back to top
31.8 C
Athens
Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026

Allianz Commercial: Πολιτικοί κίνδυνοι και βία στους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους

Οι επιχειρήσεις έχουν κατατάξει τους πολιτικούς κινδύνους και τη βία ως τους 10 κορυφαίους παγκόσμιους κινδύνους τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Κινδύνων Allianz 2025.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Allianz Commercial «Πολιτική βία και τάσεις πολιτικής αναταραχής 2025», οι πολιτικές αναταραχές κατατάσσονται ως η μεγαλύτερη ανησυχία για περισσότερο από το 50% των ερωτηθέντων εταιρειών παγκοσμίως, αντανακλώντας το γεγονός ότι τα περιστατικά αυξάνονται και διαρκούν περισσότερο.

- Advertisement -

Χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι συνεχιζόμενες κοινωνικές αναταραχές στα Βαλκάνια και την Τουρκία, περισσότερες από 800 σημαντικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν πραγματοποιηθεί από το 2017 σε περισσότερες από 150 χώρες, με περισσότερες από 160 εκδηλώσεις μόνο το 2024 – το 18% των διαδηλώσεων διαρκεί περισσότερο από τρεις μήνες.

Επιπλέον, η αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων από θρησκευτικούς και πολιτικούς εξτρεμιστές αποτελεί επίσης σημαντική ανησυχία για τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, είπε η Allianz.

- Advertisement -

«Η πολιτική βία παραμένει ένας από τους κορυφαίους 10 παγκόσμιους επιχειρηματικούς κινδύνους σύμφωνα με τους πελάτες μας, επειδή γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτό ότι η πολιτική κυριαρχείται από τον λαϊκισμό και τον διχασμό, η γεωπολιτική από τον εθνικισμό και μια μεταβαλλόμενη παγκόσμια τάξη πραγμάτων και τα οικονομικά από την κακοδιαχείριση, τη διαφθορά και τη συνεχώς αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ των «πλούσιων» και των υπολοίπων», σχολίασε ο Hodoritovicle, ο Srd.

“Η πολιτική βία μπορεί να επηρεάσει τις επιχειρήσεις με πολλούς τρόπους. Εκτός από το να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών, όσοι βρίσκονται σε άμεση γειτνίαση με περιοχές αναταραχών μπορεί να υποστεί σπώλειες λόγω business interruption και υλικές ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία”, πρόσθεσε ο Srdjan Todorovic.

Η παγκόσμια σταθερότητα το 2025 συνεχίζει να υπονομεύεται από τις δυνάμεις των διεθνών συγκρούσεων, τις γεωπολιτικές αναταραχές και την οικονομική αβεβαιότητα, καθώς και την προοπτική εμπορικών πολέμων. Οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση σχετικά με τη μεταβαλλόμενη φύση της πολιτικής βίας και να έχουν επίγνωση του κινδύνου ότι οι τοπικές αναταραχές θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τις δραστηριότητές τους.

Δείτε εδώ όλη την έκθεση

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ο μύθος του «ενός καφέ την ημέρα»: Γιατί η οικονομική ανεξαρτησία χτίζεται με στρατηγική, όχι με στερήσεις

Ο σωστός Financial Planner δεν κάθεται απέναντί σας για να κάνει τον αυστηρό λογιστή των μικροεξόδων σας

Επίδειξη ισχύος από την Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας €4,87 δισ.

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz, με την ανακοίνωση ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας

Η Allianz στο insurancemarket – Online σύγκριση και αγορά ασφάλισης αυτοκινήτου

Νέα συνεργασία στον χώρο της ψηφιακής ασφάλισης ανακοίνωσε το insurancemarket, εντάσσοντας στην πλατφόρμα του τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου της Allianz.

Allianz Greece: Έκπτωση 10% και ενισχυμένη προστασία με το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου My Motor Complete

Η Allianz Greece παρουσιάζει το πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου My Motor Complete, το οποίο συνδυάζει ολοκληρωμένες καλύψεις με προνομιακή έκπτωση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Γιώργος Παπαδάκης νέος Head of Distribution στην AIG

Διευθυντικό στέλεχος που διαθέτει μεταξύ άλλων εμπειρία στη συνεργασία με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεσίτες ασφαλίσεων

Oι 4 συστημικές τράπεζες επενδύουν €4 δισ. για να φέρουν την ΤN στην καθημερινότητά μας

Η διακύβευση δεν είναι πλέον απλώς η «ψηφιακή εμπειρία», αλλά η ίδια η δομή του λειτουργικού κόστους

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 8 οδηγίες για να είστε ασφαλείς στο νερό

Ο πνιγμός μπορεί να συμβεί αθόρυβα, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, συχνά χωρίς κραυγές ή άλλα εμφανή σημάδια

Τα 5 πιο απρόβλεπτα ατυχήματα του καλοκαιριού

Η Apeiron Insurance Project αναδεικνύει χαρακτηριστικές περιπτώσεις, υπενθυμίζοντας τα οφέλη της πρόληψης και της σωστής ασφάλισης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αιμοδοσία τον Αύγουστο: Τι απαντά ο υπουργός στα δημοσιεύματα – Τι ισχύει για τις ελλείψεις

Ο φετινός Αύγουστος παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις αίματος διεθνώς λόγω παραγόντων όπως η έξαρση του ιού του Δυτικού Νείλου

Σύλληψη εργαζομένων ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στο Νοσοκομείο Νίκαιας: Αντιδράσεις και ευθύνες

Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι η εταιρεία δεν είχε μεριμνήσει ούτε για τα βασικά

Ο Γιώργος Παπαδάκης νέος Head of Distribution στην AIG

Διευθυντικό στέλεχος που διαθέτει μεταξύ άλλων εμπειρία στη συνεργασία με μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μεσίτες ασφαλίσεων

Oι 4 συστημικές τράπεζες επενδύουν €4 δισ. για να φέρουν την ΤN στην καθημερινότητά μας

Η διακύβευση δεν είναι πλέον απλώς η «ψηφιακή εμπειρία», αλλά η ίδια η δομή του λειτουργικού κόστους

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 8 οδηγίες για να είστε ασφαλείς στο νερό

Ο πνιγμός μπορεί να συμβεί αθόρυβα, μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, συχνά χωρίς κραυγές ή άλλα εμφανή σημάδια