back to top
8 C
Athens
Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ο κλάδος θα τρέξει γρηγορότερα του ΑΕΠ

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να λάβει η Πολιτεία, να συνειδητοποιήσει τι σημαίνει ανάπτυξη για την χώρα, καθώς και οι πολιτικοί να πουν στο κόσμο την αλήθεια για την ιδιωτική ασφάλιση. Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι πολύ κρίσιμος για την σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της χώρας και ο κλάδος θα τρέξει γρηγορότερα του ΑΕΠ στα αμέσως επόμενα χρόνια. Αυτά είναι τα παραπάνω μηνύματα που μετέφερε ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ  Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, χτες βράδυ κατά την ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

της Ελενας Ερμείδου

- Advertisement -

Ειδικότερα ο κος Σαρρηγεωργίου αναφερόμενος στα κενά που υπάρχουν στην δημόσια υγεία, στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και γενικά στην ανάγκη που υπάρχει για βιώσιμη ανάπτυξη τόνισε ότι “η ιδιωτική ασφάλιση θα αρχίσει να αναπτύσσεται πιο γρήγορα από το ΑΕΠ”.

Περαιτέρω, αναφερόμενος στην δυναμική της επεσήμανε ότι το 2007, έτος πριν την κρίση, το χαρτοφυλάκιο του κλάδου είχε 1,7 δισεκατομμύρια κεφάλαια και 10 χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια της κρίσης, το χαρτοφυλάκιο του κλάδου αποτελείτο από 3,2 δισεκατομμύρια κεφάλαια.

- Advertisement -

Απο τους λίγους κλάδου, ίσως και ο μοναδικός που κατάφερε μέσα στην κρίση να κάνει διορθώσεις και να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις επιταγές της ΤτΕ και της EIOPA.

“Εγιναν σοβαρές μεταρρυθμίσεις στην διακυβέρνηση. Μέσα στην κρίση κάναμε προσαρμογές που δεν κάναμε άλλες χρονιές”, υπογράμμισε.

Ωστόσο, παρά τις προσαρμογές που έγιναν και τις ανάγκες που υφίστανται επεσήμανε: “από αυτήν την αξιοπιστία μέρισμα δεν εισπράξαμε ακόμα.  Η Πολιτεία δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι είμαστε ο υψηλότερος επενδυτής στην χώρα αυτή”.

Κάλεσε την Πολιτεία  να αποδεχτεί το ρόλο που παίζει η ιδιωτική ασφάλιση, λέγοντας χαρακτηριστικά, “η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει τι ρόλο παίζει η ιδιωτική ασφάλιση καθημερινά στην ανάπτυξη”.

Κλείνοντας την σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε του εκπροσώπους των 48 ασφαλιστικών εταιρειών, την Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη και όλο το προσωπικό της ΕΑΕΕ που όπως είπε επιτελούν σημαντικό έργο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΑΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα στο παλαιό ιστορικό κτίριο του Χ.Α.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το φλουρί κέρδισε ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Ε. Μοάτσος: Μια κοινωνία ανακάμπτει πολύ πιο γρήγορα όταν είναι επαρκώς ασφαλισμένη

Η ενίσχυση της πρόληψης και της ανθεκτικότητας απέναντι στις φυσικές καταστροφές τέθηκε στο επίκεντρο του 1ου Φόρουμ

Κατευθυντήριες οδηγίες του ΕDPB για την ψευδωνυμοποίηση

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για τη νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων, η ΕΑΕΕ υπενθυμίζει ότι στις 17 Ιανουαρίου, το EDPB υιοθέτησε σχέδιο κατευθυντήριων γραμμών

Προτάσεις της ΕΑΕΕ στο σχέδιο Νόμου για την ασφαλή κινητικότητα

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) κατέθεσε στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τις προτάσεις της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών από το ΕΚΠΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται με στόχο την εκπαίδευση διαμεσολαβητών, όπως προβλέπεται από τον νόμο

Η ΕΑΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα στο παλαιό ιστορικό κτίριο του Χ.Α.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το φλουρί κέρδισε ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Χρυσή διάκριση για την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation» στα Brandon Hall Group Human Capital Management (HCM) Excellence Awards, για την εκπαιδευτική πλατφόρμα Digital Learning Academy. Η διάκριση αυτή αναδεικνύει την αφοσίωση της εταιρείας στην καινοτομία...

Ν. Μακρόπουλος, Πρόεδρος Ευρώπης Aσφαλιστικής: Ο τυχερός ασφαλιστής της ΕΑΕΕ το 2025

Την τύχη του Νικόλαου Μακρόπουλου που βέβαια κάθε άλλο από τυχαία είναι, την επισφράγισε ένα ακόμα χαρμόσυνο γεγονός.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Βασική Εκπαίδευση Διαμεσολαβητών από το ΕΚΠΑ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται με στόχο την εκπαίδευση διαμεσολαβητών, όπως προβλέπεται από τον νόμο

Επιχειρηματικά βραβεία ΧΡΗΜΑ: O Διοικητής της ΤτΕ, θεσμικοί παράγοντες και κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς στα βραβεία-θεσμός

Οι επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του χρηματιστηριακού θεσμού

Η ΕΑΕΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα στο παλαιό ιστορικό κτίριο του Χ.Α.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου. Το φλουρί κέρδισε ο Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της «Υδρόγειος Ασφαλιστική»

Υποχρεωτική Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών & Εποπτεία TEA

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής

Χρυσή διάκριση για την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN τιμήθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Learning Technology Implementation» στα Brandon Hall Group Human Capital...