Ο Όμιλος American International (AIG) κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη εσόδων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025, με καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα (NPW) ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αμετάβλητα σε ετήσια βάση (δημοσιευμένη βάση), αλλά αυξημένα κατά 8% σε συγκρίσιμη βάση, ανέφερε ο Όμιλος στην έκθεσή του για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2025.
Τα Παγκόσμια Εμπορικά Κέρδη (NPW) του Ομίλου ανήλθαν σε 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (αύξηση 8% σε ετήσια βάση ή 10% σε συγκρίσιμη βάση), χάρη στην εξαιρετική ανάπτυξη κατά 14% στον Εμπορικό Κλάδο της Βόρειας Αμερικής και 8% στον Διεθνή Εμπορικό Κλάδο, υποστηριζόμενη από τη συνεχιζόμενη βελτιστοποίηση της δομής των αντασφαλίσεων.
Σύμφωνα με την σχετική έκθεση, οι νέες δραστηριότητες στον τομέα των Γενικών Ασφαλίσεων ανήλθαν σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση 12% σε ετήσια βάση. Ο combined ratio Γενικών Ασφαλίσεων ήταν 95,8%, ενώ ο combined ratio ατυχημάτων για το έτος, όπως διορθώθηκε στο 87,8%, αποτελούν τα καλύτερα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που έχει καταγράψει ο όμιλος από την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Επιπλέον η ΑΙG επέστρεψε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε κεφάλαιο στους μετόχους, συμπεριλαμβανομένων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε επαναγορές μετοχών και 234 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ σε μερίσματα κατά το πρώτο τρίμηνο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε αύξηση 12,5% στο τριμηνιαίο μέρισμα των κοινών μετοχών.
«Ξεκινήσαμε εξαιρετικά το 2025. Παρά το δύσκολο τρίμηνο καταστροφών που προκάλεσε αυξημένες ζημίες για τον κλάδο, η AIG σημείωσε πολύ ισχυρά αποτελέσματα. Αυτό το αποτέλεσμα υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα της τεχνικής μας εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα αξιολόγησης κινδύνων και της στρατηγικής χρήσης της αντασφάλισης, τοποθετώντας μας εντός των προσδοκιών για το υπόλοιπο του έτους. Επιπλέον, αναφέραμε τον καλύτερο συνδυασμένο δείκτη Aτυχημάτων της AIG για το πρώτο τρίμηνο, όπως προσαρμόστηκε, από την οικονομική κρίση, αντανακλώντας την εξαιρετική ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας», σχολίασε ο Peter Zaffino, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της AIG.