back to top
14.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

Αλλαγή ηγεσίας στην Allianz Ελλάδος: Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει CEO

Ο CEO  της Ευρωπαϊκής Πίστης Χρήστος Γεωργακόπουλος, αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου τα ηνία και της Allianz Ελλάδος στη θέση του CEO και θα ηγηθεί του έργου της συγχώνευσης των δύο εταιριών που θα δημιουργήσουν ένα νέο μεγάλο πόλο στην ελληνική αγορά.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Allianz στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργακόπουλος θα καλύψει και τις δύο θέσεις του CEO στις δύο εταιρίες από την αρχή του νέου χρόνου.

- Advertisement -

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η κα Φιλίππα Μιχάλη, αποχωρεί στις 31 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα η ανακοίνωση της Allainz αναφέρει:

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει ότι ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, παράλληλα με τη σημερινή του θέση ως CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη, θα αναλάβει το ρόλο του CEO της Allianz Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά την αποχώρηση της Φιλίππας Μιχάλη στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η αλλαγή υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

- Advertisement -

Η Φιλίππα Μιχάλη εντάχθηκε στην Allianz πριν από 25 χρόνια και είναι CEO της Allianz Ελλάδος για σχεδόν οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, εφάρμοσε επιτυχημένα μια αναπτυξιακή στρατηγική, μετασχηματίζοντας και απλοποιώντας το επιχειρηματικό μοντέλο. Επιπρόσθετα, η Allianz Ελλάδος έχει διακριθεί ως Ηγέτης Πιστότητας στην ελληνική αγορά τα τελευταία επτά χρόνια, με τις καλύτερες επιδόσεις (Net Promoter Score – NPS) στις σχετικές έρευνες ικανοποίησης πελατών, ενώ είναι γνωστή και για την έντονη αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο Sergio Balbinot, Μέλος του Δ.Σ. της Allianz SE, δήλωσε: «Η Φιλίππα Μιχάλη έγινε CEO της Allianz Ελλάδος το 2015, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε σημαντικές προκλήσεις. Έκτοτε, διακρίθηκε στην ηγεσία των ανθρώπων της, ενισχύοντας δυναμικά τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για όλα όσα έχει επιτύχει μαζί με την ομάδα της και της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Τώρα η Allianz Ελλάδος ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μαζί με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Πίστης. Υπό την έμπειρη ηγεσία του Χρήστου Γεωργακόπουλου, θα διαμορφώσουμε μια εταιρία-ηγέτη στην αγορά, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία τόσο από την Ευρωπαϊκή Πίστη όσο και από την Allianz Ελλάδος.»

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, εδώ και 45 χρόνια. Υπό τη δική του καθοδήγηση, η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη θα δημιουργήσουν από κοινού τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις – την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην ελληνική αγορά.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει τη νέα πορεία που ξεκίνησαν μαζί η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη νωρίτερα το 2022,  ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό της προορισμό. Οι δύο ομάδες εργάζονται από κοινού για τη συγχώνευση των δύο εταιριών στην Ελλάδα, μια προσπάθεια που υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 – κάνοντας πραγματικότητα το όραμα για “Μία Allianz” (One Allianz) στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σαρώνουν οι πτωχεύσεις στην Δυτική Ευρώπη, σε κίνδυνο οι πράσινες χρηματοδοτήσεις

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz-Trade, για τις επιχειρήσεις, τους κλάδους που κινδυνδύουν περισσότερα και την Δ. Ευρώπη

Οσα ειπώθηκαν για πρώτη φορά για τις ασφάλειες υγείας και άκουσε ο Ανασφάλιστος

Εντυπωσιάστηκε ο Ανασφάλιστος όταν άκουσε να λέγεται ότι οι ασφαλιστικές υγείας θα τα μαζέψουν από την Ελλάδα και θα φύγουν,...

Ξετυλίγεται το ασφαλιστικό κουβάρι των τραπεζών

Το ασφαλιστικό κουβάρι των τραπεζών ξετυλίγεται και απλώνεται ολοένα και περισσότερο. Μέχρι που θα φτάσει για την ώρα λίγοι γνωρίζουν

Οι συζητήσεις για νέα εξαγορά ασφαλιστικής

Ερωτήματα εδώ υπάρχουν για το πως θα εξελιχθούν οι προμήθειες στα μικρά σχήματα, αλλά και στα μεγάλα σχήματα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Η Designia Insurance Agents βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες

Σε μια εκδήλωση αναγνώρισης και επιβράβευσης, η Designia Insurance Agents τίμησε τους συνεργάτες της που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους το 2024.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση Εκδηλώσεων από την Karavias Underwriting Agency

Η Karavias Underwriting Agency, συνεχίζοντας τη στήριξη της προς τον Πολιτισμό και τις Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες, παρουσιάζει το νέο καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν «Ασφάλιση Εκδηλώσεων».

Έγκριση της ΕΕ για το νέο εμβόλιο έναντι της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο εμβόλιο σχετικά με την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου σε ενήλικες.

Διπλή Διάκριση για την Carglass Ελλάδος στα Belron Exceptional People Awards 2024

Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Carglass®Ελλάδοςστον παγκόσμιο διαγωνισμό Belron® Exceptional People Awards 2024

EIAΣ: Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς

Πολυθεματικό και λίαν ενδιαφέρον είναι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απριλίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024