back to top
15.2 C
Athens
Τρίτη 1 Απριλίου 2025

Αυξήσεις τιμών στα ασφάλιστρα “βλέπει” (και) η Zurich Insurance

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο διευθύνων σύμβουλος της Zurich Insurance, Mario Greco, προστέθηκε στη χορεία των κορυφαίων στελεχών της (αντ)ασφαλιστικής βιομηχανίας που προβλέπουν αυξήσεις (αντ)ασφαλίστρων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στο απόηχο των πρόσφατων μεγάλων φυσικών καταστροφών.

- Advertisement -

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο επενδυτικής ημερίδας του ασφαλιστικού ομίλου στο Λονδίνο, ο κ. Greco επιβεβαίωσε επίσης τους χρηματοοικονομικούς στόχους της Zurich Insurance για την περίοδο 2017-2019, υπογραμμίζοντας ότι η αναμενόμενη βελτίωση στις τάσεις τιμολόγησης μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (σ.σ. οι τυφώνες Harvey, Irma, Maria, ο σεισμός στο Μεξικό, οι φωτιές στην Καλιφόρνια κλπ.)  θα ενισχύσει την ικανότητα της εταιρείας να επιτύχει τους  στόχους της.

Η πέμπτη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης υπογράμμισε ότι η βελτίωση των αποδόσεων στις βασικές της μονάδες, σε συνδυασμό με την παραγωγή ρευστού και τον εύρωστο ισολογισμό δημιουργούν καλές συνθήκες για αύξηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων σε βάθος χρόνου.  Ο Ιταλός μάνατζερ που πήρε μεταγραφή πέρυσι από την Generali με εντολή να δρομολογήσει την αναδιάρθρωση της Zurich Insurance έχει δεσμευθεί να καταστήσει τον ελβετικό όμιλο πιο απλό και πιο αποδοτικό.

- Advertisement -

Ο στόχος για την μείωση των εξόδων αναθεωρήθηκε πρόσφατα ανοδικά στο 1,5 δισ. δολάρια έως το 2019, ενώ ο “πήχης” για τον δείκτη απόδοσης ιδιών κεφαλαίων τέθηκε σε πάνω από 12% των λειτουργικών κερδών μετά φόρων. Η Zurich ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε τροχιά να επιτύχει περικοπές δαπανών της τάξης των 700 εκατ. δολαρίων έως το τέλος του έτους, υπογραμμίζοντας ότι οι βελτιωμένες επιδοσεις στην ανάληψη νέων κινδύνων και στην αντασφάλιση έχουν περιορίσει την μεταβλητότητα των κερδών και τις παρενέργειες από τις φυσικές καταστροφές στα αποτελέσματα τριμήνου της εταιρείας.

H Zurich σημείωσε επίσης ότι είναι επικεντρωμένη στην χορήγηση ελκυστικού και συνεχώς αυξανόμενου μερίσματος. Οι στόχοι για το 2017-2019 προβλέπουν την διατήρηση μερίσματος τουλάχιστον 17 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, ενώ υπάρχει στόχευση για διανομή του 75% των καθαρών κερδών καθώς θα αυξάνεται η “δεξαμενή” των κερδών.

“Παρά τις δύσκολες συνθήκες στις αγορές, συνεχίσαμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητές μας, να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και να αναβαθμίζουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας”, τόνισε ο κ. Greco. “Αυτό το επιτυχημένο μοτίβο ενισχύει την πεποίθησή μας ότι θα επιτύχουμε τους στόχους μας και θα αυξήσουμε τις αποδόσεις για τους μετόχους μας”.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΝΝ Group: Πουλά τις Τουρκικές επιχειρήσεις στην Zurich Türkiye

Η ολοκλήρωση των συναλλαγών τελεί υπό την αίρεση των εποπτικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Αναζητώντας καινοτόμες λύσεις και συμπράξεις για την ασφαλιστική κάλυψη των πανδημιών στο μέλλον

Καθώς η Ευρώπη σαρώνεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει «ανάψει» και ο διάλογος στον ασφαλιστικό κλάδο διεθνώς για τον βαθμό κάλυψης των απωλειών που προκαλεί

Ασφαλιστικές: Που οδηγούν τα επόμενα βήματα

Από την αρχή του έτους αποχώρησαν από την Συμμαχία NZIA του ΟΗΕ για την προστασία του κλίματος οι: Munich Re, Hannover Re, Zurich, και τελευταία η Swiss Re, η μία μετά την άλλην ασφαλιστική.

Θωρακίζοντας τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες έναντι των διαταραχών

Η πανδημία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε την ανάγκη των εταιρειών να προστατευθούν έναντι των διαφόρων τύπων διαταραχών. Οι διεθνείς εφοδιαστικές

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Σαρώνουν οι πτωχεύσεις στην Δυτική Ευρώπη, σε κίνδυνο οι πράσινες χρηματοδοτήσεις

Τι αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz-Trade, για τις επιχειρήσεις, τους κλάδους που κινδυνδύουν περισσότερα και την Δ. Ευρώπη

Η Designia Insurance Agents βράβευσε τους κορυφαίους συνεργάτες

Σε μια εκδήλωση αναγνώρισης και επιβράβευσης, η Designia Insurance Agents τίμησε τους συνεργάτες της που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους το 2024.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση Εκδηλώσεων από την Karavias Underwriting Agency

Η Karavias Underwriting Agency, συνεχίζοντας τη στήριξη της προς τον Πολιτισμό και τις Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες, παρουσιάζει το νέο καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν «Ασφάλιση Εκδηλώσεων».

Έγκριση της ΕΕ για το νέο εμβόλιο έναντι της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο εμβόλιο σχετικά με την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου σε ενήλικες.

Διπλή Διάκριση για την Carglass Ελλάδος στα Belron Exceptional People Awards 2024

Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Carglass®Ελλάδοςστον παγκόσμιο διαγωνισμό Belron® Exceptional People Awards 2024

EIAΣ: Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς

Πολυθεματικό και λίαν ενδιαφέρον είναι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απριλίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024