back to top
22.6 C
Athens
Παρασκευή 29 Μαΐου 2026

Αλλαγή ηγεσίας στην Allianz Ελλάδος: Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει CEO

Ο CEO  της Ευρωπαϊκής Πίστης Χρήστος Γεωργακόπουλος, αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου τα ηνία και της Allianz Ελλάδος στη θέση του CEO και θα ηγηθεί του έργου της συγχώνευσης των δύο εταιριών που θα δημιουργήσουν ένα νέο μεγάλο πόλο στην ελληνική αγορά.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Allianz στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Γεωργακόπουλος θα καλύψει και τις δύο θέσεις του CEO στις δύο εταιρίες από την αρχή του νέου χρόνου.

- Advertisement -

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η κα Φιλίππα Μιχάλη, αποχωρεί στις 31 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα η ανακοίνωση της Allainz αναφέρει:

Η Allianz Ελλάδος ανακοινώνει ότι ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, παράλληλα με τη σημερινή του θέση ως CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη, θα αναλάβει το ρόλο του CEO της Allianz Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά την αποχώρηση της Φιλίππας Μιχάλη στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η αλλαγή υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

- Advertisement -

Η Φιλίππα Μιχάλη εντάχθηκε στην Allianz πριν από 25 χρόνια και είναι CEO της Allianz Ελλάδος για σχεδόν οκτώ χρόνια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, εφάρμοσε επιτυχημένα μια αναπτυξιακή στρατηγική, μετασχηματίζοντας και απλοποιώντας το επιχειρηματικό μοντέλο. Επιπρόσθετα, η Allianz Ελλάδος έχει διακριθεί ως Ηγέτης Πιστότητας στην ελληνική αγορά τα τελευταία επτά χρόνια, με τις καλύτερες επιδόσεις (Net Promoter Score – NPS) στις σχετικές έρευνες ικανοποίησης πελατών, ενώ είναι γνωστή και για την έντονη αφοσίωση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο Sergio Balbinot, Μέλος του Δ.Σ. της Allianz SE, δήλωσε: «Η Φιλίππα Μιχάλη έγινε CEO της Allianz Ελλάδος το 2015, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε σημαντικές προκλήσεις. Έκτοτε, διακρίθηκε στην ηγεσία των ανθρώπων της, ενισχύοντας δυναμικά τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για όλα όσα έχει επιτύχει μαζί με την ομάδα της και της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Τώρα η Allianz Ελλάδος ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, μαζί με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Πίστης. Υπό την έμπειρη ηγεσία του Χρήστου Γεωργακόπουλου, θα διαμορφώσουμε μια εταιρία-ηγέτη στην αγορά, που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία τόσο από την Ευρωπαϊκή Πίστη όσο και από την Allianz Ελλάδος.»

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, εδώ και 45 χρόνια. Υπό τη δική του καθοδήγηση, η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη θα δημιουργήσουν από κοινού τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις – την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην ελληνική αγορά.

Αυτή η εξέλιξη φέρνει τη νέα πορεία που ξεκίνησαν μαζί η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη νωρίτερα το 2022,  ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό της προορισμό. Οι δύο ομάδες εργάζονται από κοινού για τη συγχώνευση των δύο εταιριών στην Ελλάδα, μια προσπάθεια που υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 – κάνοντας πραγματικότητα το όραμα για “Μία Allianz” (One Allianz) στην Ελλάδα.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Με άξονα την ανθεκτικότητα της Ευρώπης το 16ο Διεθνές Συνέδριο της Insurance Europe

Ο Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Αλ. Σαρρηγεωργίου συμμετείχε στις εργασίες και συντόνισε το πάνελ «Europe on the global stage: Influence or irrelevance?»

Allianz Global Insurance Report 2026: Το μέλλον της ασφάλισης σε έναν κατακερματισμένο κόσμο

Ισχυρή ανάπτυξη +5,6% στην Ελλάδα, χάρη στη θεαματική άνοδο των γενικών ασφαλίσεων

Atradius: Βαρόμετρο Πρακτικών Β2Β Πληρωμών στην Ελλάδα για το 2026

Γ. Τζέης: Εντονότερη ανησυχία στην Ελλάδα, λόγω περιορισμένης ρευστότητας και μεγαλύτερης ευαισθησίας σε μεταβολές της οικονομικής δραστηριότητας

Ηγεσία, σπουδαία μαθήματα και… ανατροπές στο 7ο MDRT Power Workshop

Επαγγελματίες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σε μια ακόμη συνάντηση με ουσιαστικό περιεχόμενο, πρακτική γνώση και υψηλό επίπεδο ομιλητών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Σταθερή η αναπτυξιακή πορεία της Eurohold το πρώτο τρίμηνο του 2026

Στον ασφαλιστικό τομέα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 13,3%, στα 78,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA υπερτετραπλασιάστηκαν

Νησί ή… στεριά; Το κόστος γίνεται καθοριστικός παράγοντας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Δείτε την πλήρη έρευνα του Pricefox, με αναλυτικούς πίνακες και συγκρίσεις ανά προορισμό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Η Designia Insurance Brokers Κύριος Χορηγός στο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Άννυ Τρύφων: «Με χαρά στηρίξαμε το 37ο συνέδριο της ΕΑΣΕ με θέμα την εμπιστοσύνη, γιατί εκφράζει τη φιλοσοφία και τις αξίες μας»

Η Uber φέρνει στην Ελλάδα τη λειτουργία Ηχητικής Εγγραφής για πιο ασφαλείς διαδρομές

Οι επιβάτες μπορούν πλέον να καταγράφουν ήχο μέσα από το app, με ισχυρές δικλείδες προστασίας της ιδιωτικότητας

Καλοκαιρινές αποδράσεις με ασφάλεια: Η νέα παρέμβαση της INTERAMERICAN για την ταξιδιωτική προστασία

Η εταιρεία εγκαινιάζει τη θερινή περίοδο με νέα καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

ΤτΕ: Μειώθηκε 0,5% το ενεργητικό των ασφαλιστικών το α΄ τρίμηνο, κατά 64 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις

Οι ασφαλιστικές τεχνικές προβλέψεις ζωής μειώθηκαν κατά 90 εκατ., στα 12.439 εκατ. ευρώ, ενώ οι ζημιών αυξήθηκαν κατά 26 εκατ., στα 3.553 εκατ. ευρώ