Συνεργασίας τους με στόχο να ενισχύσουν τις οικονομίες τους και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες

Κύπρος και Ελλάδα ανανεώνουν και διευρύνουν τη συνεργασία τους στον τομέα των επενδύσεων

Κύπρος και Ελλάδα ανανεώνουν και διευρύνουν τη μεταξύ τους συνεργασία στον τομέα των ξένων επενδύσεων.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

5.000 μόνιμες και 3.000 επικουρικές προσλήψεις στο ΕΣΥ το 2026 – Όσα ανακοίνωσε ο Μ. Θεμιστοκλέους

Οι εξαγγελίες αφορούν επίσης το ιατρικό προσωπικό των νησιών, τη βελτίωση σε ραντεβού και ΤΕΠ, καθώς και τη χρήση social media από ανηλίκους

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου: Έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και ενημέρωση

Το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ παραμένουν οι βασικότεροι παράγοντες κινδύνου

Άδ. Γεωργιάδης στο DEF26: Στόχος το 50% στον συμψηφισμό clawback – Νέα ώθηση στις κλινικές μελέτες

Πεδίο δήλωσης συμμετοχής σε κλινικές μελέτες θα προστεθεί στον ΕΗΦΥ, για πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες αλλά και προσέλκυση επενδύσεων

Πώς μειώνουμε τον κίνδυνο άνοιας: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός πρόληψης για την υγεία του εγκεφάλου

Αν και η ηλικία παραμένει ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου, η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι μεγάλο μέρος της πρόληψης βρίσκεται στα χέρια μας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Δύο νέα προϊόντα από τnν Coface στην Ελλάδα και η εισαγωγή του Business Information

Η Γερμανία, σύμφωνα με την εταιρεία, εγκυμονεί κινδύνους εξάπλωσης των αφερεγγυοτήτων στην Ευρώπη αν η κατάσταση δεν εξομαλυνθεί

Άγχος εξετάσεων: «Σύμμαχος» ή απειλή για τους μαθητές; Νέο δωρεάν webinar από τη NN Hellas

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου», το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη γονέων και εκπαιδευτικών

Κ. Χαραλαμπίδου: «Η ασφάλιση φορτίου δεν αρκεί για τον διαμεταφορέα»

Ένα κρίσιμο ζήτημα για τον κλάδο των μεταφορών και των logistics φέρνει στο προσκήνιο η CEO και Partner της wedo.insure

Αllianz Trade: Πόσο θα αυξήσει η κρίση στη Μ. Ανατολή τον κίνδυνο μη πληρωμής για τις επιχειρήσεις;

Επικαιροποιημένες προβλέψεις για τα έτη 2026 και 2027 δημοσιεύει η ασφαλιστική πιστώσεων στην τελευταία της «Έκθεση Αφερεγγυότητας»

Ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου ανέδειξε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του ασφαλιστικού κλάδου στο DEF26

Σημαντική ήταν η παρουσία της MEGA BROKERS SA στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών