back to top
14.8 C
Athens
Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2026

Αλλαγή ηγεσίας στην Allianz Ελλάδος: Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει CEO

Ο CEO  της Ευρωπαϊκής Πίστης Χρήστος Γεωργακόπουλος, αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου τα ηνία και της Allianz Ελλάδος στη θέση του CEO και θα ηγηθεί του έργου της συγχώνευσης των δύο εταιριών που θα δημιουργήσουν ένα νέο μεγάλο πόλο στην ελληνική αγορά.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Allianz στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργακόπουλος θα καλύψει και τις δύο θέσεις του CEO στις δύο εταιρίες από την αρχή του νέου χρόνου.

- Advertisement -

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η κα Φιλίππα Μιχάλη, αποχωρεί στις 31 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα η ανακοίνωση της Allainz αναφέρει:

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει ότι ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, παράλληλα με τη σημερινή του θέση ως CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη, θα αναλάβει το ρόλο του CEO της Allianz Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά την αποχώρηση της Φιλίππας Μιχάλη στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η αλλαγή υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

- Advertisement -

Η Φιλίππα Μιχάλη εντάχθηκε στην Allianz πριν από 25 χρόνια και είναι CEO της Allianz Ελλάδος για σχεδόν οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, εφάρμοσε επιτυχημένα μια αναπτυξιακή στρατηγική, μετασχηματίζοντας και απλοποιώντας το επιχειρηματικό μοντέλο. Επιπρόσθετα, η Allianz Ελλάδος έχει διακριθεί ως Ηγέτης Πιστότητας στην ελληνική αγορά τα τελευταία επτά χρόνια, με τις καλύτερες επιδόσεις (Net Promoter Score – NPS) στις σχετικές έρευνες ικανοποίησης πελατών, ενώ είναι γνωστή και για την έντονη αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο Sergio Balbinot, Μέλος του Δ.Σ. της Allianz SE, δήλωσε: «Η Φιλίππα Μιχάλη έγινε CEO της Allianz Ελλάδος το 2015, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε σημαντικές προκλήσεις. Έκτοτε, διακρίθηκε στην ηγεσία των ανθρώπων της, ενισχύοντας δυναμικά τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για όλα όσα έχει επιτύχει μαζί με την ομάδα της και της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Τώρα η Allianz Ελλάδος ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μαζί με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Πίστης. Υπό την έμπειρη ηγεσία του Χρήστου Γεωργακόπουλου, θα διαμορφώσουμε μια εταιρία-ηγέτη στην αγορά, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία τόσο από την Ευρωπαϊκή Πίστη όσο και από την Allianz Ελλάδος.»

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, εδώ και 45 χρόνια. Υπό τη δική του καθοδήγηση, η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη θα δημιουργήσουν από κοινού τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις – την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην ελληνική αγορά.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει τη νέα πορεία που ξεκίνησαν μαζί η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη νωρίτερα το 2022,  ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό της προορισμό. Οι δύο ομάδες εργάζονται από κοινού για τη συγχώνευση των δύο εταιριών στην Ελλάδα, μια προσπάθεια που υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 – κάνοντας πραγματικότητα το όραμα για “Μία Allianz” (One Allianz) στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΣΕ παρουσιάζει τις θέσεις της για την παραγωγικότητα, την ηγεσία και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Σε ειδική συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 19/2 στην Αθήνα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ίδρυσή της

Allianz Trade: Η ελληνική οικονομία συνεχίζει την ισχυρή της ανάκαμψη

Παρά τις μεγάλες εμπορικές εντάσεις και τα πολλαπλά επίπεδα κινδύνων, η εταιρεία αναβαθμίζει 36 αξιολογήσεις κινδύνου χώρας, έναντι μόλις 14 υποβαθμίσεων

Η συνεχής ανάπτυξη δραστηριοτήτων του ομίλου NN

O David Knibbe, CEO του NN Group, παρουσιάζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025

«Πρωταθλήτρια» του 2025 η Allianz ΑΕΔΑΚ

Κορυφαίες επιδόσεις και σημαντικές διακρίσεις για την εταιρεία στα αμοιβαία κεφάλαια

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα στρατηγική συνεργασία της Απόλλων ΑΕ του Ομίλου Σαρακάκη – Συνένωση δυνάμεων με την DIN Agents

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη κίνηση της Απόλλων ΑΕ μετά την πρώτη με τη Φαραντούρης και ακολούθως με τη Ζευς ΙΚΕ

Καθυστερημένες πληρωμές: Οι λόγοι και οι τρόποι αντιμετώπισής τους

Ο Μάκης Τζέης, Managing Director, Atradius Greece & Romania, σχολιάζει την κυκλοφορία του νέου οδηγού της εταιρείας

Διεθνής διάκριση για τον Νίκο Γεωργόπουλο – Στους Top 200 Insurance & Insurtech Creators παγκοσμίως

Τι σηματοδοτεί η σημαντική αναγνώριση για έναν επαγγελματία του Digital Risk Insurance Broking και της κυβερνοανθεκτικότητας

Νέα καθήκοντα για τον Μ. Κούτη στην Interamerican: Αναλαμβάνει Business Development Manager Health Services Ecosystem

Με πολυετή πορεία στην εταιρεία και εμπειρία σε ρόλους ευθύνης, ο κ. Κούτης έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και συνοχή του Δικτύου Πωλήσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Πρώτη ολοκληρωμένη μελέτη για την Ενιαία Υγεία στην Ελλάδα: Έκθεση-ορόσημο για τις υγειονομικές απειλές

Σε μια περίοδο όπου οι υγειονομικές, περιβαλλοντικές και κλιματικές προκλήσεις απαιτούν συντονισμένες πολιτικές και συνεργασία μεταξύ πολλών φορέων

Rise Club: Η στήριξη της μητρότητας ως στρατηγική προτεραιότητα σε μια περίοδο δημογραφικής πρόκλησης

Στην πρόσφατη εκδήλωση του ΜΚΟ αναδείχθηκε η πραγματικότητα για τις μητέρες στην Ελλάδα και παρουσιάστηκαν οι δράσεις ενδυνάμωσης και δικτύωσης του 2026

SOS για τη δημόσια υγεία στο Λασίθι: Στοιχεία-σοκ για την κατάρρευση των νοσοκομείων

Με τεκμηριωμένα στοιχεία, ο Ιατρικός Σύλλογος Λασιθίου παρουσίασε την εικόνα αποσύνθεσης του δημόσιου συστήματος υγείας στην ανατολική Κρήτη

Ευ. Καφφετζή: Στρατηγικές συμμαχίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ασπίδα στα τραπεζικά δίκτυα, όλες οι απαντήσεις

Μια ξεχωριστή συνέντευξη παραχωρεί η Μanaging Partner της Oxygen Risk Consulting Partners, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα με σαφήνεια και χωρίς ωραιοποιήσεις

ΕΑΕΕ: Παρέμβαση Ε. Παπασπυροπούλου στη Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής

Παρουσίαση δράσεων και προτάσεις στη συνεδρίαση για τον ρόλο των παρόχων ασφάλισης και οδικής βοήθειας στη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας